icon

Zubař Analgosedace. Doporučíte, kde?

luciiiiiiik
22. črc 2020

I přesto, že pečlivě čistíme a dokonce jsme byli pochváleni za krásnou péči, tak se synovi v rýhách ve stoličkách udělaly dva kazy. Hledám stomatologa, který mu to spraví v analgosedaci. Zítra budu zkoušet volat do Motola, ale mají prý termíny až za půl roku ... ideálně Praha, Středočeský, Liberecký, Královéhradecký kraj. Za každé doporučení nebo radu budu vděčná ❤️ Děkuju

Strana
z3
olga_
7. srp 2020

@luciiiiiiik Ale je fakt, že mluvila o těchto dvou variantách, tak mě to na místě ani nenapadlo...

luciiiiiiik
autor
7. srp 2020

@olga_ nám zubařka říkala, že dostane něco v pití. V recenzích na tuhle kliniku jsem někde narazila, že spravovali lidem zdravé zuby, jen aby z nich dostali peníze 🙈 vydržím ještě do pondělí a pak objednám. Pořád mi nějak nesedí, že to jde tady tak rychle a levně. Budu držet palečky, dejte pak vědět

olga_
7. srp 2020

@luciiiiiiik Nedivila bych se dnes už ničemu... U nás to bohužel zdravé zuby nejsou 😔.

olga_
7. srp 2020

@luciiiiiiik A vy byste šli kam? Kde by to dali do pití?

luciiiiiiik
autor
7. srp 2020

@olga_ náš tam má taky dva kazy, co jsem našla já. Nevím kam, buď neberou, nebo čekací doba půl roku a nebo tak 20tis. Proto mi to přijde divný, ale doufám, že to tak všechno bude a v pondělí toho našeho objednám

olga_
7. srp 2020

@luciiiiiiik 20 tisíc za co? Za opravení dvou kazů? Ten entonox kolem 1500 stojí (tolik si účtují i porodnice při porodu). 500 za plombu mi přijde taky normální. 20 tisíc za to, že je to dítě a je náročnější ošetření?
Zkusím se tu zeptat asi na zdi na zkušenosti s tou klinikou, jestli někdo náhodou nemá... My věděli o tom jednom kazu, druhý prý malý na další stoličce, na tu se ještě podíváme. U druhého dvojčete "jen" ty přední zuby, ale s těmi říkala, že ani u jednoho se nedá nic moc dělat, spíš vyčkávat na okamžik, kdy je dát ven.

anakolut
7. srp 2020

@olga_ Moc děkuji a ať se kazy podaří bezbolestně opravit.

olga_
7. srp 2020

@anakolut Jaký je na to tvůj názor?

anakolut
7. srp 2020

@olga_ myslíš na tu cenu nebo na rajský plyn?

olga_
7. srp 2020

@anakolut Klidně obojí.

luciiiiiiik
autor
7. srp 2020

@olga_ soukromý kliniky. Jen cca 1500-1800 za vstupni vysetreni, 1800,- plomba ☹

olga_
7. srp 2020

@luciiiiiiik Tak tady říkali, že mají opravdu smlouvy se všemi pojišťovnami a vzala si kartičky a neplatili jsme nic...

anakolut
7. srp 2020

@olga_ Cena za obojí mi přijde opravdu hodně dobrá. S rajským plynem nemám zkušenost, ale nebránila bych se mu. Malýmu dávali VV Motole analgosedačni roztok. Ke konci už vyváděl, ale dva zuby zvládli opravit.

niski
7. srp 2020

já tam chodím s dětmi, mění se tam lékaři, to mi trochu vadí, že je tam pokaždé někdo jiný. Synovi trhali s analgosedací 3 zuby v 9 letech, zvládl to, bylo to rychlé, dcera nechtěla otevřít pusu ani s rajským plynem, tam jsme neuspěli. Chodíme tam i na hygienu, ta paní je skvělá, syna zbavila strachu a má svatou trpělivost. U dcery uvidíme, jestli nás ta celková anestezie nemine. Platili jsme asi 1000-1200 Kč za ten rajský plyn. Ohledně oprav zdravých zubů jen uvedu, že nabízejí na zdravé druhé stoličky jakousi "pryskyřici", díky které by se neměly kazit, ale to znám jen díky info z letáků.

olga_
7. srp 2020

@niski Jo, o těch stoličkách paní doktorka mluvila, že je to možné a že kdyby holčička měla pětky venku (nemá zatím ani jednu), že by u ní doporučovala celkovou anestezii s preventivním ošetřením těch stoliček. Zároveň jsme řešily scénáře, zda čekat/nečekat na to, až vylezou kvůli kazům na čtyřkám a došli jsme k závěru, že raději ošetřit ty čtyřky rovnou.

olga_
7. srp 2020

@niski A ještě - u toho rajského plynu to vypadá jak? Dýchá to pořád? Jak moc to oblbne?

niski
7. srp 2020

@olga_ nadechne se z masky, pak trochu oblbne a dělají ten výkon, ale na někoho to prý působí místo uklidnění jako nabuzení. Vrtání jsme neabsolvovali, tak nevím, jak to oblbnutí dlouho vydrží, trhání 3 zubů bylo za 5 minut hotové. Nevím, jestli ten plyn ještě přidají na opětovné dýchání, když je potřeba delší doba na výkon.

