Chrčení na plicích u 14měsíčního syna

klllarinka01
14. lis 2017

Ahoj,
zajimalo by me jestli s tim ma nekdo zkusenost: malemu je 14 mesicu, nema rymu ani kasel a z niceho nic mu zacalo "chrcet" kdyz dycha. Nejvic je to slyset kdyz jde do schodu nebo blbne. Proste kdyz se rozdovadi. Doktorka ho poslouchala pred dvema mesici kdyz byl na rocni prohlidce. Napadlo me ze to muze mit z toho jak beha venku a nadycha se studeneho vzduchu, ale nekasle a je jinak zdravy. Zitra se stavim u doktorky aby ho poslechla a rekla co mu je. Snad nic vazneho. Do te doby jsem ale na trni. Posloucham ho a porad kontroluji.

berenika39
14. lis 2017

Ahoj, to jsou spíš průdušky - bezpodmínečně k pediatrovi. Může to být cokoliv, běžná viroza, zánět průdušek, pokud je to při námaze, musí se to hlídat, aby to nesouviselo s astmatem. Všechno je to řešitelné, není to "vážné", ale jen lékař to posoudí.

klllarinka01
autor
15. lis 2017

Dekuji. Uvidime. Taky jsem si rikala jestli ho treba malo neoblikam a nema malo tepla na hrudnicek..

mandala
15. lis 2017

Měli jsme stejně, nakonec z toho je astma..., ale to pediatr z poslechu neodhalí, může mít pouze podezření a pak vás poslat na vyšetření na alergologii.

klllarinka01
autor
15. lis 2017

Prave astma jsem se taky bala, ale rikala, ze to bych poznala, ze to je dlouhy vydech.. Dneska uz dychal v pohode. Dala jsem mu tilko a tricko aby mel teplo na hrudnicek. Doktorka ho poslechla a rikala ze je vse v poradku. Nechala ho i chvilku dovadet a nic neslysela.
Kdyby pry zase neco mame to natocit a okamzite prijit.