icon

Jakou podložku pro 6měsíční miminko?

nikolaamiminko
16. črc 2018

Ahoj, potrebuju poradit, mam temer 6m kluka, uz se plazi, a pretaci. Mam ho pres den na penovem puzzle, jenze to je mu uz male a vyleza z nej a uz se nam dvakrat stalo ze se pretocil z briska na zada a hlavou se zduchnul o podlahu (mame vinyl)... no a ma otazka zni, zda ma cenu dokupovat puzzle a pokryt co nejvetsi plochu, nebo koupit treba kusovy koberec? Trosku se bojim ze je to zbytecne, kdyz za chvili bude lezt po celem byte...

jrak
•
16. črc 2018

@nikolaamiminko presn tak, za chvilku poleze všude 😄👍🏻 Jako podložku mam složenou bavlnenou deku cca 1,5 x 1 m a od 7. měsíce není možné ho na ni udržet

areh
•
16. črc 2018

Mám hrácí koutek z pěnového puzzlete. Tam má hračky, ale od doby, co se začal přetáčet a lézt, tak tam stejně nikdy není. A těch bouchnutí do hlavy ještě bude... Mam plovoučku a to jsou pěkný rány...

lida9
•
16. črc 2018

jak pisou holky vyse, nic nekupuj, zbytecne, stejne se z toho za chvili odplazi pryc... a uprimne lepsi kdyz se ,,oboucha,, ted a pak si na sebe bude davat vetsi pozor az bude chodit... hlavne nechytat🙂 mame v celem baraku bud plovoucku nebo vinyl, jedine kde jsem maleho nenechavala ,,padat,, jsou dlazdicky🙂

xcassiopea
•
16. črc 2018

Ahoj, já taky nedokupovala, řešila jsem to normální velkou dekou a další jsem smotala jako mantinel a když se protočila i tak, vracela jsem jí, je to fakt na chvilku, pak už začne lézt. Když jsem potřebovala něco udělat nebo si odskočit pomohla mi síťovaná ohrádka

ladyhacek
•
16. črc 2018

máme lino, syn neměl nic, hrací deku když šel mimo tak jsem pod něj nic nedávala, pokud se bojíš o hlavu tak se ani neptej kolikrát se syn uhodil 🙂. Děti jsou do jisté míry odolní

radecka1
•
16. črc 2018

Koupila jsem kusový koberec asi 2x2m, který mají stále v dětském pokojíčku, stejně bych jim ho tam pořizovala. Vše ostatní se hrnulo nebo byli hned mimo.

sviva
•
16. črc 2018

Měli jsme taky puzzle, když vylezla, vylezla... stejně za chvíli byla všude, začala se stavět a padat mnohem hůř. Jednu dobu to bylo ze stoje, prohnout v zádech a prásk přímo do zátylku. Přišlo mi to tak drsné, že jsem měla potřebu to kontaktovat i u Dr. Teď můžu poradit jen obalit nervy, potlačit strach, hlídat rohy a ostré předměty a nechat padat. Učí se rychle, o to rychleji když ví, že pád bolí. Dítě je prý na pád z maximální výšky, která se rovná výšce jeho postavy stavěné. Měkké podlahy jako dřevo nebo vinyl jsou ok, dlažbě prý lepší se vyhnout 😁 Přílišná ochrana je prý nežádoucí v tom, že se dítě nenaučí správně padat a při pádu se samo chránit. A je fakt, že to lukove období brzy pominulo, rychle se naučila vystrčit zadek.

emamaira
•
16. črc 2018

A mate nekdo doma dlazbu? Jak jste resily pady?My mame dlazbu asi v polovine bytu - obyvak, chodba, kuchyne, takze dost frekventovane mistnosti. Syn zatim ani neleze, ale uz se to blizi a moc nevim, jak to resit.

megi89
•
17. črc 2018

@emamaira taky me zajímá. ..Americké ten stejný problém. ..dlažbu 😮😣

radecka1
•
17. črc 2018

@emamaira Do obýváku (pokud tam jste často) bych dala ten kusový koberec (měla jsem u stolku u kterého si nejvíce stoupali) a zbytek neřešila. Stejně budete chodit ven a tam taky bude padat, tak ať to umí. Taky záleží jaké budete mít dítě. Mě se jedno stavělo brzo a pak padalo, ale rychle se to naučilo. Dobré je zkusit ukázat, že když se postaví, tak že musí zase zpět na kolínka a dítě se to naučí. Druhé dítě bylo opatrnější, moc se mu do stoje nechtělo a stoupnul si až když měl jistotu, že se zase dostane na zem bez bouchnutí.

lucyp13
•
17. črc 2018

Do hracího koutku penove puzzle a dal nic, mame parkety a dcera si parkrat dala ale alespoň vi ze ti bolí a byl dávala si pak pozor , takze nechat byt