icon

Deflagyn, máte zkušenost?

klllarinka01
4. kvě 2017

Mate nekdo zkusenosti z Deflagynem? Zajimalo by me jestli to funguje. Gynekolog s tim zadne zkusenosti bohuzel nema..

Strana
z4
fle
10. pro 2017

Dobry den, psala jsem primo distributorovi Delfagynu a dostala jsem tuto odpoved:

Děkujeme za Váš dotaz. V příbalovém letáku se uvádí, aby před a během aplikace byla žena vleže a po aplikaci ještě jednu minutu. To je z důvodu, aby byl děložní čípek celý řádně pokrytý gelem.

Po jedné minutě můžete vstát a nechat gel vytéct. Je to z toho důvodu, že některé ženy měly čípek navíc ještě podrážděný anebo zanícený a pokud po aplikaci zůstaly ležet a nechaly gel působit přes noc, tak pociťovaly pálení.

Většina žen však nepociťuje žádné nepříjemné pocity, i když nechá DeflaGyn působit přes noc a zkušenosti lékařů to potvrzují. Takže po aplikaci můžete po minutě vstát anebo můžete i zůstat ležet, když Vám to nezpůsobí nepříjemné pocity.

Ohledně pohlavního styku máme informace od lékařů, kteří pohlavní styk po aplikaci i doporučují a to z důvodů, že gel působí i lubrikačně a také proto, že partner je často také nositelem infekce a tímto způsobem se vlastně může zároveň léčit i on.

andreazadinova
16. led 2018

jaké máte zkušenosti s Deflagynem ? A jak hluboko se zavádí ? Jak poznám, že jsem u děložního čípku ? Děkuji za info

klllarinka01
autor
17. led 2018

Zkusenosti viz komentare vyse.. Jak hluboko to netusim..

andreazadinova
19. led 2018

A vy sama zkušenost máte ? Komentáře jsem četla, spíš by mě zajímalo zda pomohl. Hodně lidí psalo, že ho teprve berou.

lauranika
2. únor 2018

Ahojte, dievcata 🙂 Rada by som sa s Vami podelila o svoje skusenosti. Ked som zacala chodit na ster z krcka maternice (neplateny, menej presny, ten na ktory chodi kazda zena povinne pri preventivnej prehliadke raz rocne), vzdy som mala vysledok PAP II, cize ok, vsetko v norme. Jedneho dna mi vsak vysledky ukazali PAP II-III, vtedy mi doktorka urobila opakovany ster z krcka maternice (plateny LBC, presnejsi) a ukazalo sa PAP II. Odvtedy chodim na ster z krcka uz iba na LBC - plateny, aby som mala presnejsie vysledky a chodim pravidelne kazdy polrok. Raz mi vsak vybehlo PAP IIIa, vedela som, ze je zle, kedze plateny ster ukaze vzdy presny vysledok.. potom znova som mala vzdy PAP II-III, a jedneho skaredeho dna, som mala i pozitivne HPV, robili mi kolposkopiu aj biopsiu. Potom znova stale PAP II-III. Pred dvoma tyzdnami som bola na pravidelnej preventivnej prehliadke u svojej gynekologicky, samozrejme mi brala aj ster z krcka maternice ako vzdy, cize ten plateny.. vravela, ze by sa musel stat zazrak, aby mi prisla sms, ze je vsetko ok (ked nie je, vtedy Vam volaju).. a cuduj sa svetu, dnes mi prisla ta najlepsia sprava na svete, prisla mi sms, ze je vsetko ok, ster z krcka PAP II, krv ok, HPV zmizlo.. mne Deflagyn pomohol a keby mam ist do toho znova, idem! Chcem Vas tym len povzbudit a zazelat Vam vela stastia, aby pomohol aj Vam, Caka ma dalsi ster z krcka maternice o pol roka a pevne verim uz teraz, ze bude stale na PAP II a bez HPV. Drzte sa 😘

andreazadinova
Autor odpověď smazal
andreazadinova
3. únor 2018

@lauranika Moc gratuluji ?-) A doufám že mi také pomůže. Jak dlouho jste ho brala ? Po zavedení jste ihned usnula nebo jste po 1min vstala ? Děkuji

