Dětský zubař. Doporučíte Brno, Blansko, Boskovice a okolí?

marcy40
1. kvě 2020

Ahoj maminky prosím může mi někdo poradit nějakého dobrého stomatologa z Brna, Blansko, Boskovice a okolí. Klidně i soukromou kliniku. Hlavně někoho kdo to umí s dětmi jedna se totiž o 4 letou holčičku která moc nespolupracuje. Sice pusu otevře ale při zákroku hystericky řev a je problém dokončit být i jen plombu. Prosim o radu a doporučení potřebuji sehnat co nejdrive. Dekuji

klea81
2. kvě 2020

Tak dítě má být na zubaře zvyklé od 1 roku, než hrozí nějaké vrtání.... Zkus poptat Javorskou v Blansku, tel. 516 488 455, je mladá , pečlivá... Kamarádka to řešila se synem tak že prostě jezdili k zubařce každé 3 měsíce, dokud si nezvykl a nezačal spolupracovat. A to mu bylo už 6, jenomže předtím byl u zubaře snad jen jednou a už si to nepamatoval. Případně Brno s o blbnutí či uspanim.

weka19
2. kvě 2020

@marcy40 Když jsem letos sháněla zubařku, doporučil mi někdo Terident v Brně Židenicích. Zatím jsem tam byla jen já, holky půjdou na konci května.

hezz17
2. kvě 2020

@klea81 Mě třeba zubarka řekla že nejdříve ve 2 letech, že dřív to nemá cenu. V těch 2 maximálně vycenila zuby, nedal se spočítat ani kolik jich má, natož prohlédnout. Je to už starší zubarka, ke které chodím celý život. Ale preregistrovala jsem nás k novému zubaři, ten chce děti vidět od 1.zubu. jdeme za týden, jsem zvědavá jestli bude přístup jiný. Každopádně na vrtani u deti ma a algesii podobnou entonoxu což beru jako obrovský plus.

klea81
2. kvě 2020

@hezz17 chodím s oběma dětma každých 6 měsíců od 1 roku, takhle mi to řekl i pediatr a v roce už měly pusu plnou zubů. Sedly, otevřely bez problémů kdykoliv.

hezz17
2. kvě 2020

@klea81 jo, proto jsem nas taky přrhlásila jinam 😀

marti89
2. kvě 2020

Můj syn byl nedonošený a je navíc ekzematik, takže se užil obíhaček kolem doktorů víc než dost, bohužel ne všude dobrý přístup. K zubaři jsem ho přihlásila prvně ve dvou letech a vysvětlila mu předem, jak to probíhá, co má udělat a co bude dělat paní zubařka. Doma naprosto v pohodě, u zubařky bojkot, ale zvládli jsme to (zoubky bude mít zdravé snad po mně) - docela pomáhá předvést zákrok na oblíbeném plyšákovi. Paní doktorku jsem zvolila na doporučení z místní FB skupinky maminek, kde se dělí o zkušenosti - zkuste se poptat i tam, přeci jen je tam vyšší šance na někoho získat na doporučení.

hezz17
2. kvě 2020

@marti89 doporučení třeba. Ale dneska je umění sehnat špatného zubaře. Natož dobrého:-/

marcy40
autor
2. kvě 2020

@marti89 na FB je nějaká skupinka maminek?

marcy40
autor
2. kvě 2020

@hezz17 a ten zubař je odkud prosím?

marcy40
autor
2. kvě 2020

@klea81 on není problém otevřít pusu. Jde tam s tím že bude spolupracovat ale špatně snáší bolest je na to dost citlivá a má pak přehnané reakce. Ale to je bohužel u všech doktoru☹️

hezz17
3. kvě 2020

@marcy40 mimo...havl. brod

marti89
3. kvě 2020

@marcy40 Těch lokálních skupinek maminek je na FB mnoho, někdy poradí i ve skupině bazárku v okolí po založení diskuze.

zuzkaasteli
3. kvě 2020

@marcy40 moje dcerka reagovala stejne,ale mame mladou zubarku,teda ve Vyskove,ale u ni v pohode zvladla i vrtani.zubarka ji ukazala vrtacku ,dokonce ji ten detsky vrtak polozila na prst,aby videla,ze kdyz to neboli na prste, nebude to bolet ani zoubek, prvni osetreni bylo s placem ale 9dchazela s usmevem.je to opravdu o lekari

marcy40
autor
3. kvě 2020

@zuzkaasteli u nás taky vysvětlila, ukázala. Jen jak začal vrtat zabolelo to nebo bylo nepříjemné nevím. Místo bílé plomby amalgam protože by to nestihla. Dceru jsem musela prakticky znehybnit a hrozný řev. Myslím že to nebylo příjemné jak dceři tak zubařce. Proto chci zkusit jinam kde mají větší trpělivost nebo to umí s takovými nespolupracujicimi dětmi.

marcy40
autor
14. kvě 2020

@hezz17 můžu se zeptat jak to dopadlo a co je to za zubaře?

hezz17
14. kvě 2020

@marcy40 jo, super. Dcera teda chvíli řvala, protože to na ni bylo hrr (přišli jsme kvůli koloně pozde), ale sestra a doktor byli uzasni. Kat teda žádný, takže můžu posoudit jen prohlídku 😀 ale pro děti tam má něco jako entonox na ošetření.

marcy40
autor
18. kvě 2020

@hezz17 aha to by bylo super. A kde je ten zubař? Popř. můžu poprosit o kontakt?

hezz17
18. kvě 2020

@marcy40 mddr vit vrabel, havl.brod. Ale netuším, jestli pribira.

