Bulka (nepravidelný útvar) v podpaží, tlak v prsu a podpaží. Zažil někdo podobně?

lentilkule
26. zář 2020

Dobry den, pred mesicem se mi zdalo, ze mam zdurelejsi jedno podpazi(nepravidelny tvar, nebolestive).To mi od te doby zustalo :think: Jsem objednana na mamograf a ultrazvuk v utery.Mam strasny strach.Ted mam menstruaci a mam porad pnuti v prsou a tlak v tom podpazi, ktery jde prave do praveho prsa. Tezko rict, jestli mam i neco v prsu.Uz mam takove nervy, ze mi pripadne, ze vse spatne a nahmatavam vse mozne.Driv jsem takove pnuti v prsou a podpazi nemivala v obdobi menstruace a pred.Je pravdou, ze jsem nedavno zacla brat antikoncepci, predtim jsem rok mela pauzu, jestli nepusobi i to…Kazdopadne z toho podpazi atd.mam strasny strach. Dekuji za odezvu, pokud nekdo zazil neco podobneho. Porad placu a honi se mi hlavou vse mozne :think:

mamikry
26. zář 2020

Pokud to pořád kontrolujete, můžete mít podpaží jen podrázděné. Případně, pokud cvičíte, může to být namožený prsní sval. Já mám taky jedno podpaží víc vystouplé, je to tím, že jednu stranu víc namáhám a mám na ní prostě větší sval. Na vyšetření prsu jsem taky raději šla a vše bylo v pořádku. Pnutí nejsíš souvisí s ms. Nebojte, dobře to dopadne.

lentilkule
autor
26. zář 2020

@mamikry dekuji za odpoved💗Ja jsem strasnej stresar,tak to tezko nesu.Necvicim,ale dost pravou ruku celkove namaham vic.Snad to nebude tak vazne,jak to vypada.

maruskao
26. zář 2020

Mně se to objevilo na začátku těhotenství, byla jsem s tím u praktického lekáře a ten mi sdělil, že je to přidatná prsní žláza. Vlivem hormonálních změn se mi to tam vytvořilo...

mamikry
26. zář 2020

@lentilkule chápu, já jsem z toho byla taky vynervovaná a našla jsem si v prsu i to, co tam nebylo. 😉 Hlavně na to nesahejte, protože to podráždíte, bude to bolet a chytnete ještě většího nerva (vlastní zkušenost).

barmil
26. zář 2020

@lentilkule udělalo se mi to na začátku tehotenstvi, byla to mlecna zlaza. Boule, tvrdá, nic s tím nešlo.. Po porodu, kdyz se spustila laktace, jsem to masirovala a díky kojeni to zmizelo...

lentilkule
autor
26. zář 2020

@barmil no ja uz mam sedmilete ditko a v tom urco nejsem,takze to bude neco jineho.Ale dekuji za odpoved💗

adel2507
26. zář 2020

Myslím, že hodně může dělat i ta antikoncepce. Já teď po dlouhé době beru druhý měsíc HA a taky poslední dobou pozoruju, že mě dost bolí prsa i podpaží.
Ale taky to ve mně dost hlodá a říkám si, že nějakým preventivním ultrazvukem určitě nic nepokazím.🤷‍♀️

lentilkule
autor
29. zář 2020

Tak v podpazi mam jen tukove tkane.Ale na mamografu mi zjistili dve vapenita zrnicka v prsu, ktere jsem myslela, ze je uplne v poradku. Musim za pul roku znova na kontrolu na mamograf, protoze na ultrazvuku to neni videt.Ani to nepoznam na pohmat. Rekla ale, ze to vypada na ty nezhoubne dle obrazku a tvaru. Takze tam napsala pravdepodobne nezhoubne.