Neočkované dítě do státní školky
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.
A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?
Předem moc děkuji
@katushka82 já očkování beru jako povinnost, nutnost, i když z něj radost nemám a třeba MMR odkládám, co to jde. Prvních pár měsíců po diagnóze jsem měla tendence taky to házet na vakcínu, ale už mě to přešlo 🙂
@katushka82 částečně máte pravdu...ale autismus se neprojeví po atb ani jiném léků...to máte odkud😉 placate z hlavy že😉
Chápu, děti máte zdravé, bez reakci..?asi bych se chovala stejně,kdybych byla na Vašem místě...ale protože jsem málem i dcerku přišla, tak jsem situaci prehodnotila...bylo by fajn nechat ostatní dýchat a nechat to na nich...není všem očkováním konec, tak držte všechny pěsti ať jsou ok, u nás po třetí hexe
Kdyby se před ockem děti pořádně kontrolovaly, měly vyšetření...ne jen poslech srdce plic, a zda není momentálně nemocné...tak by se předešlo mnohým komplikacím...jak někdo může ve třech měsících vědět že dítě je ok? A později neurologický v pořádku, když se žádné vyšetření nedělá...a pak už je pozdě... holt je to obchod se strachem, vy se nebojíte tak ok, nikdo vám to nebere... já se bojím, a v klidu to přiznám
@katushka82 rakovina je vždy následek něčeho...nepropukne jen tak že se jí chce😂 vždy je spouštěč...ne nadarmo se říká, že spouštěč vsech nemoci je stres, a to si spousta lidí neuvědomuje...a tak to hází...z ničeho nic má rakovinu😉
A když se podíváte na to života 99% lidí, jídelníček...není se opravdu cemu divit...
Každopádně určitě víte...že podávání léků jako paralen a nurofen v dětském věku toto riziko a riziko nádorů max zvyšují..
@lajla třeba u nás je po ATB nebo po paracetamolu regres je. Upřímně nejsem proočkovací, ale zároveň se víc bojím následků nemocí, než vakcín samotných. Syn měl po MMR zlou reakci, trvající půl roku a zakončenou trhání nosní mandle, protože mu zduřely všechny uzliny - vzniklo to, ale tím, že ho doktorka očkovala, přesto, že věděla, že má hemofila, jen nás na to zapomněla upozornit. Ale očkování nikomu nutit nechci a nebudu. U malé jsme MMR odkládali alespoň do dvou let.
@lajla no věřte nebo ne ale z hlavy vážně neplácám.... 😉 Jestli jste si četla můj příspěvek znám maminku která dala paralen sirup na horečku a reakce byla katastrofická. Takže spouštěčem může být jak očkování tak jakýkoli jiný lék... Vaše reakce mi příjdou jako výsměch očkujícím maminkám, vždyt vy máte přeci nastudováno, že.... 😉 😕
@lajla ted to sama píšete a právě i u autismu a jiných je potřeba nějaký spouštěč.... a ne vždy to svalovat na očkování.
@lajla jo a kdybyste četla pozorně psala jsem že rakovina může propuknout podnětem čehokoli a ne že propukne sama když se jí chce. Aĺe jak to tak vidím nejspíš jste moudrá žena a víte naprosto všechno. Kde se na vás hrabou ostatní. 😀 😀
@katushka82 psala jste autismus...to že může být lék spouštěčem jinych potíží,to Nepopírám...ale ne autismu
@katushka82 a jak je to prosím s tou celoživotní imunitou😉
@lajla a vážně si myslíš že pro autismus nemůže být spouštěčem např. ATB tak si to mu věř ráda tě při tom nechám..... 😀
@katushka82 tak samozřejmě že nelze vše svalovat na ocko, ale kdyby lékaři na to...a děti brali v potaz jako celek, a děti měly řádnou kontrolu před...stačí se jen podívat kdy neockovat!!!!! Ale to opravdu u malých miminek zaručit nelze ani u starších dětí ze tím a tím trpí...mohlo by se předejít hodně věcem... každopádně někomu by se nemoc projevila třeba po jiné zátěži ve vyšším věku!!! Někomu vůbec...
