Endometrióza - nehormonální léčba. Jak ji zamezit a podpořit plodnost (bylinky apod.)?

bambula1234
20. led 2020

D obrý den, podstoupila jsem laparoskopii na odstranění endometriozy, cysty. Pan doktor mi ale řekl, že bych teď měla buď rychle otěhotnět nebo nasadit hormonální léčbu. Hormonální léčbu vážně odmítám a s manželem se určitě začneme snažit o miminko. Ale i přes to bych si chtěla pomocí alternativní léčbou i u zkoušení o miminko. A tak jsem Vas chtěla poprosit, jestli máte zkušenosti s nějakými bylinkami, sirupy na plodnost a zároveň zamezení endometriozy? Také, jestli jste některá z Vas začala třeba drzetbezlepkovou dietu nebo omezila nějaké konkrétní jídlo popřípadě, co začala více jist? A co také říkáte na nějaké cvičení? Posílení pánevního dna? Hormalni jógy? Mojžíšovo? Znáte nějaká videa?
A vy holky, co jste z Ostravy a okolí, zdali byste mi nedoporucili, kdy bylinky zajít koupit, popřípadě, kde by se dalo chodit na cvičení.
Moc děkuji za každou radu!

lachtanice86
20. led 2020

Na některé bylinky bacha. Endo můžou zhoršovat. Já jsem na dietě a zatím ok. Na fb najdi skupinu endometrioza cz tam poradí s nehormonální léčbou

veronikav31
20. led 2020

Já držela bezlepkovou dietu a cvičila jsem podle Mojžíšové-chodila jsem k fyzioterapeutce.Pro Vás doporučila domluvit se s doktorem,že byste si k němu zašla na ultrazvuk-folikulometrii jak to vypadá s ovulací, zda ji máte nebo ne. Já pila od 1dc-10dc Kontryhel.

piggy123
20. led 2020

Také se ráda dozvím nějaké dobré rady a tipy. Také mám endometriózu. Ale o tom, že by nějaké bylinky či speciální dieta mohly ovlivnit endometriózu, slyším poprvé.
Já piju také kontryhel na podporu ovulace - a pomáhá! Začínám třetí měsíc.

johan7
20. led 2020

Za sebe vřele doporučuji tento web + osobní konzultaci u Gabči, moc mi to spolu s akupunkturou a dalšími metodami pomohlo.
https://gabrielatuatti.cz/

miska2611
20. led 2020

Tradiční čínska medicína má bylinnou kúru, zkuste tohle + jehličky. Mi pomohla k ovulaci a zvýšení děložní sliznice.

levandule_k
20. led 2020

Já si bylinkový čaje kupuji normálně v lékárně, většinou si to nechávám luhovat dýl, než píšou na návodu (15-20 minut)

apple_tree
20. led 2020

@piggy123 Kontryhel by se pri endo vubec nemel pit, podporuje jeji vznik.

apple_tree
20. led 2020

Taky ti doporucim skupinu na fb Endometrioza cz. Hodne to tam zije, vzdycky nekdo poradi. Jen spravkyne skupiny je pro me teda dost nesnesitelna a snazim se ji ignorovat :D

veronikav31
20. led 2020

@apple_tree tak o tom nevím a při jejím pití jsem otěhotněla a endometriozu po 2 porodech nemám

lachtanice86
20. led 2020

@veronikav31 endo se může vrátit kdykoli, ale kontryhel by se neměl. To je tedy i má osobní zkušenost, hrozně mi to zhoršil. Jinak jsem po jednom porodu a taky ji zatím nemám a jsem na dietě. A otehotnela jsem v měsíci kdy jsem nepoužívala vůbec nic

asinehri
20. led 2020

Řekla bych, že žádná nehormonalní léčba endometriózy kromě operační neexistuje, a nejlepší léčbou je těhotenství.

veronikav31
21. led 2020

@lachtanice86 vím,že se může vrátit,ale vzhledem k tomu,že mi bude 40,mám už 2 děti,tak doufám v brzký nástup menopauzy