icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

lajla
18. říj 2016

@kocicinka asi jsem špatně pochopila vaší zprávu...ad falšování maminek plus vaše další odpověd, zas neumím číst mezi řádky😞

hz
18. říj 2016

@kocicinka teda, tak to ti zavidim, me by v Boleslavi urcite dali tetan, ikdybych rekla, ze jsem nedavno ocko byla... vse je o lidech..

tahejhula
18. říj 2016

@kocicinka Spory jsou kdekoli, klidne na vetvi. Ale kdyz jsou na vzduchu, jsou neskodne. Proto se maji rany cistit kyslicnikem (tedy peroxidem vodiku).

lajla
18. říj 2016

@katushka82 potvrzeno že to bylo ockem bohužel kontra nemame..
Já myslela že se bavíme o dnešním očkování...ne co bylo kdysi

lajla
18. říj 2016

@hz odmítnout můžete cokoliv😉 Segra má neocko děti, dítěti potrhalo ruku zvíře...a tetanovku odmitli

lajla
18. říj 2016

@kocicinka mýtus... který bohužel každý lékař předává dál

hz
18. říj 2016

@lajla 🙂 to je vtipny-zdeptanou maminku 😀
no, to vsechno prinasi dnesni doba, na vsechno mame hned odpovedi v podobe internetu. A jiny nazor/popr. komunikace se moc nenosi, pak se na dotycnou prave kouka jako na treba ty, co nechteji ockovat. A dospele jsou, jen se neumi samy treba rozhodnout, tak zadaji jiny nazor, ale nepocitaji treba s tim, ze muze byt zcela odlisny..

katushka82
18. říj 2016

@lajla ano ale vy jste psala odkdy jsou neštovice, černý kašel smrtelné. Ano dnes nejsou ale díky očkování. U neočkovaného dítka by tyto nemoci mohly propuknout v daleko horší formě než u očkovaného.

viridie
18. říj 2016

Já bych do diskuse přispěla rčením "tam kde začíná svoboda jednoho, končí svoboda jiných" Respektive neočkovat máme právo odmítnout a je to potřeba respektovat, na druhou stranu se pak neočkující skupina nemůže dožadovat stejných privilegií, jako skupina očkujících, kterých je holt více a měli by pro změnu ony přijmout fakt, že prostě nemůžu mít vše. Cpát neočkované dítě do státní školky mi přijde vůči očkujícím rodičům minimálně nefér. Nehledě na to, že lékaři, kteří na tom participují, páchají podvod.

hz
18. říj 2016

@tahejhula diky za pouceni, jen jsem poslala dal co jsem nemela overeno a zila v tom cely zivot. Az bude zas manzel betonovat, dam pozor na ochranne pomucky, zvlaste bryle..

tahejhula
18. říj 2016

@viridie Jak nefer? Ockovane deti by mely byt chraneny ockovanim, rodice neockovanych vedi (no, me vsichni, nekteri jsou fakt uplne mimo), ze holt mohou onemocnet.

tahejhula
18. říj 2016

@hz Pokud si je nevrazi do oka nebo krku, tak dobry. 😁😁 Ale spory jsou vsude, ovsem choroba se muze rozvinout pouze v anaerobnim prostredi.
Ja ziju cca tri roky bez protilatek.

kocicinka
18. říj 2016

@hz asi máme "štěstí" na doktory lajdáky 😀 Nejvíc mě zatrnulo, když se doktor ani nezajímal o to, jestli kočka, která mě pokousala byla očkovaná na vzteklinu. Jen se mě zeptal, jestli ji znám nebo byla divoká, toť vše....tak jsem se modlila...
Můžu se zeptat, jak to s tím tetanem u vás probíhalo? Jak ho ten příbuzný chytil a jestli se vyléčil?

