Co způsobuje nečekané krvácení mimo menstruační cyklus?
Ahoj, poradíte prosím? Minuly vikend mi nebylo dobre -bolest zad, zimnice, průjem, bolest jako při MS a pak jsem to jakoze dostala. Nečekaně, mnohem driv, než jsem to měla dostat. Říkala jsem si, ze asi chřipka, která mi nejspíš rozhodila cyklus. Protože se mi udělalo lépe, neřešila jsem to. Jenže je o tyden později a já porad krvacim, na jedné straně zpredu to mám jakési citlivé, na zmacknuti to zaboli. Nějaké nápady, čím to muže být? Na gyndu jdu zítra, co muzu čekat, ze mi udělá za vyšetření? Myslela bych si, ze to mohl být spontánní potrat, ale mám podvazane vejcovody, takze šance je minimální. Při mimodeloznim bych se asi nemohla bolesti hýbat, ne? To bylo jen minulou sobotu, pak už se to zlepsovalo a ted už dobrý.
Dík.
@lencaa11 taky jsem si říkala, ze cysta, ale ta je prý naplněna průhlednou tekutinou, říkala kamarádka. UTZ, stery i krev mi děla i na preventivce. Začínám být nervózní, neměla jsem googlit 😵💫
Mě odešla s Ms měla jsem zpoždění lékař ji našel ultrazvuku a bral mi krev právě na to jaká je je jich víc ...tak teď vám podle utrazvuku může udělat znovu štěry ,krev podle toho aby zjistil co za tím je mohl to bejt klidně zánět nějaký těžko tak to říct ale klidne i to mimoděložní stim že jste měla to že vám bylo blbě a po tom se vám ulevilo jo internet necist 🙈 to je špatný rádce ...
@lencaa11 Dekuju, snad brzy přijde na to, co to způsobuje, a bude to banalita.
Jak jste dopadla u lékaře ??
@lencaa11 na UTZ nic nenašla. Čípek Ok. Ster kvůli krvácení nedělala. Z krve zvýšené CRP a CA 125 😟 Beru norethisteron na zastavení krvácení a Xorimax ATB na zánět. Příští týden na kontrolu.
Tak to vypadá na zánět crp když bylo zvýšené krev ca 125 mi brala lékařka když jsem měla cystu a chtěla zjistit zda je to cysta nebo zda má jiný charakter a bylo to negativní tak hlavně aby se vám po lekach udělalo líp ☘️☘️
@lencaa11 no vyšší rakovinny marker mě moc neuklidnil, ale dr. říkala, ze na nej muže mít vliv zánět. Takže bych ho chtěla po dobrani ATB udělat znovu a snad už vyjde negativní. Jako blbě mi není, spis pracuji nervy 😟 Dekuju, snad to je jen banalita.
CA 125 je jen test jde o to co vyjde k tomu já měla test CA 125 vyšlo 11.5 negativní tím pádem jde o tu hodnotu co vyšla Zvýšení sérového CA 125 je možno pozorovat dále i u gravidity, během menstruace nebo při endometrióze
@lencaa11 Jj, četla jsem, ze zvýšena hodnota muže způsobit leccos. Záleží, co se ukáže při příští kontrole. Přišli mi teda zvláštní, ze dr. při UTZ nemohla najít vajecnik. Nevím teda, jestli byva běžné vidět, a kam se teda ten můj teď schoval 😀
Já měla napsáno že ho mám někde vzadu jednou v papírech tak že bych opravdu nedávala hned černé myšlenky samohrejme je to jasné že když vezmou krev a člověk zjistí že je to skrz něco vážného mě ji brala Dr právě 3 ca125 a jak píšu jednou byl výsledek 10.1 druhý 11.3 cca a napsáno negativní kdyby snad byl 65 víš myslím tak to snad je zvýšení tak je opravdu možné že to vše je od zánětu...
@lencaa11 jako jo, racionálně vím, ze to nemusí nic znamenat, ale cervicek hloda… Presne hodnoty nevím, výsledky mi volala dr a tezko říct, či znamená to “vyssi”. Pripravim si dotazy na příští úterý.
Jo taky mi to jelo v hlavě když mi lékařka právě řekla že odebere krev aby věděla zda ta cysta je neškodná to mi moc na klidu nepřidalo obzvlášť když jsem byla pár měsíců po konizaci čípku skrz nález 😔 naštěstí to byla jen cysta neškodná ale 2 krát za sebou hrůza věřím že to opravdu bude tím zánětem mohla to klidně bejt cysta ta praskla a vznikl zánět je toho hodně držím palce ☘️☘️
@lencaa11 Moc dekuju. Víš co, já mám za sebou 3 sekce, takže mi jede i hlavou, jestli nemohla prasknout jizva někde zevnitř, nebo zda není problem v tom podvazani… ale spis to vypadá na tu cystu, protože jsem měla problem se hnout a bolelo to na jedné straně, ale pak se to jakoze uvolnilo a začala jsem víc krvacet (před tím spineni).
Dobrý večer jak to dopadlo u lékaře ?
@lencaa11 Ahoj, nakonec jdu na kontrolu k dr. az pristi týden. Dnes jsem dobrala ATB a je mi uz dobre.
Tak to je dobře že ATB zabrali ☘️☘️
Ahoj, řeším teď podobnou situaci. Mohu se zeptat, jak jste dopadla? Moc díky!

Praskla cysta mě napadla , nějaký srůst ,něco skrz čípek ,může to bejt endrometrioza atd ..vyšetření vám udělá nejspíš ultrazvuk ,asi stery nejspíš a možná krev podle utrazvuku