Endometrióza - nehormonální léčba. Jak ji zamezit a podpořit plodnost (bylinky apod.)?
D obrý den, podstoupila jsem laparoskopii na odstranění endometriozy, cysty. Pan doktor mi ale řekl, že bych teď měla buď rychle otěhotnět nebo nasadit hormonální léčbu. Hormonální léčbu vážně odmítám a s manželem se určitě začneme snažit o miminko. Ale i přes to bych si chtěla pomocí alternativní léčbou i u zkoušení o miminko. A tak jsem Vas chtěla poprosit, jestli máte zkušenosti s nějakými bylinkami, sirupy na plodnost a zároveň zamezení endometriozy? Také, jestli jste některá z Vas začala třeba drzetbezlepkovou dietu nebo omezila nějaké konkrétní jídlo popřípadě, co začala více jist? A co také říkáte na nějaké cvičení? Posílení pánevního dna? Hormalni jógy? Mojžíšovo? Znáte nějaká videa?
A vy holky, co jste z Ostravy a okolí, zdali byste mi nedoporucili, kdy bylinky zajít koupit, popřípadě, kde by se dalo chodit na cvičení.
Moc děkuji za každou radu!
Já držela bezlepkovou dietu a cvičila jsem podle Mojžíšové-chodila jsem k fyzioterapeutce.Pro Vás doporučila domluvit se s doktorem,že byste si k němu zašla na ultrazvuk-folikulometrii jak to vypadá s ovulací, zda ji máte nebo ne. Já pila od 1dc-10dc Kontryhel.
Také se ráda dozvím nějaké dobré rady a tipy. Také mám endometriózu. Ale o tom, že by nějaké bylinky či speciální dieta mohly ovlivnit endometriózu, slyším poprvé.
Já piju také kontryhel na podporu ovulace - a pomáhá! Začínám třetí měsíc.
Za sebe vřele doporučuji tento web + osobní konzultaci u Gabči, moc mi to spolu s akupunkturou a dalšími metodami pomohlo.
https://gabrielatuatti.cz/
Tradiční čínska medicína má bylinnou kúru, zkuste tohle + jehličky. Mi pomohla k ovulaci a zvýšení děložní sliznice.
Já si bylinkový čaje kupuji normálně v lékárně, většinou si to nechávám luhovat dýl, než píšou na návodu (15-20 minut)
Taky ti doporucim skupinu na fb Endometrioza cz. Hodne to tam zije, vzdycky nekdo poradi. Jen spravkyne skupiny je pro me teda dost nesnesitelna a snazim se ji ignorovat :D
@apple_tree tak o tom nevím a při jejím pití jsem otěhotněla a endometriozu po 2 porodech nemám
@veronikav31 endo se může vrátit kdykoli, ale kontryhel by se neměl. To je tedy i má osobní zkušenost, hrozně mi to zhoršil. Jinak jsem po jednom porodu a taky ji zatím nemám a jsem na dietě. A otehotnela jsem v měsíci kdy jsem nepoužívala vůbec nic
Řekla bych, že žádná nehormonalní léčba endometriózy kromě operační neexistuje, a nejlepší léčbou je těhotenství.
@lachtanice86 vím,že se může vrátit,ale vzhledem k tomu,že mi bude 40,mám už 2 děti,tak doufám v brzký nástup menopauzy

Na některé bylinky bacha. Endo můžou zhoršovat. Já jsem na dietě a zatím ok. Na fb najdi skupinu endometrioza cz tam poradí s nehormonální léčbou