lajla
18. říj 2016

@katushka82 spíš mýtus kterým nás krmi doktoři, teď neberu.cerne nestovice..
Znám děti.s ockem proti rotavirum...co skončili v nemocnici takovým průběhem...nebo.pneumokoky...
Neštovice.. malý měl.v 6 m a dcerka s ním ve 3, neocko...pár pupínků...věřím.ze je dostanou znovu
Je to těžký a právě proto se tomu.rika obchod se strachem a musíme se rozhodnout samy...protože i následky si samy poneseme

kocicinka
18. říj 2016

@tahejhula No spíš jde o to, že jedni jsou ochotni podstoupit riziko očkování a druzí nikoliv

lajla
18. říj 2016

Mít v kapse peroxid vodíku se vyplatí😉

viridie
18. říj 2016

@tahejhula Já své dítě očkovat nechám. Zároveň ale nepluju na obláčku naivity, že to je 100% záruka pro nákaze- viz třeba černý kašel. A až moje dcera nastoupí do školky, byla bych velice nerada ,aby se potkala s dítětem, které neočkované není vůbec a je tudíž mnohem více pravděpodobnější přinašeč infekce. Prostě pro mne jsou neočkovaní jedinci rizikoví. Z podstaty věci. 🙂

tahejhula
18. říj 2016

@kocicinka Spousta neockujicich ovsem zije v bludu, ze ty nemoce jejich dite chytit nemuze, nemoce se nevyskytuji, nemohou mit tezky prubeh. To jsou takove "rychlokvasky" z FB skupin. To je takovy protipol vseockujicich "mame jit na vcelicku k panu doktorovi a nevim proti cemu". 😂😂

tahejhula
18. říj 2016

@viridie Ale cim, kdyz tve dite ockovano je? Zrovna ten cerny kasel proste prenasi ockovani. Ono ani prodelani nevytvori dozivotni imunitu, jak ji muze vytvorit preockovani v deseti letech?

kaja2016
18. říj 2016

@hz to je asi spis holky mezi vama, ja jsem svoje uz rekla.

normalnimatka
18. říj 2016

Mno ta výjimka se uděluje v případě, že ti doktor potvrdí, že tvoje dítě nemohlo očko podstoupit z důvodu nějaký kontraindikace...špatnej imunitní systém atp. jinak si to podle mě žádnej ředitel na krk neveme;)

hz
18. říj 2016

@kocicinka otazka asi nepatrila me, ale spise @lucka662006

tahejhula
18. říj 2016

@viridie Ucitelky v MŠ se pravidelne preockovavaji?

terkaz
18. říj 2016

@viridie
Ale zase na druhou stranu, jak muze neockovane dite, ohrozit ockovane? 😉

kajalka
18. říj 2016

@viridie Vždyť to je totální blbost, co ty píšeš. Právě očkování způsobuje netypický průběh chorob. Naopak u neočkovaných by se lékař i rodič v prvé řadě zaměřil na to, zda nemoc není jedna z těch závažnějších. Nebo si myslíš, že by dítě s pertusí pobíhalo 2 týdny mezi dětma? A o tom, že jsou náchylnější očkovaní (na pertusi) snad není ze statistik pochyb.

kocicinka
18. říj 2016

@hz je, promiň 😅

lajla
18. říj 2016

@viridie víte kolik takových lidí a dětí denně potkáváte? Sama Vy ani Vaše rodina určitě očko např proti černému kašli nemáte...
Myslíte že na Vás neocko budou z dálky hulakat že nejsou? Nebo že se dovíte které dítě ve školce, mateřském centru..v parku je neockovane? Trochu naivní představa

viridie
18. říj 2016

@tahejhula Vždyť to píšu...🙂 V očkování věřím,ale rovněž si myslím,že má své limity. Nemám nastudované knihy ani odborné články, řídím se instinktem, zkušenostmi jako zdravotní sestra a důvěrou k pro-očkování populace. A neočkovaní lidé jsou pro mne riziko. Tečka.

tahejhula
18. říj 2016

@viridie Tak to mas potom tezke. Protoze na 99% jsou neockovane i ty ucitelky, prodavacky v obchodech, mozna i ty sama. Ze jim nekdo neco pichnul pred petadvaceti lety... jako kdyby nemely nic.

kajalka
18. říj 2016

No..ono by stačilo udělat testy na protilátky očkovaným dětem a vědělo by se..

Strana