HPV viry 16 a 18. Máte někdo zkušenost?

carrie_b
28. dub 2016

Mile maminky, vcera jsem se dozvedela, ze mi i kontrolni cytologie vysla spatne a HPV test vysel pozitivne, konkretne viry 16, 18 ( a 45). Na internetu jsem nasla ruzne diskuze na toto tema, konkretne ale zadne vlakno, ktere by se venovalo temto (dvema nejhorsim) HPV virum. Do cytologicke poradny me objednali az po pulce kvetna, tak bych se rada dozvedela nejake informace od nekoho, kdo mel stejny nalez. Mate nektera osobni zkusenost???

emisekkk
28. dub 2016

@carrie_b já mám osobní zkušenost, co chceš vědět?

carrie_b
autor
28. dub 2016

@emisekkk Zajimalo by mne, zda jsi byla na konizaci a jestli jsi se nechavala ockovat proti rakovine delozniho cipku? Mne to ma gyndarka doporucila. Pry jedna davka pred, druha po konizaci...

marcalka1
Autor odpověď smazal
Zobraz
mazula
28. dub 2016

@carrie_b ahoj ja skúsenosť nemám len sa liečim u alt.liečiteľa s iným problémom a napr.na túto vakcínu mi povedal že ma 6 pacientok ktorým sa cyto zhoršilo resp.mali nález práve po zaočkovani,tak neviem,len podávam info čo povedal mne,držím Ti palce nech si v poriadku

marcalka1
Autor odpověď smazal
Zobraz
emisekkk
28. dub 2016

@carrie_b ano, jsem po konizaci. hnali mě na ni - vyšlo mi CIN3+HPV, ale já pak zjistila, že jsem těhu, takže mne celé těhotentví hlídali a já pak šla na konizaci hned po šestinedělí. Konizovali mne jenom v lokálním umrtvení. V Brně to dr. Rotter umí, je to specialista. Pak mi po půl roce dělat testy na HPV a dobrý. další 3 roky jsem chodila po půl roce ha cytolku. Teď jsem zase byla u něj na kontrole a opět mi raději dělal i HPV a nemám. K očkování se stavěl docela vlažně. Dceru naočkovat nechám určo, ale sebe nee.

emisekkk
28. dub 2016

@mazula no já jsem četla taky totiž nějaké studie, že až teď se zjišťuje, že to není úplně O.K.to očkování.

emisekkk
28. dub 2016

hlavně neboj, všechno je řešitelné!

carrie_b
autor
28. dub 2016

@marcalka1 S tou imunologii verim...mne se od porodu /2,5 roku zpatky/ celkem sype zdravi, kdyz uz jsem se tak nejak zacala davat dohromady, hlavne diky skvele fyzioterapeutce, tak prislo tohle. A ma psychika na rodicovske tomu taky asi moc nepomaha ☹

@mazula Dekuji moc! Take se pri ruznych potizich davam radeji cestou alter. mediciny. Hlavne na sobe vidim, co vsechno muze zpusobit treba psychicka nepohoda, bohuzel s tim bojuju celou dobu, co jsem na rodicovske.

Jsem rada za vase nazory na ockovani, nerada bych se nechala vtlacit do neceho zbytecneho, v tehle dobe, kdy jde bohuzel i lekarum o zisk.

marcalka1
Autor odpověď smazal
Zobraz
emisekkk
28. dub 2016

@carrie_b
@marcalka1 ano ženy, všechno je o psychice a stresu - 100% s tím souhlasím. Jenže člověk si to mnohdy uvědomí až když je pozdě. Já se takto dopracovala k onkologickému nálezu (ne gynda!) a pak člověk přehodnotí žití a zbrzdí. Takže hlavně hlavu vzhůru!

pavly
28. dub 2016

Mám zkušenosti
1) opakovaně 3 na čípku, konizace (2002), od té doby stále v pořádku, 2x porod-bez problémů
2) CA vulvy,nalezen HPV vir, tuším, že to způsobila hlavně 18tka. Motol jako jedinou obranu doporučila očkování, s tím,že "nevyžene" už rozjeté viry HPV,ale že pomůže před "rozjezdem" jiných.....a že celkově mají dobré zkušenosti i s ostatními druhy rakoviny. Očkování jsem podstoupila cca půl roku po poslední operaci (první dávka). Bez následků.
Kamarádka se nechala očkovat velmi brzy, tělo zřejmě nebylo OK a měla ošklivou reakci. Zda nechám očkovat dceru zatím vůbec netuším.

PS: CA se objevila v době,kdy jsem jela na doraz, tělo bylo vyčerpané, rozhodně na tom něco je! :-/