icon

Bojím se rakoviny děložního čípku. Nesledovala jsem příznaky?

28. říj 2023

Ahoj holky,

ja se tak strasne bojim…porodila jsem v roce 2021 v breznu…tesne pred nez jsem zjistila, ze jsem tehotna mi na rocni prohlidce na gynde rekli, ze cytologie vysla jinak a za pul roku na kontrolu znovu. Takhle jsem az do porodu byla kontrolovana, zmeny byly ale nemenili se…po porodu jsem byla poslana do onkogynekologicke poradny.
V srpnu 2021 probehla biopsie ktera prokazala lehke zmeny ktere nejsou na zadny zakrok a jen se sleduji a to mam az do ted. Chodim co pul roku na onkogyndu kde mi delaji cytolku a sleduji cipek, naposledy jsem byla ted v zari a pry cipek vypada dobre, doktor doporucil Delfagyn pred dalsi kontrolou. Jenze ted jsem posledni dva cykli mela kratsi nez normalne misto 28-30dni jen 22 a 24dni…navic menstruace je slabsi nez normalne jsem mela…

Takze uz jsem z toho v prdeli protoze se bojim, ze se neco deje a ze jsme zanedbala, zacala jsem googlit a nasla nejake pribehy kdy zeny i s lehkym nalezem sli radsi na konizaci…jenze me na ni nikdo neposlal😥bojim se, ze jsem neco zanedbala pritom…nasla jsem pribehy kde zeny pisou ze dali na svuj instikt😥ja asi zadnej nemam ja poslechla doktory, ze kdyz je to mirny nalez a je v olanu jeste tehotenstvi tak se to jen sleduje co 6mesicu😞😥

Strana
z2
autor
21. lis 2023

Holky tak od ovulky me boli prsa coz je asi normalji ale dneska uz 25DC a vypada to, ze se to srovnava!!! Diky bohu!!! Snazila jsem se byt v klidu, relaxovat…a fakt to pomohlo!!! Dekuju vam vsem jak jste me podrzeli!❤️

autor
21. lis 2023

Bylo to mysleno, ze 25DC a jeste jsem to nedostala a treba to dostanu az ten 30DC jako to bylo normalne!☺️

irenaklembarova
3. črc 2024

Ahooooj jak hledam info o tech zmenach na cípku, mam podobny pribeh, ale koukam ze prispevek uz je starsi, muzu se zeptat jak si dopadla? 🙂

autor
3. črc 2024

@irenaklembarova porad hlidana, menstruace uz pravidelná asi to bylo tim ze jsem zhubla jak jsem prestala dietovat vse se vratilo do normalu☺️

autor
3. črc 2024

Jinak za me verit doktorum, sama dochazim na onlogyndu a svemu lekari verim! Mam i kamarádku se stejnym nalezem jako ja (LSIL) ta je ted podruhe tehotna ceka dvojcata, sama je ona lekarka a postup ma uplne stejny….Rikala ze na praxi chodili na zakroky jako potrat, konizace apod…a pry je velke riziko potratu po konizaci takze pokud se da nález sledovat, ze není nejak hranicni urcite s konizaci vyckat az odrodite planovany pocet deti. Ja byla i na konzultaci u pana profesora Slamy a ten mu potvrdil co muj gynekolog.☺️

irenaklembarova
3. črc 2024

no super mam stejny nazor/pristup ale zvlastni je ze moje gyndarka mi rekla ze se to neda zlepsit a z HSIL mam nalez negativni 🙂 kazdopadne pry se mam zaockovat vy jste ockavana?

autor
3. črc 2024

@irenaklembarova jsem ale davno, nechavala me mamka ve 14letech, to byla nejaka z tech prvnich vakcin…Ja mam nalez nemeny podle kolposkopu a gyndaru…uvidime po dalsim tehotenstvi a porodu, pokud to bude stejne, mozna preventivně pak pujdu na tu konizaci, chceme jen dve deti a jedno uz mame. Beru houby na imunitu a verim doktorum.☺️hodne zdravi!❤️

irenaklembarova
3. črc 2024

napodobne i vam ♥️

Strana
z2