Zánět močových cest v těhotenství

marta220
18. led 2019

Milé děvčata 😊 už přes 5 let trpím na časté záněty močových cest. Když jsem nebyla těhotná tak jsem věděla přesně co dělat, ale teď jsem ve 3 měsíce těhotenství a už 14 dní bojují se tím zánětem ☹️
Obvodní Dr. mě poslala k Urologovi a ten mi naordinovat antibiotika.
Napřed mi zabraly skvělé, jenže po 8 dnech užívání to vypadá že se mi zánět zase vrací 😧. Máte některá také takový problém. Další antibiotika nechci, myslím si že pro miminko to není vhodné . Kámoška mi doporučila tinkturu z Tymiánu, jenže já nevím jestli tymián v těhotenství neškodí miminku , prosím poraďte díky ☺️

jeanne_g
18. led 2019

@marta220 Ahoj, zkus Blokurimu, volne prodejne, nebo jinou cistou d-manosu. Prvni dva dny 2g po 4 hodinach a hodne pit a pak to snizovat na udrzovaci davku, je to i v pribalovem letaku. Pro mimco neskodne a zabira. Mne to takto v tehu doporucila doktorka misto atb a zafungovalo.

ivuska1986
18. led 2019

@marta220 ahojky, užívala jsem Blokurimu, ale nejvíc mi pomohly brusinky z lékárny v kapslích, jako prevence super, vážou na sebe bakterie a dál vypít čtyři litry vody denně, všechno vycuras a bude dobře 👍 na záněty močáku jsem trpěla asi tři roky, do roka jsem brala atb i osmkrát, pak jsem podstoupila hydrocolon terapii na klinice přírodního lékařství, mrkni na to, jedná se o průplach střev, dá se to fakt přežít a dva roky od pruplachu mám svatý pokoj, bez zánětu se žije krásně 👍

ange_de_la_morte
18. led 2019

Ahoj, na záněty jsem hodně trpěla před těhotenstvím - několikrát ročně antibiotika kvůli tomu, i v těhotenství se synem mně to chytlo - dost mi pomohl Uroval Manosa ( může se i v těhotenství) a brala jsem ho víceméně i preventivně ... jinak mi hodně pomáhá nastrouhaný a spařený zázvor zabalit do utěrky a přikládat na břicho - ale to si nejsem v těhoteství jistá zda je to vhodné, to bych určitě konzultovala ... ale možná tě potěším že s prvním porodem mi problémy s močákem naprosto ustaly - 6 roků mám klid

mi35
18. led 2019

@marta220 Zánět močového měchýře jsem mela poprvé v životě loni v těhotenství. Užívala jsem ATB a krome toho Uroval akut Manosa pak i preventivně. To pomohlo.

marta220
autor
19. led 2019

Díky za rady, Blokurimu doma mám tak ji zkusím a uvidím. Pokud nezabere tak vyzkouším jiné rady. Za den toho vypiju hodně, ale ne jen vodu. Piju vše možné co můžou ťehulky 💕.

radu98
27. bře 2019

@marta220 co nejdříve se objednej na nefrologii 🙂
měla jsem ten stejný problém, nakonec mi našli nepřeléčenou bakterii, kterou jsme úspěšně vyléčili furolinem a pan doktor mi doporučil na prevenci Blokurimu - zatím dobré. Poslali mě na ultrazvuk ledvin a moč. měchýře a důvod neustálého se vracení zánětů je ten, že mám nějakou vadu ledvin a v močáku mi i po vyčůrání zůstane dost moči.
Každé tělo je jiné, ale na nefrologii zjistí, kde je kámen úrazu 🙂

dekubo
27. bře 2019

Taky doporučuji Blokurimu... mám časté infekce, ale tohle mi fakt zabírá dobře, může se v těhotenství a potom co ten zánět odezní bych si ji brala preventivně už celé těhotenství. Tam se pak dává jeden sáček večer.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru