icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

mogwaika
28. říj 2016

@lajla já myslela, že si tu tykáme 🙂 Díky za přání, doufám, že my už jsme si svou studnu bolesti a komplikací vyčerpali.

lajla
28. říj 2016

@lucinkaxxx a vůbec to nebylo na Vás...kdybych někoho chtěla zmínit, zmíním...

popelka1984
28. říj 2016

Dobrý večer,já bych se především bála dát neočkované dite do školky už jen proto že něco chytne od ostatních. Můj dnes již 2,5letý chytil černý kašel když mu byl pouhý jeden měsíc. Partner "to" přinesl z prace, od něj jsem to chytla ja i náš syn. Měsíc jsme byli v nemocnici a třeba se to stalo právě kvůli takovým co nechtějí očkovat. Raději risknu případne komplikace po očkování než aby mi dítě třeba umřelo. Po téhle zkušenosti očkuji téměř na všechno co jde.

katushka82
28. říj 2016

@lajla můžu se zeptat čím teda léčíte když ne léky?

pajula123
28. říj 2016

@katushka82 "Komentáře typu "kdyby mělo tvoje dítě to a nebo ono po očkování " mě opravdu vytáčí. NIKDE není dokázáno že je to právě po očkováni."
Me zase vytaci,kdyz se bagatelizuji zdravotni problemy nekterych deti,a ze to URCITE nemuze byt ockovanim! Kdyby nemohlo,nebylo by to v pribalovem letaku!

lajla
28. říj 2016

@popelka1984 to je smutný...ano je fakt, že malá miminka černý kašel chytí od svých nejbližších, právě proto se apeluje na rodiče ať se nechají očkovat a nejlépe očkovat i v těhotenství, každopádně možná kdyby byl manžel očkovány, tak nic nechytne,kdxbyste byla ockovana Vy , tak nechytnete černý kašel od manžela a Vaše dítě je chráněno...
Jakmile dítě dosáhne určitého věku, je černý kašel nepříjemný, ale léčitelný lehčeji...bohužel u miminek je komplikované skoro vše...my si užili v 5 m něco podobného

normalnimatka
28. říj 2016

@popelka1984 černej kašel běžně dostávaj a přenášej i očkovaný děti ;) školky sou toho plný, a přitom se tam téměř nedostane neočkovanej jedinec.... čímto teda? no jednoduše, ty vakcíny nejsou účinný. zrovna na černej kašel očko moc nefunguje.

dělejte si samozřejmě co chcete. nechci nikoho poučovat, tak to tak prosím neberte. jen mě celkem mrazí,když vidím/slyším lidi asi i jako vy (nechci se vás dotknout), který se tak furt všeho bojej. chce to trošku víry a klidu do duše, ty nemoci původně mnohdy smrtelný jsou, ale jen výjimečně se na to dneska fakt umírá. věřim, že černej kašel u měsíčního dítka není žádná prča, ale spousta nemocí, na který se očkuje, smrtelný nejsou a i na ty smrtelný nikdo prostě neumírá. ale hlavně, je dalších milion nemocí, který to dítě může dostat, a který na něj všude číhaj, a prostě stejně záleží na jeho imunitě a na vašem způsobu řešení případnýho problému, jak se s tím popere. a já sem přesvědčená, že jsou očkovaný jedinci mnohem náchylnější na ty ostatní nemoci ;) dítě prostě nemůže žít v bublině, a je potřeba bejt přesvědčenej, že moje dítě to zkrátka nedostane. at je očkovaný, nebo ne. protože očko mnohdy stejně není účinný, nebo je účinný jen několik let.

katushka82
28. říj 2016

@pajula123 nic nebagatelizuji ale útočit na někoho "kdyby.... jenom proto že mám jiný názor... ono to jde snad napsat i jinak, nemyslíš? 😉

lajla
28. říj 2016

@katushka82 určitě...po očkování jsme dlouho hledali varianty jak a co...protože doktoři nám nic jiného než atb, kortikoidy, dychatka nurofen a paralen nenabidli...
Kontaktovali jsme po známosti jednu paní neurolozku, zabývá se cinskou medicínou a homeopatii...takže tím... možná někomu k smíchu, když jsem řekla doktorum co malé nakonec zabralo,tak se mi vysmáli... hlavně že jejich léčba byla účinná😂
Další dcerce nakazali vytrhnout nosni mandlí k tomu zase kortikoidy...nic jsem ji nedala, zase 2 homeo plus něco čínského a hle... dítě zdravé a mandle zmenšená, to se i primář nestačil divit... každopádně si pochvaloval ty kortikoidy
Na zánět středního ucha jsme dostali atb a nurofen...kapala jsem audiron a netřesk a dávala homeo a hle.. bez zánětu😉
Atd atd atd
Na průdušky je super lotusovy kořen a homeo na míru, samozřejmě vždy odcházíme s mucosolvanem a paralenem a spol...
Takže k dr už ani nechodime, vše doma
Při nemoci kuzu 3 krát denně
Plus máme doma i omron- inhalace vincentkou
A musím říct že od dob co jsme chemii vytlačili...jsme mnohem zdravější a když už...tak je to pohoda

normalnimatka
28. říj 2016

@katushka82 já také sebe ani dítě neléčím žádnými léky ve smyslu "léky" západní medicíny, které pouze potlačují důsledky a neřeší příčiny. 🙂
je spousta možností, dneska už se k tomu naštěstí může dostat opravdu každej. jsou tady bylinky, homeopatie, čínská medicína a různé jiné mnohé alternativy (reflexologie, akupunktura, akupresura, autopatie, aromaterapie, léčba stravou, ted nevim jak se to jmenuje.....), o kterých si sice můžete myslet, že jsou šarlatánství, ale třeba vás někdy dožene zoufalost z toho, že se problém po západní způsobu nedal vyřešit, něco takového vyzkoušet a přehodnotit to.
fakt HODNĚ věcí se dá řešit alternativně. já jsem jedla atb jen párkrát za život, když nebylo zbytí (akutní slepák), a vážim si toho, že mi v nemocnici zachránili život. (byť zapomněli dodat, že obrovský množství atb, který do mě lili, mi vybil přirozenou střevní mikroflóru asi do konce života, byť to pořád dodávám uměle) ale většina doktorskejch řešení zaplácnutí problému práškem, prostě není účinná, respektive se může zdát účinná, pokud pomine následek, ale příčina zůstává, takže se zase vysemení jiným způsobem. a hlavně, obyč. léky vždycky zároveň tělu škoděj, a můžeme se jen dohadovat, na kolik jsou víc prospěšný, než naopak...🙂

katushka82
28. říj 2016

@lajla díky...

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla A proč to doktorům neříkáte, že jim na paralen kašlete?🙂)) Já bych se s tím naopak hodně chlubila, že tohel neuznávám, a že nám zabraly třeba homeopatika místo kortikoidů. kdyby jim to řeklo víc lidí, než jeden člověk za rok, třeba by se chytli za nos a rozšířili si svoje doktorský obzůrky dál, než na zkoušky z vš.

ještě mě fascinuje, jak se může tolik doktorů vysmívat třeba zrovna homeopatii, když SPOUSTA doktorů, a to hlavně pediatrů!!!! homeopatii normálně ve svý praxi používaj. jak může dneska ještě někdo říct, že to je šarlatánství, když je to tolikrát osvědčený, že to fuunguje, a žádný placebo to není (byť není nejlehčí najít kuličky, co opravdu seděj), a prostě i spousta doktorů jsou homeopati...? nechápu.

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla a pardon,že tady tak spamuju:D ale ještě sem chtěla říct, že si taky vždycky vzpomenu na lidi, co říkaj, že homeopatie je píčovina, a pak se od nich dozvíte, že berou na nachlazení nebo na co to vlastně je, oscilococsinum (sakra, taky nevim, jak se to menuje:D) a stodal, aniž by věděli, že to jsou homeopatický léky.... všude na to je reklama, tak se to prodává najednou, žejo:D

lajla
28. říj 2016

@normalnimatka ale jo sem tam řeknu..a vždy si vysloužim takový úšklebek😂
Jako pediatra postoupila...tím že nás zná a ví, v jakém jsme byli stavu, a ví co jsme brali nebrali...ta na rovinu ví...čím lecime...a už si kolikrát dělala poznámky😂 fakt je že už jsme tam dlouho nebyli, naposledy to skončilo hádkou a socialkou, kvůli očku...tak my si ji za drahé peníze konečně dáme jakz takž dohromady...a zase by chtěla nanovo😭😭😭
Ale minulá pediatra jela v homeo a pár dr znám , co jim věří... leč ty jsme zatím nepotřebovali😂

lajla
28. říj 2016

@normalnimatka a homeogene a homeovox, sedalia, drosetux atd atd atd...
Musim uznat že mám raději mono...ale sedalia byla skvělá
Jinak bez viburcolu , i když poly, u dětí nelze existovat...lepší než chamomila

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla jj... mně pediatrička už sama na něco doporučovala homeo🙂 a gynekoložka vlastně taky. ale nacpat mi syntetický železo se taky nezdráhala, nebo se nezmínila o tom, že mi to asi udělá zácpu, dkyž už zácpy mám :D (v těhotenství) oni třeba to uznávaj a něco věděj, ale samozřejmě vševědoucí taky nejsou, no...třeba když měl malej dost rozlezlej ekzém, tak mi něco málo doporučila, a že jestli to nezabere, tak kortikoidy...přitom jsem přesvědčená, že existuje x způsobů, jak zkusit ještě něco jinýho, než abych mazala na šestinedělňátko takovou srágoru. naštěstí jsme to opravdu vyřešili po svým. ale je fakt, že jsem se s tímt aky nechlubila, co nám pomohlo🙂
teda s dítětem jsem zatím nic vážnějšího naštěstí neřešila, ale já fakt NIC neřešim po doktorsku, dokud si dopředu nezjistim, co a jak, a jestli jsou i jiný možnosti.

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla viburcol je možná dobrej na zuby? možná jsem na to někde narazila..ted nevím. ted to synka asi celkem trápí, ale přijde mi, že chamomilla moc neúčinkuje.

lajla
28. říj 2016

@normalnimatka viburcol jsou čípky na zuby a horečku, určitě ji nesníží...ale dítě uklidní a to spí, i u těch zoubků...
Ono stejně vyzkoušeno horečka bez i s léky trvá cca stejně...tak proč je dávat že😉
Jakou máte potenci? Než jsem našla viburcol, zabírala skvěle chamomila české homeopatie..ta od boironu ne...a když už tak 15ch někdy

popelka1984
28. říj 2016

@lajla
@normalnimatka
upřímně, nepřipouštěla jsem si že bych se někdy mohla třeba zrovna s černým kašlem setkat osobne, v naší společnosti, natož abych se nechala očkovat. Syna neočkuji na všechno (co se nepovinných týče) ale na ty obzvlášť žávažne typu meningokok rozhodně ano. Nejsem bojácná matka jen chráním své dítě a nechci to nechavat na přírodě. Nedaří se mi moc chápat maminky co neočkuji z jiného důvodu než na to nemají peníze ale třeba jen proto že se bojí případných komplikací. My teda snášíme očko ukázkově takže se mi to mluví

lenusaak
28. říj 2016

@normalnimatka dělam ve zdravotnictví ( metabolická JIP) a z vlastní zkušenosti to je tak, že lékaři vidi význam v homeopatii, nebrání se vůbec přirodní léčbě. Možna lajla ,, měla štěsti" na doktory, kteři se ji vysmívaji, ale ja osobně do kontaktu přijdu s mnoha lékaři a nesetkala jsem se ani s jednim, co by to odsuzovali a přirodní cestu smysluplnou uznávaji oni sami( jak píšete). Neberu potom nějaká uskupení, která se prezentuji různými léčivými koktejli po kterých se mají dít zázraky a co nikdy lékaři nevyléčili, vyleči pár kojtejlů za hříšné peníze. Člověk k tomu musí přistupovat trošku s rozumem. Každopádně i já vidím smysl v homeopatii 😊

Abych přispěla trošku taky k tématu diskuze. Očkovat či neočkovat bude vždy téma, které strhne vášnivé debaty. Každy se pro něco rozhodne a má k tomu pádný důvod, svůj důvod, který si obháji zuby nehty. Neodsuzuji lidi, co maji opačný názor než já. Ja osobně očkovat chci, určitě alespoň povinnymi. Moje kamarádka zase očkovat nechce. Každá svá rozhodnuti tolerujeme. Já nemám v okoli případ, kdy by se něco miminku po očkování něco stalo. Někteté ty případy zase máte a nebo co hůř, vlastní zkušenost, tak vás to nutí nad situací přemýšlet jinak. Opravdu je to každého věc. Co mě ale dokázalo rozčílit je to, že se najdou takové, které by rády obcházely zákon. To mi přijde opravdu nevyzrále.( mluvím jen o tech, co by chtěly falešne potvrzeni, nemluvím o tech, které neočkovaly z vážných zdrav.důvodů) Každá neseme určité riziko s našim rozhodnutim a musíme to prostě tolerovat.

A už se tu maminy nedohadujte😊 uzivejte krásného teplého prodlouženého víkendu. 😊😊

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla zkoušela jsem 9CH, ale máme určitě i 30 a možná i 15, ale od boironu právě... jj koukám, že to jsou čípky...a na co vám to přesně zabíralo? totiž...mně přijde, že to syna vyloženě moc nebolí, ale obecně jako mnohem hůř spí a občas ho to chytne, že fakt brečí, ale možná mu to vadí jiným způsobem..(svědění, tlak.. cosi?)

lajla
28. říj 2016

@popelka1984 ano, nejvíce se člověk učí zk a ta je nepřenosna..
Černý kašel je opravdu otázka do pranice...nechtěla jsem psát nic o špatné účinnosti vakcíny, ale už to tu bylo zmíněno... každopádně kdybyste byli oba očko, spíš by šlo o pocit...udělali jsme vše pro...a přesto...
Nemyslela jste pneumokoky?

lajla
28. říj 2016

@normalnimatka viburcol...Mi to dítě vždy tak zvlacni😂 přestane brečet, zklidní se...
Děti se mi u horecek pořad budí melou sebou, to samé i u zoubků...a prostě viburcol je uloží ke spánku a fakt spí😂 ale každé dítě je jiné...potřeba vyzkoušet
2 tabletky české chamomily super!!!
Na suchý kašel perfektní drosera 30 ale česká nezabírá...atd atd...
Máme ale svého homeopata který ví a pomůže, ale jak už je to kolikrát opakovaně...tak už vím sama co a jak..

normalnimatka
28. říj 2016

@lenusaak jéé já si nemyslim, že bych se tady dohadovala, jen diskutuju a dosud snad v klidným tónu, doufám🙂))
jinak je to dobře, že jste se setkala se spoustou doktorů, který tomu hověj. já mám třeba jako pacoš zkušenosti spíš opačný, nebo... oni to třeba nějakým způsobem uznávaj, ale nedoporučej vám to, nebo jen zřídka. prostě na všechno jsou zajetý postupy, a třeba "léčba" vysokýho krevního tlaku je opravdu šílenost a páč je to závažná věc, asi se moc nenajde doktor, kterej by se snažil to řešit celostně. ty prášky jakoby "fungujou" na snížení hodnot a to stačí. člověk je v normě, tak si ho odkšrtneme a jedeme dál🙂)

jj, tak já určitě taky nesouhlasim s pisatelkou původní diskuze. samozřejmě by každej měl nýst následky toho, jak se rozhod ;)

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla díky za tip... ale je to k vzteku, že je to vždycky poměrně drahá záležitost to řešit jinak,no... jinak ta česká homeo, se dá sehnat taky normálně v lékárnách? resp. třeba na objednání?

lajla
28. říj 2016

@normalnimatka určitě i v lékárně, věřím že ráno objednate odpoledne máte
Každopádně přes internet lze vše...
Drahé je to pro začátek...ale jak se v tom člověk naučí chodit, přijde mi to spíš jako levná záležitost...kuličky nechávám rozpouštět ve vodě, jedná dávka na celý den

lenusaak
28. říj 2016

@normalnimatka ono možná taky záleži na oboru. Třeba internisté možná věři svým lékům a přes to nejede vlak. Pacienti co u nás lehávaji maji metabolicke poruchy, crohnovy choroby, nemoci zaživaciho traktu -záněty strev ( chronické x akutní) zánety žlučniku, slinivek atd atd. Jsou to nemoci, kde se dá snadněji využit homeopatie nebo vyzkoušet. Vetšinou ti lidi tam k nam přijdou lezet a už maji kde co na sobě vyzkoušeného . Je to obor, kde se to dá dobře praktikovat, tak možná proto tak kladný postoj k homeopatii 😊 odbočuju od tématu, tak snad mě tu nesmažou 😄😊

normalnimatka
28. říj 2016

@katushka82 joooo jetě jsem chtěla napsat, že taky existujou i homeopatika, který pomáhaj dobře snášet očkování ;) takže to je docela fajn věc, pokud člověk očkuje a chce minimalizovat případný blbý následky.

normalnimatka
28. říj 2016

@lajla no tak tomu bych taky ráda věřila:D zkušenost horší... už xkrát jsem v lékárnách slyšela strašení, že se homeopatika už nebudou dát sehnat, že se přestanou vyrábět, natož aby měli v možnostech objednání celou škálu homeopatik. ten viburcol asi zrovna bude profláknutej, ale s hodně homeopatikama mě už vypekli, že to, dokud to v tý lékárně objednávaj, to nenabízej. takže budte ráda, že asi máte vv dosahu dobře zásobenou lékárnu🙂) a jasně, přes net se dá všechno...
jinak třeba tu chamomillu berete jak? 3 kuličky rozpustit do kouska vody a po lžičkách/ve stříkačce 3x za den? takhle jsem našla dávkování já a zkoušela.

popelka1984
28. říj 2016

@lajla souhlasím, očkování "navíc" máme na pneumokoky, na meningokok a i na zardenky spalničky... poté co jsem zjistila že způsobují u chlapců neplodnost
@lenusaak rozhodne souhlasím že obcházet zákon nebo pravidla kvůli přesvědčení neočkovat není dobré

Strana