icon

Jak dlouho trvá léčba zánětu močových cest?

lupinek22
13. kvě 2022

Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli tu někdo nemá zkušenosti se zánětem močových cest, párkrát už jsem to zažila, ale nikdy ne v takové formě jako teď, antibiotika beru od úterý, měla jsem vysoké horečky 38-39,5, ani nemluvím o tom pálení a řezání při močení.. jenže mám pocit že mi z toho trochu natekly malé stydké pysky. Je to normální ? A nevíte za jak dlouho ustoupí to řezání a pálení ? Předem děkuji za odpověď případně rady

gbp
13. kvě 2022

@lupinek22 vetsinou do dvou az tri dnu to bylo hodne lepsi. musis opravdu hodne pit a byt v teple. zkusenosti mam bohuzel bohate 🙈 jako prevenci doporucuju caj z vresu a kapky z lichorerisnice, kdyz to neni jeste uplne rozjete, pomaha blokurima. a nejvic mi pomohlo ockovani v tabletach urivac, pokud se to opakuje casto. a samozrejme pokud vis, z ceho to mas, tak proste davat bacha. 🤷🏼‍♀️

lupinek22
autor
13. kvě 2022

@gbp Děkuju moc ! Je to lepší než např. V úterý ale pořad je to cítit no , hlavně po ránu, bala jsem se jestli jsem si s tím nepřihodila i nějaký gynekologicko zánět a jestli je to normální

gbp
13. kvě 2022

@lupinek22 to se urcite muze dostat dal! rozhodne antibiotika nici dobre bakterie i ve vagine, ve strevech. po nekterych antibiotikach jsem mela i kvasinkovy zanet v pochve a musela resit dal na gynekologii. kamaradka mela dokonce k analni zanet, vse dohromady 🤦🏼‍♀️ minimalne si ted muzes poridit vaginalni probiotika a pak uvidis. po tech amtibiotikach si dej urcite i normalni probiotika, co jsou dobry na streva 👍

nikkigingerbread
13. kvě 2022

Mám čerstvou zkušenost, první atb (Medoxin na týden) nezabrali, resp jo, na týden po dobrání a pak se zánět vrátil a ještě 100x horší. Takže druhé atb (Augmentin na 14 dnů), + vždy probiotika - dávat s hodinovým rozestupem od atb a ginimun kapsle s dvouhodinovým rozestupem od atb.. a musím zaklepat, vše v pořádku. Od močáku úleva asi za 2-3 dny a jiné potíže asi vzhledem k probiotikům nebyly. A ještě jsem se do toho cpala projistotu urovalem akut, protože po probrečeném dnu na záchodě a čůrání krve jsem už fakt nechtěla riskovat že se to zas vrátí.

lupinek22
autor
13. kvě 2022

@nikkigingerbread moc děkuji za radu, já dostala atb Zinnat 250 2 tablety po 12 hodinách, do toho užívat Urinalakut a probiotika, atb beru od úterý a je pátek horečky už ustopily,tak doufám,že i to pálení zachvilku zmizí