Byl to Hamilton nebo ne?
Ahoj holky mám prozbu
Doktorka do mě dneska sáhla a bylo to dost nepříjemný nevím chlapy jsou proste lepší a když vyndala ruku mnela tam trochu krve a rekla mi žádná sláva ven ještě nechce a tak myslíte ze mi udělala hemiltona bez svolení ?!! Celej den sem mnela pocit ze dostanu m/s ale zatím nic tak já nevím udělali vám to nekomu taky ? Díky
@normalnimatka dobře mocc dekuju 🙂 pravé každý mi říká něco jiného a já sem z Toho na prášky :D
@lucaaaaaaqa já teda nevim, nedovedu odhadnout a nechci ti tady kecat. s hamiltonem nemám zkušenost, jen vim, že ty vyšetření rukama na konci těhotenství mi byly taky dost nepříjemný. jiank jesi stihneš jít ještě na další kontrolu, tak se doktorky zeptej. neměla by ti to dělat bez tvýho souhlasu a informování o tom, co to je.
odpoví určitě i někdo jinej, kdo s tím má zkušenost;)
@normalnimatka no doufám ale dekuju 🙂
Pravé tady u nás to Prej delaj ani to nereknou to je to špatný na tom :/ no uvidíme zeptám se schválně
@lucaaaaaaqa u prvního porodu mi to doktor taky neřekl -prý jen vás vyšetřím...a bolest jako prase, pár stahů už jsem měla v ordinaci...byla jsem naštvaná, protože jsem tam dojela autobusem, a pak už jsem nebyla schopná ani dojít na zastávku. Byl to hamilton, ale prý mi to neřekl, abych byla uvolněná....Začala mi odcházet hlenová zátka s krví a během noci se rozely pravidelné kontrakce...syn se narodil druhý den po obědě. Tak snad už to bude brzo i u vás...❤
@annasmyckova no moc dekuju sem na to zvědavá 🙂 ale asi nebyl protože mi nic není jen mě bolí břicho jako při m/s :/
@lucaaaaaaqa tak on ten hmat pomůže jen někdy..
@normalnimatka no pravé ale mě proste nepomuze snad nic :D
@lucaaaaaaqa Pro příště - je jen na tobě, jestli do sebe necháš doktora sahat. Jakékoliv vyšetření můžeš odmítnout - nejlepší prevence podobných nevyžádaných zásahů. A to platí i pro vnitřní vyšetření při porodu. Mrzí mě, že jsem si tohle v sobě nezpracovala před porodem - na celém porodu byly nejhorší právě vnitřní vyšetření při kontrakcích...a proč? Jen proto, aby si PA mohla napsat číslo do tabulky, jak rychle se otvírám....myslím, že bych porodila i bez vyplněné tabulky 😀 Nikdy více. Jen pro info, mě podobná informace před porodem chyběla, nevěděla jsem jako prvorodička do čeho jdu....
@portinari aha moc dekuju
@lucaaaaaaqa ja myslim ze hamiltona bys poznala, me ho delala doktorka samozrejme s,mym svolenim a trvalo to.docela dlouho a bylo to mega neprijemny to bych urcite s normalnim vysetrenim nezamenila...
@portinari přesně...taky jsem po prvním porodu už byla chytřejší a u dalších dětí na všechno se ptala -a vnitřní pohmaty během kontrakcí zakázala 😎
Podle mě to byl hamiltonův hmat. Pokud zarazila ruku až "do krku" a bylo ti to nepříjemné plus pak něco jak ms bolení (píchání atd, prostě něco jiného), je to reakce na uvolněné hormony po provedém hamiltonově hmatu. Bez svolení rodičky je zakázán.
Jinak dá se to klasicky zaměnit s klasickým vyšetřením, u obou co jsem zažila to trvalo jen pár vteřin a proběhlo to během klasického vnitřního prošmátrání. Podle mě to HH byl.
@lucie_91 dekuju já nevím no u nás to Prej delaj normálně bez svolení :D
@lucaaaaaaqa tak to by mě tam doktorka už neviděla... pokud přizná, že to hamilton byl, měla bys jí říct, že takhle teda ne... jinak se nic nezmění. tohle si doktor nesmí dovolit...
@normalnimatka no pravé uvidíme zeptám se ji na to zejtta schválně zajimalo by mě to protože sem se samozdrejme mohla splect proto se tady ptám ale podle toho co mi dělala mi hodně lidi říká že to bylo ono ještě když vím ze to dělej bez svolnic
Mě udělali hamiltona během pár vteřin, po mém souhlasu. Vůbec mě to nebolelo a i jsem se ptala, jestli už je to jako všechno. Ne každého to bolí. Nemůžu ani říct, že by to bylo nějak nepříjemné. Do 24 hodin jsem porodila. Pokud by mi ho ale udělali bez souhlasu, určitě bych se ozvala a stěžovala si.
@lucaaaaaaqa To je bohužel velmi časté v jakékoli porodnici - a je to trestně postihnutelné.

tak to spíš možná doktorka zjišťovala, jestli se otvíráš a vůbec jak se to připravuje na porod...nevim? to vyšetřování není kdovíjak super příjemný... ale zas nevim, jesi tě to fakt bolí celej den, tak se to třeba rozjíždí pomalu. tyhle bolesti jsou pak normální si myslim, takže se to určitě blíží. a nenech se stresovat tím, jak se "nic nechystá".... na to si stěžovalo taky x kamarádek a pak najednou porodily za pár dní. nic se nemusí poznat vůbec;)