olga_
10. srp 2020

@luciiiiiiik Tak jsme po zákroku. Vzali jsme si z domu plyšáka, lehla si na mě, drželi jsme plyšáka a dala jí nadýchat entonox. Pak vyvrtala jeden zoubek, dala dodýchat a domluvily jsme se, že vezme rovnou druhý, protože dcera byla naprosto v klidu. Sestra průběžně odsávala sliny. Pak přiklusal druhý lékař a podával výplň. Při dohlazování už trochu vyváděla, ale žádné drama. Nohama jsem jí obepla nožky a sestra jí přidržela hlavu. Během chvilinky jsme byly venku a okamžitě si tam začala hrát a byla naprosto v pohodě. Platila jsem 1500 za entonox. Opravila dva zoubky, na jednom byl kaz větší, na druhém malinký (my si ho nevšimli) a započítala při opravě dvou zoubků jen jednu plombu za 500, takže jsme dohromady platili 2000. Celkově dávám 👍 a doporučuju.

anakolut
10. srp 2020

@olga_ Tak to je bezvadný, že to malá takhle zvládla a ta cena a přístup taky. 👍
Ještě se zeptám, jestli jste měli doporučení od Vašeho stomatologa. A díky za zprávu.

olga_
10. srp 2020

@anakolut Doporučení chtěli, ale já se s nima už po telefonu domlouvala jinak. Dostali jsme se do situace, kdy má naše zubařka dlouhodobou pracovní neschopnost už asi od března a nevíme, jak dlouho to bude trvat. No a zástup nás odmítl ošetřit, že to není akutní bolestivý případ. Takže nás teda vzali bez žádanky...

anakolut
10. srp 2020

@olga_ Aha, dobře díky.

luciiiiiiik
autor
10. srp 2020

@olga_ děkuju ❤️❤️❤️ Ráno tam zavolám. Neuvěřitelný ✨

luciiiiiiik
autor
11. srp 2020

@luciiiiiiik jdem zítra 😊

olga_
11. srp 2020

@luciiiiiiik Super, napiš, jak to bude probíhat 😉

anakolut
11. srp 2020

@luciiiiiiik Teda to je rychlost. Motol ať se jde zahrabat.

anakolut
17. zář 2020

@luciiiiiiik Můžu se zeptat, jak to probíhalo a jak jste byli spokojení? Děkuji.

luciiiiiiik
autor
18. zář 2020

@anakolut celková narkóza, cca 30min, neměl složité opravy. Ráno v 8 naposledy jíst, v 10 naposledy pít. Ve 14h měl termín. Chvíli jsme čekali v čekárně - před námi byla holčička snad hodinu. Pak si vzali vyplněné papíry, předpperační vyšetření od pediatra - ta se smála, že je to jak na transplantaci, ale tak chápeme asi všichni, že chtějí být krytí. Sestra mu stříkla sprej do nosu, dostal balónek - Obyč nafukovací balónek, vyfouknutý 😀 nejdřív jsem si myslela, že do toho foukne a balónek ho oblbne 😀 byl to fakt jen dárek ... popovídala si s námi anestezioložka a pak jsem s ním šla na uspání se slovy, jdem si hrát na hasiče. Položila jsem ho na uspávací křeslo, přiložili mu masku a z mého pohledu to trvalo věčně, než usnul. Bránil se, tekly mu slzy, anestezioložka mu držela hlavu s maskouC já ruce a sestra nohy. Nic z toho si nepamatuje. Pak nám přišla doktorka říct, že se všechny zuby zachrání, že to není žádná tragédie a odešla. Za 30 min nás zavolali na dospávací pokoj, chvíli trvalo, než se probral. Strhnul si takový ten měřič tepu z prstíku, začal se vztekat, že nechce náplast na ruce a pak už bylo všechno v pohodě. Chvíli byl jak vyvoraná myš. Jo a první slova po probuzení vlastně byla “kde mám balónek?” 😀 pak zbytek dne povídal, že tam bude chodit furt, pro balónky 😀 neměl ještě pít ani jíst, kvůli zvracení, ale my jsme to riskli. Hned v autě se normálně napil a po návratu domu najedl. Platili jsme 9000,- za 2 spravené zuby a “zalepení” ostatních problémových rýh v zubech. V ceně máme návštěvu dentální hygieny. Jako velké plus hodnotím termíny objednání, kdybych čekala na Motol, nebo kohokoli jiného, asi by se ty zuby už nedaly zachránit. Jako mínus bych hodnotila chaoz v objednávání, neosobní přístup k dítěti a na mě tam neměli ani příliš čisto, vzhledem k tomu, že se jedná o zdravotnické zařízení v době covidu. Zvolila bych je zas, hlavně vzhledem k termínům 🙂

anakolut
18. zář 2020

@luciiiiiiik Děkuji moc. Příští týden tam jdeme, tak jsem na to zvědavá.

olga_
18. zář 2020

@anakolut Napiš pak zkušenost. My tam byli na rajský plyn a mám odlišnou zkušenost - my byli jsme max spokojení, žádné zmatky kolem objednání, nečekali jsme, přístup úžasný atd. Dceru ošetřovala lékařka, podle přízvuku nějaká cizinka a byla naprosto ukázková.

anakolut
19. zář 2020

@olga_ Určitě napíšu, ale ve čtvrtek jdeme teprve na první prohlídku.

Strana
z3