Dětské kolo 20", jaká značka je dobrá?
Ahoj holky. Chceme dcerce rychle koupit nové kolo. Je jí 5 let, tudíž asi už tu 20tku. Jaká značka je dobrá? Její staré kolo je příšerně těžké, tak bych chtěla nějaké lehčí. Jaká je vlastně normální váha takového kola?
@endlessblue mame superior xc 20 a je skvele 🙂 Patri mezi lehci, ma pod 10 kg.. Ma prehazovacku (pozor, pokud kolo nema prehazovacku, ma pak torpedo a to je des..) A taky syn nema problem drzat chytnout brzdu, napr u specialized na ni poradne nedosahl..
@endlessblue podpis pod @evaviki, máme také, koupili jsme z druhé ruky, ale úplně v pořádku, jezdila na něm slečna🙂, a přesto, že je syn prcek, nepovalí ho to a zvládal ho během krátké chvíle, už má za sebou na něm jeden výlet v Krkonoších🙂. dá se i posunout sedlo směrem k představci, takže moje malé dítě má řídítka na dosah a nemusí u toho ležet 😒
přesně tohle
http://www.online-kola.cz/superior-xc-20-paint-...
@endlessblue - řešíme teď také kolo 20, syn má od loňska ještě 16 Authora Vital, to je super kolo, kupovali jsme ho z druhé ruky a bylo jako nové.....teď v 6 letech má už sedlo i řídítka úplně nahoře a začíná být malé....Máme vyhlídnuté jednak Author Cosmic, které patří prý k nejlehčím na trhu, má tuším 9kg a nebo teď na dovolené měl syn půjčené z půjčovny kolo Agang Capo, to mu taky sedlo úplně skvěle, vypadal, jako by na něm jezdil odjakživa, akorát tam pozor, dělají dvě verze, jednu lehčí a jednu těžší, ta těžší má odpruženou přední vidlici, což ale takhle lehké dítě stejně nevyužije a kolo je zbytečně o to těžší...jinak nedávno jsme na dopravním hřišti měli půjčené taky nějaké Author, tuším Energy a to mu moc nesedělo a za chvíli ho vracel, že chce jezdit na tom svém....každopádně počítáme kupovat zase ojeté, brzy z toho vyroste a nemá ho po nás kdo dědit....
@evaviki
@berenika39
@endlessblue přidávám se k holkám, máme taky Superior, ale starší verzi, máme Pandu. Je super a jak psala @berenika39, jde přisunout k sobě sedlo i řidítka, takže se zmenší a dá se udělat malému "na míru!. Chtěla jsem původně koupit menší z druhé ruky, ale babi prohlásila, že koupí kolo Adišovi pod stromeček, tak jsme vybrali větší a nové a tohle vyhrálo. A my museli ještě vybírat podle barvy, Adam si přál modré kolo 🙂
Určitě Author Cosmic, syn na něm jezdí již od září 2013, to mu bylo 4 roky a 2 měsíce 🙂 . Má ho naprosto skvěle v ruce, skvělá geometrie, váha..nejlehčí dětské kolo ve "20" velikosti na trhu 😉 !!
Jezdíme se synem na závody na horských kolech (resp. s dceru a syn do toho jaksi vplul takto brzy 😀 ).
A děti v tomto věku jezdí převážně na Author Cosmic.
My jsme taky letos pořizovali kolo. Taky se mi moc líbila kola Superior a Author. I co jsem načetla recenze, tak je dost chválili. Bohužel je jejich cena mimo naše možnosti 🙄 A nesehnala jsem ani žádné bazarové.
Tak jsme nakonec koupili Leader Fox Buck. Bylo zrovna v akci nové za 2300Kč. Je tedy bez přehazovačky,ale synovi to nevadí. Na to jeho lítání s klukama a naše max. 5 km dlouhé výlety to bohatě stačí 🙂
Váží, myslím, cca 11kg. Nevím, jestli je to moc nebo málo, ale syn je takové tintítko a nepřipadá mi, že by se na něm nějak nadřel.
