icon

Antibiotika na průjem u 7týdenního miminka

kamicek1993
29. črc 2016

Ahoj vsichni, nas maly klucik ma prujmy s primesi hlenu. Je plne kojeny a dr nam predepsal atb, ale vsude ctu, ze na prujem se nepouzivaji a naopak prujem vyvolavaji. Maaly krasne pribira, horecky nema, cura normalne, jen trpi na brisko. Mam dilema, jestlli cpat do tak maleho tvorecka antibiotika :( dr neudelal ani zadny vyter. Nemate s tim nekdo zlusenost? Dekuji za odpovedi

kajalka
29. črc 2016

Zkus u sebe vyřadit mléko a lepek. Sobě i miminku probiotika. Tehle dr. by mě neviděl už ani z rychlíku.

kamicek1993
autor
29. črc 2016

@kajalka probiotika dostava smudla uz dlouho prave. Mleko uz me take napadlo vysadit a nepomaha, jeste zkusim asi ten lepek. Asi prejdu radeji k jinemu dr no :(

obla
29. črc 2016

@kamicek1993 bez výtěru žádné ATB !

kamicek1993
autor
29. črc 2016

@obla ja se prave toho dr ptala na vyter a rekl mi, ze by ho mohl udelat az v pondeli a pak cekat 4 dny na vysledky, ze nam rovnou napise antibiotika

danny36
29. črc 2016

@kamicek1993 nejdřív se udělá výtěr, mohou se nasadit atb tzv. širokospektrá, která zabírají na více bakterií a pak je změnit na cílená podle výsledků výtěru. Každopádně bych dr. vyměnila. Jen u průjmu atb a u tak malého miminka, to ne ☹

obla
29. črc 2016

@kamicek1993 ani náhodou.. Pokud to není bakteriální nákaza, ATB stejně nepomůžou. A pokud se to provede statimově, tak je výsledek maximálně druhý den, pokud je laborka jinde a odběry jim sváží. Záleží na Vás, s tímhle bych doktora poslala do háje a rozhodně trvala na výtěru.

katyxq
29. črc 2016

ufff ☹ ... určitě udělat výtěr, antibiotika naslepo mi přijdou dost podivná praktika, taky spíš koukněte na https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-... a https://www.modrykonik.cz/potravinova-alergie/

obla
29. črc 2016

@danny36 souhlas.. Tenhle postup je mimo. Navíc širokospektrá u tak malého dítěte bych fakt brala, jako alarmující a uvažovala bych o nich jen při hrozící sepsi, dle CRP a leko.

obla
29. črc 2016

@danny36 *leuko

eficenka
29. črc 2016

@kamicek1993
cože??
okamžitě změna dr a bez testů na crp atb nedávat,
krev i hlen ve stolici může zpsůboti třeba alergie na bílkovinu kravského mléka, vysadte ze své stravy mléčné výrobky...
mám zlost, když tohle čtu 🤐 😠 😠 😠

kamicek1993
autor
29. črc 2016

Napsal nam augmentin a ten je na vice nemoci, ale ani v pribalovem letaku se nepise, ze by byly na prujem :/

obla
29. črc 2016

Znovu opakuji .. Bez výtěru, nebo odběrů, jasně prokazující bakteriální nákazu bych dítěti žádného věku, natož tak malému, ATB nepodala.

hankar20
29. črc 2016

Atb nedat a bez krevních testu na intolerance potravin se vyhýbat alergenum. Dr ideálně vyměnit