icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

veselazdena
28. říj 2016

@lajla
@lajla tato odpověď nepatří mně,ale nevadí. Já myslela,že jste MUDr. Ale asi ne.

lajla
28. říj 2016

http://www.srp-terapeut.cz/autismus-jinak/mozne...
Jen pro zajímavost..kdyby někdo chtěl trochu pocteni...
Víte co já mizim, a budu dělat důležitější věci, než se snažit ostatní probouzet...a proč taky, může mi.byt ukradené co se s ostatními dětmi děje
Na jízlive komentáře nereagují, vše je to jen nevědomost a inteligence dotyčné..
O tom, že dokáží pomoct svědčí x soukromých zpráv a srdíček
Mějte se všechny fajn

lucinkaxxx
28. říj 2016

@lajla tim,ze prave spion nejsem,tak jsem nekoukala,kolik detem je,nebo kde bydlite. Moc casu tu prave netravim,spis kdyz jsou deti u tatinka. A nikoho tu nesleduji,jen ze vy jste se mi dostala do povedomi tim,ze skoro vsude kde kouknu komentujete. A cizimi jazyky na deti doma nemluvim. Starsi syn chodi do krouzku anglictiny od prvni tridy a mladsi nastoupi ted ve skolce. To myslim staci,protoze maji spoustu dalsich aktivit (sport atd) tak je nechci zas az tak pretezovat. A opravdu jsem to nemyslela jako utok na vas,spis jen takove konstatovani.

katushka82
28. říj 2016

@lajla vidím že s váma je jakákoli diskuze zbytečná máte prostě svoji pravdu a o té jste přesvědčená i když se v některých věcech mýlíte ale nepřipustíte to. Možná o tom máte hodně přečteno nebo nastudováno na netu ale papír a internet snese hodně a ne vše je pravdivé. Právě se mi pŕobudilo dítě, jdu se mu věnovat to je mi přednější než se tu s vama dohadovat. Ale obdivuju vás v jednom mít 4 děti a celé dny tu vysedávat a ještě stíhat domácnost a péči o děti no všechna čest asi jste super žena... 😅 😵

veselazdena
28. říj 2016

@lajla v dnešní době mluví cizími jazyky téměř každý. Někdo má i sestru třeba v Anglii a děti jezdí k tetě a mluví s rodilým angličanem.

lajla
28. říj 2016

@lucinkaxxx kroužky jsou naprostá samozřejmost, Loučim se a fajn že jsem se tak vryla😉

lucinkaxxx
28. říj 2016

A nikde jsem vam neupirala,ze nekomu nedokazete pomoci,nebo ze jste nepomohla. To bych si opravdu nedovolila,kdyz vas neznam. Jen jsem konstatovala to jaky mam pocit.

lajla
28. říj 2016

@veselazdena ...ale že nejsou ti "mluvčí" nikde slyšet😉 každopádně to byla jen taková vsuvka..mimo jiné😉 taky se Loučim😉

katushka82
28. říj 2016

@lajla Pozor vzdělání ale není patent na rozum !!!! 😀

katushka82
28. říj 2016

@lajla vždyt to říkám super žena 😀 😀 😀 😀

lajla
28. říj 2016

@katushka82 promluvila sama inteligence, Loučim se i s Vámi

katushka82
28. říj 2016

@lajla tak ono stačí že po světě běhají takový inteligenti jako vy. Kdyby byl každý chytrý jako vy tak bysme snad ani nepotřebovali lékaře, ne? 😀

kaja2016
28. říj 2016

@lajla Taky to moc nechapu, proc komunikujes, jak komunikujes. Kazdy muze mit nazor jaky chce, ale napadat kvuli tomu druhe maminky na materskem foru? 🙂 Jako chapu, ze nekdy veci proste vyznej jinak v psane forme, ale u tebe uz je to trosku moc, abych verila tomu, ze proste druhe nechces urazet. Pritom nikdo do tebe nereje, zacinas s tim sama. Uprimne jsem rada, ze nejsem jedina, kdo uz toho mam plny zuby a ozval se.