lauranika
5. únor 2018

@andreazadinova dakujem 🙂 ja som ho asi cca prvy mesiac uzivala tak, ze som gel aplikovala a zaspala.. potom som sa ale dozvedela o tom nesulade v navode a info letaciku, kde bolo uvedene pozor, po aplikacii je treba vstat, aby gel vytiekol.. tak som to zacala robit tak, postavila som sa, presla par krokov po byte, napr. som sa sla napit alebo nieco obdobne, a hned som si lahla. Cize nebolo to tak, ze som bola trebars dve tri hodiny este hore a prechadzala sa alebo co. Deflagyn som ale neuzivala pravidelne, vybrala som 3 balenia ako bolo nutne, no trvalo mi to cca pol roka, menstruacia, dovolenka, plus dni, keby som bola prilis leniva si deflagyn zavadzat. Pohlavny styk som nemala, hoci priatela mam. On mal kondylomy, hpv nevieme, to mu vtedy nevysetrovali. O rok neskor mi zistili hpv pri preventivke, tak siel aj on na testy, hpv nemal, pravdepodobne mu za ten rok zmizli (ak vobec hpv mal, je mozne, ze ani nie, ked si kondylomy vyliecil).. a kedze som mu hpvnechcela preniest naspat, jednak kvoli nemu a jednak kvoli sebe, aby sme si to neprenasali jeden druhemu, proste sme vydrzali bez pohlavneho styku.. inak pohlavny styk mozete mat, ak mate len vyssie hodnoty PAP, niekto to tu pisal v diskusii, tusim distributor. Sice ste sa na uvedene nepytali, ale pisem to tak do buducna, ked tak aj pre ine baby 🙂 Mne tiez skusenosti tu a na slovenskej stranke pomohli. Drzim palce! A este mi napadlo, mala som stresy zo zavadzania, nesiel mi aplikator dnu do posvy zaviest cely, vzdy nejaka cast ostala vonku, bala som sa, ze to neni dostatocne hlboko a castokrat mi to aj hned zacalo vytekat.. ale zjavne to bolo ok a stacilo, ked to pomohlo 🙂 klop klop

andreazadinova
6. únor 2018

@lauranika Já to zavedu a ihned usnu. Ptala jsem se distributora o on mi odpověděl toto:

Co se týče samotné aplikace, stačí 1 minutu ležet a pak můžete vstát – toto je obvyklé, když se DeflaGyn aplikuje jindy než večer před spaním. Je to zejména z důvodu, že pokud je děložní čípek výrazněji narušen dysplazií, mohla byste při delším působení DeflaGynu na čípku (v podbřišku) pociťovat mírnou bolestivost. Pokud však nález na čípku není tak rozsáhlý a závažný, což je ve většině případů, lékaři doporučují DeflaGyn nechat působit i déle, třeba i přes noc. Pokud budete mít pohlavní styk, doporučují lékaři mít jej spíše až po aplikaci DeflaGynu, než před aplikací.

Tak zůstávám ležet. Také při zavádění mi nejde celý, tak tříčvrtě, snad to stačí ☹ Pohlavní styk také po tuto dobu nemám. Tak snad to zabere, doufám...

lauranika
6. únor 2018

@andreazadinova urcite to zaberie, treba mysliet pozitivne, drzim prsty, potom sa ozvi 🙂

andreazadinova
7. únor 2018

@lauranika Ještě poslední otázka. Byla jsi na kontrolní cytologii po vybrání všech třech balení ? Mě kontrola vychází tak po vybrání dvouch balení ☹
Určitě dám vědět

lauranika
8. únor 2018

@andreazadinova pisala som vyssie, ze som vybrala 3 balenia, ale ze mi to trvalo cca pol roka, treba vybrat vsetky, pytala som sa gynekologicky, je to dolezite, tiez mi preventivka vychadzala na oktober a sla som kvoli tomu az v januari, cize o 3 mesiace neskor, to vobec nevadi, nema zmysel ist na ster pred ukoncenim liecby, drz sa 😊

