Epiziotomie po porodu. Jak řešit špatné hojení?
Ahoj,
po porodu vexem, kdy musela být provedena preventivně epiziotomie, jsem asi po týdnu zjistila, že došlo k vypadnutí stehů a rána byla z půlky otevřená. Tedy zvnějšku. Byla vidět prostě taková trojúhelníková rána. Lékaři jen podotkli, že to sroste samo, že se nemám bát. Já jsem se samozřejmě bála, když nevím, jak to má srůst samo….
No tak sroste to, teď jsem 3 měsíce po porodu…ale není to srostlé po celé délce. U vstupu dovnitř je stále mezera. Jizva je tam samozřejmě ve tvaru toho trojúhelníku a ta tkáň je prostě cítit pocitově nějak jinak.
Teď o co jde….Ten pocit, že to není jak má, jakoby cítím tam tu “mezeru” a cítím i že to není srostlé jak to bylo předtím a je tam místo navíc. A navíc ta jizva trochu štípe. (jako bych tam měla nějaký složený papír, vím divné přirovnání) Prostě je to stále “cítit”. Co s tím? máte s tím zkušenost někdo? Za jak dlouho se tyhle pocity vytratí? Co jste s tím dělaly abyste tomu pomohly (masáž jizvy,…)?
Děkuji dámy…..Snad to bude lepší, teď mě to prostě pořád upomíná, že to tam dole není úplně OK a já nějak s touto novou situací nevím jak naložit.
@adel22222 nebudu zabíhat do detailů, nehijulo se jak melo, jiny problem nez ty … v porodnici me rikali ze v poradku, můj gyn na kontrole po 6nedeli kulil oci a sla jsem znovu na sál … mela jsem hrůzu z toho.. protoze jsem nebyla schopna jít bezbolestně na prochazku 30minutoovu … jak se me to bude hojit a tak a světe div se … uz druhy den po zákroku to bylo lepsi 😂nez tri mesice po porodu 😂

@adel22222 na tvou otázku nemám odpověď, ale já jsem měla u porodu sešitý vnitřní pysk, vše bylo ok, stehy vypadly a po nějaké době jsem se tam dolů doma podívala zrcátkem a pysk mám srostlý tak, že mám uprostřed něj díru veliksoti větší hlavičky od špendlíku. Byla jsem teda dost nemile překvapená, no zatím to nechávám bez řešení a říkám tomu, že mám luft v pindě 😀