hafika
18. kvě 2020

@klea81 Hele to jsou kecy od někoho, kdo prostě nezažil hysterické dítě. Máme dvojvaječná dvojčata a jedna je u vyšetření v pohodě a druhá má problém si i ostříhat nehty nebo prostříknout nos sprejem. Prostě se tak šíleně bojí, že přestane uvažovat a jen se stáhne. Kupodivu je menší bolestínek co se úrazů týče než její sestra. Pomalounku se to lepší, ale je to mravenčí práce a jakmile se na ni spěchá a udělá se něco víc násilím, příště se zase bojí o to víc. Některé děti jsou takové, sestřička od dětského doktora říkala při odběrech, že její vnučka je přesně to samé jako dcera. Přitom naše sestřička je velmi trpělivá a vysvětlující.
@marcy40 U nás momentálně zabírá nechat jí dost času, jít jak nejdál to zvládne, pak se stáhnout a v dalším kroku jít zase o kousek dál. Např. kapat do očí jsme učili tak, že jsme nejprve dávali lahvičku s kapkami k oku, pak kapali na zavřené oko, potom k otevřenému oku, asi po týdnu si nechala i vykápnout (na očním jí rozkapávají oči kvůli brýlím). Co můžeme raději řešíme doma, i když u lékaře by to bylo jednodušší. Např. jsme jí doma vyndali už téměř nedržící mléčné zuby, za kterými jí rostly už nové. Zubař by to měl dříve, ale ona by tam tu pusu napoprvé neotevřela a nebyli jsme si jistí, že bude mít tolik trpělivosti i času (zvládli jsme to napotřetí vždy s hodinovým přemlouváním).

marcy40
autor
18. kvě 2020

@hezz17 bohužel to je daleko potřebuji Brno a blíž k Blansku

hezz17
18. kvě 2020

@marcy40 Já psalavuz vys, že je to mimo no ☹

hezz17
18. kvě 2020

@hezz17 ale dneska už se za zubařem běžně jezdí 100km a víc. Znám takových lidí několik:(

marcy40
autor
18. kvě 2020

@hafika konečně někdo kdo mi rozumi🙂Právě, dcera je rozhodnuta že bude spolupracovat ale pak zaboli a reaguje hystericky že vůbec nevidí neslyší. Zubarka bohužel ten čas a trpělivost nemá. A já potřebuji akutně vyvrtat kaz😏Proto hledám zubaře trpeliveho co má čas. Kdo nemá takové dítě bohužel nepochopi☹️

hafika
18. kvě 2020

@marcy40 Tak když aspoň pusu otevře, nepomohlo by jí zub opíchnout, pak by už vrtání bolet nemělo. Takhle první vrtání prožila druhá dcera, která je velký bolestínek. U opíchávání trochu pobrekla, ale šlo to, pak jí to trošku vadilo, ale snažila se držet, spíš si nemohla pomoci a instinktivně skousávala, tak jí dal mezi zuby takový klínek, aby držela pusu otevřenou. Podruhé už zvládla držet i bez opíchnutí.
U hysterické dcery jsem ještě nedávno neměla jistotu, že by vůbec pusu otevřela, takže jsem si jako možnost vedla v patrnosti, že bych hledala zubaře, co ošetřuje v analogosedaci (dítě nebo dospělý je oblblý sedativy a nic moc nevnímá, bohužel některé lidi to naopak nastimuluje a jsou ještě víc nezvladatelní), což mi k jejímu typu hysterie přijde lepší než entonox (dýchání oxidu dusného), kde si nejsem jistá, zda by si vůbec dýchla. Teď už věřím, že by to mohlo jít i normálně, ale snad nebude potřeba.
Jinak u těch jiných ošetření začíná zatím spíš v domácím prostředí pomalu fungovat postup, který jsem popsala dřív, tj. pomalé zvykání na celý nepříjemný proces přes malé krůčky, které ještě snese a nedostanou ji do úplné hysterie.

marcy40
autor
19. kvě 2020

@hafika dcera odmala vcelku v pohodě ale potom začaly uši. Myslím tím záněty středního ucha a píchání ousek. Několikrát. Bohužel díky těmto zkušenostem už i kontrola uši je s držením protože se hrozně brání. Tutiz nějaké pomalé zvykaní nefunguje. To stejné je to i zubař. Injekce.. uvidíme jak ji zvládne. O analgosedaci vím jen je docela draha to už raději ten entonox. Aprop. nevíte o nějakém zubaři co ho má? Nejlépe Dětský. Jak už jsem psala Boskovicka, Blanensko... Brno

hafika
19. kvě 2020

@marcy40 Se zubařem neporadím, my jsme z druhého konce republiky... Jinak právě to držení strachy zhoršuje, pokud máte zájem, mohla bych vám své postřehy, jak strach překonat napsat do IP, až budu mít čas. Třeba by vám něco pomohlo.

marcy40
autor
20. kvě 2020

@hafika to bych byla rada

marcy40
autor
20. kvě 2020

@hafika jakou IP adresu?

hafika
21. kvě 2020

@marcy40 Napíšu do soukromé zprávy tady na MK, ale asi až o víkendu, teď mám nabitý program.

weka19
27. kvě 2020

@marcy40 opravdu doporučuji Terident v Brně Židenicích. Dnes tam byly holky poprvé, zvládly to úplně úžasně, a to starší dceři vytrhla Dr 2 rozvratné mléčné zuby. Dr všechno vysvětlovala, ukazovala... U předchozí zubařky nechtěla starší dcera ani otevřít pusu