Beru Letrox 50 na štítnou žlázu, pokoušíme se o miminko
Dobrý den,s přítelem se pokoušíme o miminko,ale už dlouhodobě beru letrox 50 na štítnou žlázu.Myslíte že stím může být problém??Máte s tím někdo zkušenosti?
Taky beru eutryrox 50 a problém s otěhotněním nebyl 🙂 ( trvalo to cca 2-4 měsíce, nijak jsme to nehrotili prostě se zadařilo), ale jak jsem zjistila, že jsem těhotná tak jsem šla hned na endokrinologii ( navýší ti dávku) a ptal se mě zda jsme měli problémy s otěhotněním ... říkal že i když beru léky tak se to muže stát, že to může trvat déle. Teď chodil každý měsíc na odběry a na konzultace 🙂
A na kontrole si mezi tím byla?JInak já beru letrox od 15 momentálně jsem na 100 a otěhotněla jsem po vysazení za 4 měsíce..Ale bylo období,kdy mi doktor říkal,že kdyby jsme se teď snažili,nemuselo by to jít..Proto se ptám kdy si byla naposled na prohlídce..
Holky to máte ještě málo, já beru Letrox 175 😉 takže uvidíme
@veronika182 - já mám 150. Tak to jsi také úplně bez štítky předpokládám...
Ideální je jít na kontrolu a říct Dr. že se chcete snažit. Já to tak udělala a on mě "nastavil" na hladinu, aby to pak pro tělo nebyl šok. Takže pak jsem bez problémů otěhotněla a jen se to hlídalo 🙂
@jitkacb já brala L50 20 let, dr. mi říkal, že při zjištění těhotenství musím co nejdříve přijít. Otěhotněla jsem 4. cyklus, šla na endokrinologii hned, dřív než na gyndu. Byla mi navýšena dávka na 75 a měla jsem brát jod. to jsem měla celé těhu.
teď po porodu mám problém, rozjel se zánět šž, tak mám jen 1/2 50L, padají mi vlasy, je mi teplo. Ale dr. říkal, že to vše po porodu u hypotyreózy bývá.
@svija teď nevim, jak to myslíš 🙂
@veronika182 - no já mám štítnou žlázu vyoperovanou a beru 150. Tak jsem podle dávky tipovala, že jsi taky po operaci.
@svija kdys byla na operaci? kdy ti zmizla jizva? ja mam dnes presne 3 mesice od operace...
@jitkacb Beru 75 letrox. Když chodíš na pravidelné kontroly aby se hlídala dávka, nemělo by to mít na otěhotnění vliv. Štítka má vliv pokud není za její poruchy kompenzace v lécích. Já říkala dr. že se snažíme o mimčo a ona mi přidala v týdenní dávce půl tabletky, že tomu lehce pomůžeme. Pak je důležité v těhu chodit na pravidelné kontroly, protože tělo potřebuje občas jinou dávku kvůli miminku. Až půjdeš na další kontrolu tak dr. řekni že se snažíte i mimi a vyptej se na možnosti kvůli štítce. Jestli máš kontrolu za dýl tak klidně zavolej a nebo napiš.
Taky mám štítnou žlázu vyoperovanou a když je léčba nastavena spravne tak by po teto stránce problém byt nemel. Já otěhotněla 2 tydny po vysazení antikoncepce 😉
@ivi88 Já teda doufám, že se podaří otěhotnět - vždyť kvůli tomu jsem šla na operaci, abych neměla problémy s otěhotněním!
ahoj, otěhotněla jsem hned 😉 , držím palce 😉
@svija ahoj,po operaci nejsem,normálně ji mám
ahoj, já brala (beru) daleko vyšší dávku a v pohodě, dvakrát 🙂 Pokud máš hodnoty v normě, pak je vše dobré. Moc držím palce, ať se brzo zadaří 🙂
@michalusenka - já už dávno, v před 14ti lety...
ja letrox 50 beriem od septembera 2014, v decembri doktorka zistila, ze mi to s davkovanim prehnala (brala som ho 7 x tyzdenne) a vysledky boli prilis nizke... takze mi to davkovanie v decembri upravili na 5 x tyzdenne a 2 dni vola (samozrejme kazdy den jodin) a teraz na vysledkoch zistili, ze mam vysledky naopak prilis vysoke.. Avsak, dolezite pre Teba je to, ze sa mi otehotniet podarilo (som v 8. tyzdni) ;) takze stitna zlaza nie je zase az tak velky problem, ta moja viditelne blbne, ale otehotnela som aj tak 🙂 ale nie vdaka letroxu, ale vdaka caju z kotryhelu a listom maliniku.. 😉
Ahojky, já beru Euthyrox 150 už 7 let a s otěhotněním jsem problém neměla 🙂 Jen až otěhotníš, tak ihned zavolej doktorce - bude potřeba zvednout podle výsledků z krve hladinku prášků 🙂

Já brala 13 let Euthyrox 50, což je totéž od jiného výrobce, a otěhotněla jsem hned druhý měsíc po vysazení antikoncepce. Vše v těhotenství bylo bez problémů, chodila jsem každé 2-3 měsíce na odběr, ve 2. trimestru mi dávku zvýšili na 75. Problém to teoreticky být může, ale pokud při poslední kontrole bylo vše v pořádku a hodnoty hormonů normální (já chodila jednou ročně), tak by podle mě být neměl.