Alergie na sonografický gel

ssandy
17. kvě 2018

Máte někdo zkušenost s alergickou reakcí na gel při ultrazvuku? V minulém těh. mi to problémy nedělalo, teď jsem 4x byla na kontrole a vždycky se mi udělala neskutečná vyrážka na stydkých pyscích - otok, pupínky a následně se kůže sloupala. Po 2x jsem si myslela, že se jedná o mykózu, tak jsem ji léčila, potřetí to nebylo tak silné, po čtvrté mě napadlo, že by to mohla být alergie, ale myslela jsem, že spíš na latex, takže doktor použil sondu bez kondomu, jen s gelem a mám to znovu. Podle jeho slov je gel nealergizující a hlavně na bázi vody, takže by to tím být němělo, ale koukala jsem na složení a jsou tam i další látky. Při vyšetření přes břicho jsem na břiše nikdy nic neměla. Stalo se vám to někomu? Jak jste to pak řešili na kontrolách, dá se dělat UTZ bez gelu, nebo jsou nějaké ověřené gely, které jsou opravdu hypoalergenní? Po páté už to zažít nechci, je to peklo.☹ Děkuji za zkušenosti!

j.a.n.i
17. kvě 2018

Já nijak, neb vaginální UTZ mi dělali jednou v životě, takže bych se mu prostě vyhýbala a hotovo.

ssandy
autor
17. kvě 2018

@j.a.n.i no jo, ale kdyz je potreba, treba kvuli kontrols placenty. Nechci zas vyšetření odmitat.

j.a.n.i
17. kvě 2018

@ssandy Kvůli kontrole placenty rozhodně není potřeba dělat UTZ vaginálně.

ssandy
autor
17. kvě 2018

@j.a.n.i tak ja nevim, jestli jsi UTZ specialista, ale ono tim pres bricho neni videt vsude, zvlast ne, kdyz je potreba neco presne zmerit. Jinak se dotaz tykal alergicke reakce na gel. Ne toho, jestli je nejake vysetreni treba nebo netreba, to necham radsi na lekari.

lida9
18. kvě 2018

zkusila bych se zeptat v lekarne na nejaky jiny mozny gel a proste si prinesla vlastni... s tim by doktor snad nemel mit problem...