Dlouhé špinění uprostřed cyklu, už jsem z toho zoufalá

elineckaaa
14. lis 2016

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli jste někdo nezažil to stejné a jestli se nakonec něco zjistilo..
Jsem 17 měsíců po porodu a přestože stále kojím, tak jsem měla MS celkem pravidelnou. Jenže cca před 5ti měsíci jsem začala krvácet uprostřed cyklu. Ale není to jen špinění, je to vyloženě slabé krvácení jasně červenou krví, zejména ráno, po zbytek dne už pak většinou nic. Toto krvácení na začátku problému trvalo cca 5 dní, že jsem si myslela, že je to jen nějaká nepravidelnost v menstruačním cyklu, jevilo se mi to jako hodně slabá MS, takže jsem to neřešilo. Ale pak jsem vypozorovala, že MS v termínu je normální, na „MS navíc“ je velmi slabé, spíše jasně červené špinění. Jenže poslední dva měsíce to trvalo 10 dní, pak pak jsem byla tak 5 dní bez krvácení a začala mi MS. Už tři měsíce piju kontryhel a nic se nemění.
Když mi teď naposledy začalo to krvácení, tak jsem hned šla k gyndařce, aby mě zkontrolovala a ta nezjistila nic. Dělala mi klasické vyšetření, UTZ, i stěr z čípku a nic nenašla, nicméně mluvila o tom, že to rozhodně v pořádku není a ani to nevypadá na rozhozený cyklus v důsledku kojení. Předepsala mi ascorutin a cyclo3fort (oboje na stažení cév)a k tomu Agnucaston, na které jsem však našla výslové upozornění, že by se něměl užívat při kojení, protože snižuje tvorbu mléka.. Takže ten neužívám.. Doktorka mi nic jiného nedokázala nabídnout, mluvila jsem o tom, že je škoda, že kojím, jinak by se to mohlo zkusit řešit hormonálně (to ovšem nechci já dokud nebudu vědět, o co jde). Ten agnucaston i cyclo3fort jsem užívala, a přesto se na krvácení nic nezměnilo..
Už jsem z toho nervózní a mám strach, ráda bych věděla, na čem jsem (už proto, že bychom se brzké době rádi začali snažit o další miminko).. Máte někdo podobnou zkušennost? Jak se to nakonec vyřešilo a v čem byl problém? Moc děkuji za všechny reakce..

elineckaaa
autor
15. lis 2016

.

ad9
16. lis 2016

@elineckaaa Já to tady sleduju a doufám, že ti někdo napíše, protože mám naprosto stejný problém. S tím rozdílem teda, že já děti nemám. Jinak příznaky do puntíku stejné. Byla jsem s tím shodou okolností na gyndě hned poté, co se to stalo poprvé. UTZ a stěr, všechno v pořádku, dostala jsem Duphaston na tři měsíce. První měsíc nadšení, krvácení nikde a dokonce ani předmenstruační špinění, na které jsem předtím byla zvyklá. Každopádně tento měsíc opět jasně červnené krvácení 22 DC a předpokládám, že menstruace ještě přijde v normálním termínu. Takže mám zatím tušení, že to nějak souvisí s funkcí jednoho vaječníku, když se to děje ob měsíc, ale to je všechno. A přemýšlím, co budu dělat dál, až doberu příští měsíc poslední dávku Duphastonu a nebudu vědět, na čem jsem, protože to stejně bude ten "neproblémový" cyklus. Jestli má cenu říkat si rovnou o další dávku, když už takhle jsem nervózní, že do sebe cpu hormony, a navíc ani nevím, jestli to k něčemu je. Moc jsem ti nepomohla, snad se ozve někdo, kdo už to vyřešil.

elineckaaa
autor
17. lis 2016

Držím palce, ať se to u Tebe vyřeší. Dřív jsem semtam měla trochu problém s krvácením uprostřed cyklu, ale třeba jednou do roka, neřešila jsem to, vždyckyto přešlo nějak samo, příští měsíc už to bylo v pohodě. Přeji, ať je to u Tebe taky tak 🙂
Já taky doufám, že se někdo ozve s podobnou zkušenností, protože bych fakt ráda alespo=n trochu tušila na čem jsem. Ještě ke všemu mi teď od doktorky přišly výsledky z cytologie, že mám přijít na kontrolu za 5 měsíců kvůli lehkým změnám na čípku. A já prostě nevím, jestli to má souvislost s krvácením nebo co to může být, 5 měsíců mi přijde jako hrozně dlouhá doba nevědět co se děje..

brussali
20. led 2017

Ahoj, @ad9 @elineckaaa
ráda bych se zeptala, jak jste dopadly, respektive zda krvácení/špinění něco znamenalo a co?
Poslední tři měsíce se mi děje totéž (krvácení jeden den, pak špinění cca každý druhý den až do ms). Díky za odpověď.

elineckaaa
autor
20. led 2017

@brussali Ahoj, já zatím musím říct, že mi minulý už se mi minulý cyklus krvácení neobjevilo. Začala jsem brát železo (sirup Floradix), protože jsem si vzpomněla, že mi kdysi železo doporučovala gyndařka na silnou menstruaci. Vím, že to nesouvisí, nicméně jsem si řekla, že vlastně taky jde o krvácení, tak za zkoušku nic nedám. I proto, že jsem byla dost unavená, což je taky jeden z příznaků chybějícího železa. Tak jsem si tedy koupila ten floradix, se kterým jsem měla výbornou zkušenost v těhotenství, že opravdu rychle doplnil železo. A krvácení se neobjevilo a ani teď další měsíc to nevypadá, že by se mělo objevit, tak třeba to opravdu zabralo

brussali
20. led 2017

Díky moc za odpověď. Hmm, pokud se mi to tento měsíc objeví znovu, možná to taky zkusím. Nemám tedy zatím za sebou žádné testy ci vyšetření (i když se snažíme), ale tak doplněním železa bych asi nemusela nic zkazit, že...

annette25
20. led 2017

Ahojky Všem mám také jeden dotaz 29.9 jsem byla na potratu/porodu (17tt) kvůli vývojovým vadám...Doktoři a genetici mi řekli,že mám nechat projít dva Menstruační cykly ....Takže se teď už snažíme😍 ty dva cykly bez problémů na den úplně pravidelně....Ale teď se uprostřed cyklu (po ovulaci)objevilo světle hnědé spineni a občas přes den bolí břicho a pak zase ne ...Už to mám 6den ....Nějak se mi nechce burcovat hned gynekologa ale nevím zda to samo přejde noo.😞uhnizdovani to asi nebude když je to tak dlouho COO😞

elineckaaa
autor
22. led 2017

@brussali Doplněním železa se určitě nic nezkazí, prý je velmi časté, že obecně hodně lidí jej má nedostatek a obzvláště pak ženy v těhotenství. A ten floradix je fakt super, když jsem měla v těhotenství železa hodně málo, tak po třech týdnech užívání už bylo opět v normě. Je sice fakt, že je dražší a v lékárnách (cca 250,-) většinou jen na objednání nebo je k sehnání v DM-ku, ale zase neměl žádné vedlejší účinky na rozdíl od tablet nebo sirupu od doktorky.