lajla
28. říj 2016

@kaja2016 jsou dvě strany, ty které chápou a ty které nechápou, ta první většinou pochopí, že jsme dospělé zeny které si na nic nehrají a zajímají je fakta, ten zbytek nepochopí protože na mateřském fóru čekají mluvu jak s miminkem, opatrně,polehoucku, to já neumím, není to můj styl...a téma očkování je velmi kontroverzní téma
Stačí si přečíst pár posledních jizlivych komentářů posledních dam, jako 15 lete puberťačky...
A opravdu je mi fuk co si myslíte,nebo jak to vnímáte...patříte asi do té "miminkovske" skupinky...ty co chtějí rady, se stejně ozvou do SP, Vás komentář ani nepatří do tématu,ale chápu když musím...tak musim, nikdy se nelze zavděčit všem,
Krásný zbytek dne

normalnimatka
28. říj 2016

@jhoki očkování rozhodně NECHRÁNÍ celoživotně ;)

olga_
28. říj 2016

@lajla Do tématu této diskuze tu nepatří už asi posledních 14 stran 😵. By mě zajímalo, jak to dořešila @umnataly.

lajla
28. říj 2016

@olga_ tj😉 ale abych tu měla stížnosti ještě na svůj písemný projev😂 tak ať nectou no...
Jj taky by mě to zajímalo...snad se ozve...

katushka82
28. říj 2016

@lajla ale no tak nehraj si na něco co nejsi.... Ono jak někdo nemá stejný názor jako ty tak je špatnej a chová se jak puberták? Nezlob se na mě ale vnucovat někomu svoje pravdy a v některých věcech bohužel i nepravdy je ubohé.
Komentáře typu "kdyby mělo tvoje dítě to a nebo ono po očkování " mě opravdu vytáčí. NIKDE není dokázáno že je to právě po očkováni.
A tvoje útočení a zpochybňování a taky zesměšňování jakéhokoliv příspěvku který se neztotožňuje s tvým názorem mi příjde u tak "vzdělaného" člověka jak se tu prezentuješ ubohé. A tvoje odkazy na stránky s touto tématikou mě už vůbec nepřesvědčilo. Ono X stránek X názorů.

lajla
28. říj 2016

@katushka82 v pořádku, to je Vaše verze, já to vidím jinak,dekuji

lajla
28. říj 2016

@katushka82 jinak... já se tu nijak nereprezentuji..byla mi položená otázka na vzdělání...netušila jsem že VS je dnes až tak něco mimořádného...ale děkuji
Ono bohužel tady se jinak odkazy vkládat nedají...když chci něco ukázat...kdo chce najde si knihu a zalistuje, kdo nechce,tak nemá z ajem no...tak je to se vším...
Vám se zdá,ze zesměšňují vase názory, ale vy děláte to samé, jen si to neuvědomujete, jako třeba já, protože mi to.tak nepřijde... každopádně si nerozumíme a to není nic výjimečného ...to že jste se na mě vrhly jako vosy na bonbon,je klasické chování těch s odlišnými názory

katushka82
28. říj 2016

@lajla ano zesměšňujete a nejen mé ale i názory ostatních maminek které jsou pro očkování

lajla
28. říj 2016

@katushka82 četla jste někdy příbalovy leták k vakcinam?
Opravdu věříte tomu, že není prokazatelné že dítě může....po očkování? K čemu potom ta škála negativních účinků? Pro srandu? Abychom se bály? Proč?
Všude píšu o svém dítěti! My měli prokazatelné NÚ po očkování, naštěstí ani dr nebyli proti...dokud jsme ji po dvou letech nedali za velké peníze dohromady! Co doktoři nezvládli! Zvládl někdo jiný...lehce soudit když jsem v té situaci nebyl...
Každopádně nemám žádný problém uznat svou chybu a omluvit se, pokud si myslím že mám proč...bylo mi zde vyřčeno...že NEKDY nemám pravdu...ale to někdy nebylo specifikováno... prostě se jen někdo baví...a neví proč

lajla
28. říj 2016

@katushka82 kde přesně vidíte to zesměšnění!

lajla
28. říj 2016

@katushka82 nikde jsem neřekla že jsem Proti!!!! Očkování...já jsem pro, ať si každý dělá co chce...tady se psalo pouze o určité straně očkování
Které maminky, krom Vás,zesmesnuji...Teda aspoň.tak to.vidite vy...

katushka82
28. říj 2016

@lajla kupodivu četla... A četla jsi někdy příbalové letáky jiných léků které se podávají dětem. Tam ty NÚ píšou proč? Taky jen tak? A některé jsou dost závažné. A kvůli tomu snad přestaneme děti léčit??