Ahoj, za mě určitě doporučuji značku dětských kol Specialized, co jsme s manželem hledali, tak mají nejlehčí dětská kola. My kupovali růžové Specialized Hotrock 20 6 SPD - http://www.skibi.cz/kola-20-deti-6-9-let/ a dcera je z něj nadšená a pořád chce na kole jezdit. Kolo je lehké a dobře udělané, sedlo i řidítka se dají dobře nastavit, díky tomu nám kolo vydrží určitě i na další rok.
Naše nejlepší kolo bylo sv. zelené kolo AGANG (Author) se sníženým rámem.
Přehazovačka v rukojeti, vhodné pro děti cca od 105cm (4roky), které již na kole umí jezdit. Pův.cena holého kola 6500Kč a hmotnost 9kg. Námi navíc přidané doplňky: odrazky v drátech, blatníky, stojánek, košík, nosič, zvonek, přední světlo-blikačka, hladké pláště pro lehčí jízdu, protiskluzové pedály, je asi 4 měsíce ježděné a průběžně servisované. Budu ho prodávat , tak kdybyste někdo měl zájem , tak si napište o další info, fotku a pod.
Tak já jsem tu před časem psala, že kolo 20 taky zrovna řešíme...na dovolené si v půjčovně vyzkoušel taky Agang, sedělo mu pěkně....nakonec jsme ale sehnali už použité Author Cosmic, je odlehčené, s přehazovačkou a dobře se mu na něm jezdí, bylo v super stavu za necelé 4000,-. Zatím je s ním spokojený 🙂, sedlo má momentálně nejníž, takže mu snad i chvilku vydrží 😉
@konidana jsme z okresu Praha-východ, tak vše, co je trochu v dosahu. Ale syn se "veze" s dcerou, která jezdí opravdu závodně již 3 rokem. Takže jezdíme: Pražský pohár (je tam kategorie i pro menší děti), Český pohár XCO (také vložený závod pro menší děti), takže se nenudí i na "velkých" závodech 😉 . Jinak občas jedeme Kolo pro život, Čerčany Babybikers. Mrkni na stránky Bike3000, je tam kalendář závodů. Je jich tam nepřeberné množství, nevím, odkud jste, ale určitě vyberete 🙂
@katulen a má malej ještě 20" ? Kluk teď vyzkoušel 24" a na tom "malým" už moc nechce jezdit (a to je na svůj věk spíš drobnější- ale svalovec 🙂 ). Na naší "kopečkové" dráze tedy ještě prý jo, protože na tom velkým si ještě není tak úplně jistý a neskáče mu to. A bez toho to přeci nejde, že🙂
Jasně, že jedeme, nejste náhodou ze Sokolu Veltěž? My ano, Beckov, tam jezdí dcera občas na tréninky (kopečková trať) 😉 . To je "náš" závod.
Jinak syn jezdí na 24" od loňska, ale je na něm ještě hodně předčasně, ale jak ho jednou zkusil, tak 20" mi zahodil, že chce "velký" kolo a přes to vlak nejede 🙂 . Je taky dost drobný, ale zvládá ho 😉 .
Ale má Meridu Dakar a ta má tu rámovou trubku dost dole a sedlo má také úplně dole 😎 .
@katulen Ne nejsme nikde, ale možná už budeme reprezentovat 🙂 - trošku jsem se vnutila chlapíkům z cyklokrosu MILOVICE. A s tím kolem tedy totéž , co u vás. My v den koupě nestihli odjet na cyklovíkend, protože mladý pán musel jet už na novém velkém kole a tak tatínek do večera přehazoval doplňky a ladil kolo 🙂
20 je idealni velikost 🙂 znacka se kterou mam zkusenost je early ridet s jinymi bohuzel neporadim ale tohle je spicka podle meho jak teda moje dite jezdi a jak to vypada :D zatim ani jednou nespadl takze super 🙂
Holky, můžu se zaháčkovat? Hledám kolo vel. 26. To, co jste tu psaly, platí i pro větší velikost? Tj. všestranná kvalita kol Superior, Author Cosmic apod., nebo je tu u těch větších zase trochu jiné?

http://www.veloexpert.cz/kola-20-5-8-let/1315-s...
dceři jsme po referencích od sestry koupili tohle. Je lehké asi 9kg a o 2 tisíce lacinější nejméně než specialized a podobné .