andreazadinova
8. únor 2018

@lauranika Děkuji moc za radu 🙂

lauranika
9. únor 2018

@andreazadinova nemas zaco, rada 😊

miisakantova
16. bře 2018

Dobrý den, dne jsem dostala gel k aplikaci. Všechno jsem si tady procetla, jak kdo užívá, atd a našla jsem tu spoustu možností. Většina z vás píše, že gel aplikujte na noc, mě ale bylo řečeno ráno. Je tedy nějaký rozdíl v tom, kdy si to aplikuji? Když jsem se doktora ptala na pohled.styk, tak nic nezakázal, ale prý jen s ochranou po celou léčbu. Někdo tu psal, že pohl.styk vůbec a nekdo psal, že naopak sex ano, že to může pomoct i partnerovi. V přívalovém letacku o tom nic nepisou. Tak bych se chtěla zeptat co z těchto možností je asi nejlepší. Jestli ráno nebo večer, a i případně to, jak jste řešili pohl.styk.
Děkuji

andreazadinova
17. bře 2018

Dobrý den, já si gel zavádím na noc. O ránu jsem nic neslyšela. Mě doktor doporučil celou léčbu bez pohlavního styku ☹

harazinka
17. bře 2018

Ja bych se ridila radou od vyrobce, jak bylo popsano vyse. tedy zavadet na noc, pokud nemate nejake komplikace. a pohlavni styk klidne provozovat.

lauranika
14. zář 2018

@miisakantova ja osobne som sa sama rozhodla byt bez pohlavneho styku a partner to respektoval, bala som sa, ze mu hpv prenesiem naspat a takto sa budeme donekonecna infikovat.. pochopil, vydrzal, sme zdravi a vsetko funguje ako ma 🙂 drzim palce

aaajuska86
19. pro 2018

Ahoj, zkusím znovu rozvířit tuto diskuzi. Zhruba před 1,5 rokem jsem využívala cca 2 balení deflagynu, poté jsem otěhotněla a gynekolog mi nedoporučil dále používat. Nyní mám opět doporučenou tříměsíční kůru deflagynu. Tak uvidíme, jak to dopadne. Chci se zeptat, zda má někdo nějaké aktuálnější informace o užívání - tzn. večer vs. ráno, vytéct gel nebo nechat a usnout? A sex ano či ne? Děkuji. PS: je tu některá, které pomohl?

lauranika
20. pro 2018

@aaajuska86 ahoj mne pomohol klop klop, precitaj si komentare vyssie, drzim prsty!

aaajuska86
20. pro 2018

@lauranika děkuji moc, 🙂

lauranika
23. pro 2018

@aaajuska86 nemas zac drzim palce 🙂

aaajuska86
13. únor 2019

Holky, jak dlouho po zavedení poslední dávky gelu (budu užívat tři balení), jste byly na kontrolních stěrech? Mám se objednat do poradny a tak počítám, za jak dlouho. Díky moc 🙂

lauranika
13. únor 2019

@aaajuska86 fuha ja si to uz nepamatam presne ale pokial viem tak asi hned po dobrati lebo si pamatam ze mne praveze vychadzala preventivka skor asi o dva mesiace a som to musela posunut na neskor kym doberiem deflagyn lebo pocas toho to nema zmysel treba ist na preventivku az po skonceni liecby na to ma doktorka upozornila som sa pytala.. takze podla mna ked doberies tak hned po najblizsej menstruacii krcok je naj vidiet den dva tri po menzese vtedy su vysledky najpresnejsie drzim prsty 😊🍀

andreazadinova
13. únor 2019

Ahoj, mě řekli tak týden po dobrání Deflagynu. Hodně štěstí 🙂

aaajuska86
16. únor 2019

Děkuju moc @andreazadinova @lauranika Já mám jít na kontrolu v dubnu, a tak vychází i dobrání třetího balení. Ale jelikož poradna je 1xtýdně, musím se objednat již nyní. Jinak dle menstruace se zatím řídit nemusím - od druhého porodu se nedostavila (dceři je teď 9 měsíců). Děkuju moc. Doufám, že to zabere. Jsem máma od dvou malých dětí a je fakt, že se o sebe o to víc bojím...

lauranika
16. únor 2019

@aaajuska86 drzim prsty aby vsetko dobre dopadlo 🍀🙂

andreazadinova
18. únor 2019

Já jdu na kontrolu zítra, tak uvidíme. Chceme moc druhý mimčo 🙂

lauranika
18. únor 2019

@andreazadinova drzim prsty potom daj vediet 😊🍀

andreazadinova
19. únor 2019

@lauranika Děkuji, výsledky budou až příští týden, tak holt čekat ☹