HPV od koho, když nestřídám partnery?

17. bře 2024

Ahoj holky plašim trochu předčasně. Před půl rokem mi ze stěru z čípku vyšlo nejasné změny teď jsem byla po půl roce a zatím čekám na výsledek . No upřímně se strašně bojím ale to bude asi neznalosti o tom. A vidím v tom jen to nejhorší. Ale co mi vrtá hlavou na kontroly chodím pravidelně. Dr se nikdy o ničem nezmínil. Partnera mám stejného skoro 12 let nikdy jsem nezahla . Znamená to tedy že mě partner musel podvést ? Manžel nebyl můj první je tedy možné že to ve mě ,,spalo,, a začalo se to projevovat až teď ?

lencaa11
17. bře 2024

Ano mohla jste získat od prvního partnera a taky od manžela pokud jste spolu 12 let cca tak je možné že to měl na začátku vašeho vztahu to je teď úplně mimo jelikož chlap se toho zbavi rychle jejich imunita je úplně jiná jinak klasická cytologie ne nepřesná jak prase 60/70 % vychází falešné negativně lepší je LBC cytologie 1 rocne ( 500-800kc ) je přesnější a lepší a jednou za 3/5 let HPV test teď záleží co bude ve stěru a jaký HPV máte pak by se chtělo podívat na cipek zda je v pořádku pokud by něco na něm bylo je dobre jít na KONIZACI čípku tam vše špatne odeberou a posílit imunitu

lilith_90s
17. bře 2024

Ahojky, HPV se neprenasi vyhradne pohlavnim a sexualnim kontaktem, to bych chtela rict na zacatek. Urcite bych proto nerozmyslela o tom, ze to mohl prinest partner ted nekdy. S HPV se pry setka v zivote az 80% lidi, coz je obrovske cislo 🤷🏻‍♀️ dulezity je chodit na kontroly, pripadne si zaplatit ten lepsi test, viz prispevek vyse. Pokud vyjde i dalsi ster spatne, tak by vam mel gynekolog nabrat primo stery na pritomnost HPV a pokud se stale neco nebude zdat, tak vas posle na odebrani tkane z delozniho cipku. A potom by se uvidelo, zda by byla nutna konizace ci ne.
Ja osobne mela vysledky hodne na nic, mela jsem uz vyskyt na deloznim cipku v nejvyssim stupni, podstoupila jsem v 2019 konizaci a od te doby (tuk, tuk, tuk) mam pokoj, vysledky paradni, HPV viry se na cipku uz nevyskytuji.
Urcite si nenasazujte do hlavy zadne spatne myslenky, stres tomu taky nepomaha, jako nicemu 🙂 to HPV ma v sobe uz vazne kde kdo a nekdy se to vazne dokaze projevit az po letech, kdyz padne imunita na dno, protoze do velke miry si s tim telo i samo dovede poradit.
Tak drzim palce jen k dobrym vysledkum 😊

autor
17. bře 2024

@lilith_90s moc děkuji i vám přeji ať je to i nadále v pořádku

lenerka1
17. bře 2024

Mě Dr. nechtěl udělat před mnoha lety ani test, že HPV má v těle 80% holek mého věku a proč to jako řeším, ale už je to fakt daaavno 🙂

autor
17. bře 2024

@lencaa11 děkuji

lencaa11
17. bře 2024

@lenerka1 takoveho lekare bych kopla do zadku na HPV má každá žena i kdyby za svůj poplatek nárok není to o věku spíš o imunitě a v dnešní době jsou ženy které bohužel i ve 30 letech bojují s touto nemoci ..

lenerka1
17. bře 2024

@lencaa11 S lékařem jsem spokojená, sice má na některé věci jiný názor, ale netváří se jako vševěd, vyslechneme se navzájem a i ten test tehdá udělal, jen mu před těmi 20 lety nedávalo smysl, proč to chci testovat, když na 80% je jasné, že v těle HPV mám. Nešlo mi o test na už propuknutou nemoc, ale o přítomnost daného viru. Takže jsem chtěla zakladatelku uklidnit, že za tím nemusí být nevěra.

lenkalubina
17. bře 2024

Mě vyšel stěr špatně po porodu. Dr neco odebral,dostala jsem nějaké léky na zavádění a od té doby je klid🤷‍♀️

lilian2111
17. bře 2024

Také jsem měla v roce 2014, bohužel stav ošklivej, takže konizace a od té doby klid 😊

lencaa11
17. bře 2024

@lenkalubina to jste měla nejspíš jen nějaký zánět ,bakterií něco v tom to směru kdyby to bylo HPV tak na to lék ,ano čípky nejsou 👍

lenkalubina
17. bře 2024

@lencaa11 je to už dlouho,tak si nepamatuji 😉

autor
17. bře 2024

Všem děkuji za odpovědi ☺️🌹

mishka87
17. bře 2024

Můj chlap má HPV virus na hlasivkách a hrtanu. Je dokonce v nějaké studii, kde mu řekli, že čistě teoreticky to mohl do sebe "vdechnout" při průchodu porodními cestami. Jeho mamka měla hodně velký nález na konci 80. let, kdy jí už museli odebrat i dělohu. Ale to u tebe nehrozí. O a už pociťovala hodně velké potíže. No a nebo to chytil od některé z předchozích partnerek. Měl sice jednu kapánek promiskuitní, ale ta je kupodivu v pohodě. Každopádně mu to propuklo v době, kdy se léčil s plicními chlamýdiemi a měl hodně slabou imunitu. Jsme spolu 12 let a já jsem naštěstí v pohodě. Je to strašák snad pro všechny ženy. Ale při pravidelných prohlídkách se na případné potíže přijde včas a dojde maximálně ke konizaci čípku. Neboj se toho.