icon

Co dělat při bolesti během pohlavního styku?

8. pro 2023

Zdravíčko, píši, protože mě tíží takový intimní problém.
Doposud jsem neměla plnohodnotnou pohlavní styk (25 let) a když k tomu několikrát mělo dojít, nešlo to dále než asi 5cm, nastala bolest, přes kterou nešlo jít dále. Zkoušela jsem to i sama s pomůckou a problém byl naprosto stejný.
Nesetkal se s tím někdo? Případně co byste mi poradili?
Mockrát děkuji za jakoukoli radu.

sahrazad1
•
8. pro 2023

Muže to byt vaginismus . Ale to ti nikdo přesně nepoví . Zajdi na gynekologii , tam se porad.

exbordelar
•
8. pro 2023

Muze to byt nedostatecnym vzrusenim - lubrikant jste zkouseli?
Nebo mas uzky posevni vchod - to pores na gynde, da se to vyresit operativne. Nebo neinvazivne treba masazi hraze…
Kazdopadne na gynde ti reknou.

gdpr
•
9. pro 2023

Môže to byť aj psychické aj gynekologický problém aj, že telo nato nie je pripravené a treba dlhšiu predohru. Najlepší prvý krok bude gynekológia a podla toho sa zariadiť.

elfka21
•
9. pro 2023

Měla jsem to stejné. Moje rada: gynekolog. 😉 Zašla jsem za ním, řekla jsem mu to a on mi pomohl. Neříkám, že to je pak hned euforie. Ale už byl styk alespoň možný. Další už byla práce s psychikou, která se tou bolestí nějak zasekla.

kleio
•
9. pro 2023

Taky jsem to tak měla. Byla jsem z toho dost nešťastná, mně gynekolog moc nepomohl, i když se snažil. Pomohlo mi jedině "trénovat", absolutní důvěra k partnerovi, rozumná dávka alkoholu na uvolnění, ale hlavně to zkoušet 🤷‍♀️. Po malých krůčkách se to lepšilo. Definitivně mi bolest při styku zmizela až po porodu.

elfka21
•
10. pro 2023

@kleio taky jsem doufala, že to porod vyřeší definitivně, načež jsem rodila dvakrát plánovaným císařem. 😂 Ale co mi docela pomohlo byla příprava na porod s anibalem. Nacvičila jsem jen malinko a i tak to mělo efekt.