Bolesti stydké kosti vystřelující do pobřiška a nohy. Měla jste některá?

pavla1817
25. zář 2023

Holky mám dotaz měla jste některá bolesti stydké kosti až pánve vystřelující až do podbrika a do pravé nohy vůbec jí nemůžu používat... nemůžu chodít, sedět a když stoupám tak mi jakoby krupne v pravém kloubu a vystřelí to až do zad tak že malém spadnu na zem a musím si hned sednout....když chci jít něco dělat tak nemůžu hned to bolí a v noci se budím bolesti kvůli tomu že ať se otočím na jakýkoliv bok tak mě píchne v podbřišku zároveň v té pánvi... jsem v 24+4 a je to moje 3 těhotenství ale u předchozích 2 jsem to neměla

lenerka1
25. zář 2023

Ano, ale až tak po 30 TT, úplně mi vypínala jedna noha. Porodem to přešlo.

anakolut
26. zář 2023

@pavla1817 Měla jsem bolesti stydké kosti, ale ne takový extrém, že by mi to vystrelovalo do jedné nohy. Určitě bych to řešila s doktorem.

kleio
26. zář 2023

Nevím, jestli je to to samé, ale ve 3. trimestru 2. těhotenství jsem měla opravdu velké bolesti stydké spony a dalších pánevních spojů. Někdy jsem myslela, že se nezvednu, převalit se v noci bylo děsný. Doktorka mi řekla, že to souvisí s hormonama rozvolňujícíma vazy v těhotenství (pravděpodobně problém prohloubilo i každodenní běhání za odrážedlem 😆) a že pomůže jen omezení pohybu (opravdu pomohlo, ale málokdy jsem si to mohla dovolit). Po porodu to hned přešlo.

helen_h
26. zář 2023

@pavla1817 Ideálně se poradit s nějakou fyzioterapeutkou, která má zkušenost s těhotnými. Ale bohužel bývá těžké někoho takového najít.
Já měla v těhotenství příliš rozvolněné SI spojení (kyčel, bedra, kříž), že se mi tam něco špatně pohnulo - takže jsem skoro nemohla chodit, při špatném pohybu jsem měla bolesti vystřelující do kyčle. A jedna návštěva stačila a fyzio mi s blokádou pomohla.