@katushka82 při normálním běžném podávání ne... spouštěč může být velmi dlouhodobé podávání atb, pořad dokola...toto máte napsat...ať tady nestrasite jiné maminky, když info tak plnohodnotnou
@mogwaika to záleží jen na Vás, zda chcete nadále očkovat..hemofila má dnes běžně kde kdo, ale projde ockem bez potíží...problém musel být jiný, velmi velmi oslabený organismus či něco jiného
Jo trhat jsme měli jít taky, nešli jsme, nasadili homeo...a na Orl se nestačili divit... prý jak ty jejich kortikoidy zabraly😂 no ani jeden nedostala...
Neockovane dite do statni skoly - to he team diskuse. Temat o ne/ockovani je jinych spousta. 🔍
* to je tema diskuse ❇
@mogwaika priusnice, zardenky. ..aha.. kluci,holky...než do toho věku dorostou, nebudou mít protilátky...meningokok...takže ockujete i nepovinné aha,
Právě proto říkám že očkovat děti bez řádných vyšetření je na...snad se vám další očkování nevymsti tak,ze se budete bit hlavou o zeď.. každopádně dobré je, že je možnost si vybrat...i když pro nás,druhou stranu, je to komplikované
@lajla nestraším ostatní maminky ale bohužel se to může stát i po krátkodobém užívání ATB. Jeden takový mám ve svém blízkém okolí. Zrovna před chvílí u nás byli na návštěvě chlapečkova maminka když si četla váš příspěvek jen kroutila hlavou jak si tím můžete být tak jistá. Ale je to nejspíš ojedinělý případ stejně tak jako jsou ojedinělé případy po očkování. 😉
@katushka82 neurologický muselo být dítě už poškozeno před tím, buď ockem nebo nemoci...nebo necim co následovalo poté.. jednorázově u zdravého dítěte to opravdu nelze
@lajla ten chlapeček má 9 let nemyslím si že by to bylo očkem a měl angínu jakou míváme všichni. Vždy bylo vše ok ale pak jednou dostal na anginu ATB a už to jelo. 😢
@lajla ja teda nepisu k tematu,vetsinou diskuze jen procitam kvuli informacim,ale nemuzu se nezeptat. Koukala jsem ze mate 4 deti a pate na ceste (vsechna cest). Ale vase komentare jsou napric strasnou spoustou diskuzi,ze si rikam,kdy s temi detmi travite cas? Odpovidate a resite zde neco celodenne... Nemyslite,ze je to skoda? Ze by nebylo lepsi travit vic casu s nimi? Nechci aby jste to brala jako rypani,ani nechci odpoved. Spis jen tak pro vas na zamysleni..
@lajla Celkem by mě zajímalo jaké máte vzdělání. Píšete o všem tak přesvědčivě. A někdy opravdu nemáte pravdu.
@katushka82 samozřejmě...ale u komplet zdravého dítěte by se to Nestalo!!!! A proto říkám že je naprostá pitomost očkovat děti, které nemají neurologická a jiná vyšetření...ono se to neprojeví hned, ale je to step by step a vše se nabaluje...a očkování je ta největší zátěž co může být...a pak pokud dítě není ok, stačí "kapka" a už to jede...
Každopádně dneška se vymysli i atb na autismus!!! A následně se bude resit "cirhóza jater"... jednou se lékařům dostat pod ...už se lze těžko vyhrabat
Bohužel na takové testy nás nikdo nepošle a vše visí na matce a jejím pozorovacím talentu... víte kolik je dětí s febrilnimi, encef pláčem, horečkami, odvezene rychlou a jinými i mensimi reakcemi...a přesto rodiče ockuji a chemicky léčí dál, a pak se diví ...
Krásný den a a každý podle svého svědomí, jinak to nelze
@lucinkaxxx je fajn být za špiona ale moc Vám to nejde...travite zde asi stejný čas😂
Třeba se podívat na věk dětí, trochu od pozorovat kde bydlíme když už a jaké mame možnosti😉
@veselazdena děkuji😉 VŠ
@veselazdena ...a děkuji za pochvalu,..slovo někdy je moc fajn😉
Jinak dětem se věnují opravdu dost, která z Vás na ně mluví cizími jazyky?😉

Je to jako s rakovinou každý ji v sobě máme u slabších a citlivějších může podnětem čehokoli propuknout u těch odolnějších nemusí. To samé je i s autismem. Očkovací látky ho můžou "probudit" ale taky nemusí. Může se projevit i později po jakémkoli léku např. ATB aj. A vy neočkující maminky kdyby se u Vašeho dítka autismus nebo cokoli jiného projevilo v pozdějším věku na co to budete svádět pak? To by mě hrozně zajímalo....!! 😖 😖