Antibiotika na průjem u 7týdenního miminka
Ahoj vsichni, nas maly klucik ma prujmy s primesi hlenu. Je plne kojeny a dr nam predepsal atb, ale vsude ctu, ze na prujem se nepouzivaji a naopak prujem vyvolavaji. Maaly krasne pribira, horecky nema, cura normalne, jen trpi na brisko. Mam dilema, jestlli cpat do tak maleho tvorecka antibiotika :( dr neudelal ani zadny vyter. Nemate s tim nekdo zlusenost? Dekuji za odpovedi
@kajalka probiotika dostava smudla uz dlouho prave. Mleko uz me take napadlo vysadit a nepomaha, jeste zkusim asi ten lepek. Asi prejdu radeji k jinemu dr no :(
@kamicek1993 bez výtěru žádné ATB !
@obla ja se prave toho dr ptala na vyter a rekl mi, ze by ho mohl udelat az v pondeli a pak cekat 4 dny na vysledky, ze nam rovnou napise antibiotika
@kamicek1993 nejdřív se udělá výtěr, mohou se nasadit atb tzv. širokospektrá, která zabírají na více bakterií a pak je změnit na cílená podle výsledků výtěru. Každopádně bych dr. vyměnila. Jen u průjmu atb a u tak malého miminka, to ne ☹
@kamicek1993 ani náhodou.. Pokud to není bakteriální nákaza, ATB stejně nepomůžou. A pokud se to provede statimově, tak je výsledek maximálně druhý den, pokud je laborka jinde a odběry jim sváží. Záleží na Vás, s tímhle bych doktora poslala do háje a rozhodně trvala na výtěru.
ufff ☹ ... určitě udělat výtěr, antibiotika naslepo mi přijdou dost podivná praktika, taky spíš koukněte na https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-... a https://www.modrykonik.cz/potravinova-alergie/
@kamicek1993
cože??
okamžitě změna dr a bez testů na crp atb nedávat,
krev i hlen ve stolici může zpsůboti třeba alergie na bílkovinu kravského mléka, vysadte ze své stravy mléčné výrobky...
mám zlost, když tohle čtu 🤐 😠 😠 😠
Napsal nam augmentin a ten je na vice nemoci, ale ani v pribalovem letaku se nepise, ze by byly na prujem :/
Znovu opakuji .. Bez výtěru, nebo odběrů, jasně prokazující bakteriální nákazu bych dítěti žádného věku, natož tak malému, ATB nepodala.
Atb nedat a bez krevních testu na intolerance potravin se vyhýbat alergenum. Dr ideálně vyměnit

Zkus u sebe vyřadit mléko a lepek. Sobě i miminku probiotika. Tehle dr. by mě neviděl už ani z rychlíku.