lajla
28. říj 2016

@katushka82 ano pres 2 roky jsme nepoužili jeden jediný prášek, zánět středního ucha i zánět průdušek bez léků a atb...ano je to možné...
Bohužel zk, kdy mi dcerku léčili v nemocnici na jipce pořad atb,kortikoidy a dychatky... bez efektu!!!
Pokud bychom volili někdy cestu léků, kdybychom museli...tak léky se z těla vyloučí, chvíli to trvá ale játrům jde za tak krátkou dobu pomocí...
Což se u očkování opravdu říct nedá😞 a následky většinou bývají trvalejšího rázu nebo trvalé

mogwaika
28. říj 2016

@lajla promiň, ale Tvůj komentář, aby se mi očkování nevymstilo, zní stejně manipulativně, jako slova naší dětské, aby mi dítě neumřelo na zarděnky, jako 9 dětí v Německu. Pokud neočkuješ, chápu, ale mělo by snad být i Tvojí prioritou, aby ostatní děti naočkované byly a nenakazily ty Tvé. Přestávám diskuzi sledovat, nechce se mi rozčilovat, také jednám podle svého nejlepšího uvážení a svědomí 🙂

lucinkaxxx
28. říj 2016

@lajla nevim jestli ta poznamka o tom,ze vas zesmesnuji byla na me. Pokud ano,tak chci jeste zareagovat. Nemela jsem v umyslu vas zesmesnit,pouze jsem upozornila na to,ze dlouhodobe vidavam vase prispevky pomalu u kazde druhe diskuze (aby jste se nechytala slova,to u kazde druhe diskuze je mysleno nadnesene ne doslova) a ze ja proste nechapu,jak s takovou frekvenci jeste stihate venovat se svym detem. Schvalne jsem teda koukla kolik jim je,kdyz uz jste me tedy oznacila za spiona. A zarazilo me,ze jsou vsichni docela malicci. Nejstarsi slecna 9 let. Vim,ze holky jsou rozhodne sikovnejsi a schopne pomoct treba s mladsimi sourozenci ( to samozrejme schvaluju,jsem ze 4 sourozencu a museli jsme se segrou taky s mladsimi pomahat). Ale me osobne by asi bylo trapne aby mi moje deti hlidali mladsi deti a ja misto toho cucela do mobilu/tabletu atd... Psala jste i jakychsi moznostech,ktere mate. Ja verim,ze mate spoustu moznosti pro deti. Ale pro deti je prece nejdulezitejsi aby cas travili s mamcou a jeji pozornosti,obzvlast ti prdolove dva mali,ne? A vim,ze uz jste se u nekolika diskuzi kde jste byla narcena ze zesmesnovani ostatnich,hlavme tech kteri meli odlisny nazor obhajovala tim,ze proste jen jednate zprima a nemate rada omacku kolem. Ok,to chapu. Ale ja si teda jednani zprima predstavuju jinak. Slusne a na urovni. A nemyslim si,ze bych jen nepochopila psane slovo... A i to,ze se desetkrat loucite s tim,ze mate lepsi veci na praci,ale stejne jeste vzdy okomentujete,patrne aby jste mela posledni slovo vam tedy na duveryhodnosti rozhodne nepridava. Stejne tak,jak se rozcilujete ze proti vam nekdo pouziva jizlivosti,ale jizlivost a ironii jsem citila predevsim z vasich komentaru. Hezky vecer.

lajla
28. říj 2016

@mogwaika ? Aha...a vidíte, a já to myslela jen v tom nejlepším slova smyslu, ať jste v pořádku...zase nehledat blechy kde nejsou
Moji prioritou jsou moje zdravé děti, a jak zde čtete...tak mi velmi záleží i na ostatních dětech, protože vím, čeho je očkování schopno... ockovane ty me vůbec nechrání,ale to víte...to byl pleskanec vedle... každopádně ano každý podle svého svědomí!

lajla
28. říj 2016

@lucinkaxxx ok beru na vědomí
Reagují vždy, když jsem zmíněná, připadá mi.to slušné
Vše je o rozvrhu času, zvládnu u toho i vařit, uklízet, a jezdit s dětmi na výlety...ano se 4 je to jednodušší než kolikrát s jednim

Strana