Jak dlouho trvají hemoroidy po porodu a co s nimi?
Čau ✋
Za jak dlouho vám zmizely nebo přestaly alepsoň bolet hemeroidy po porodu? Stále při stolici mě to bolí a mám krev na papíru. Nevim, zda ještě čekat, že se to časem zlepší nebo zda už jít s tím k lékaři. Případně šli by jste rovnou k proktologovi?
@anonym_autor pomohla mi taky mastička z dubové kůry. Mela jsem hemoroidy po prvním i druhém porodu, uz si přesně nevybavim za jak dlouho zmizely, ale zmizely a nikde jsem s tim nebyla.
Tak nepíšeš, jak dlouho jsi po porodu a jaká opatření činíš, aby se křečová žíla zmenšila. Pokud jsi po porodu delší čas a při každé stolici si sliznici odíráš, pak bych šla na proktologii. Čím dříve se tam jde, tím menší problém to je a stačí na to přiškrcení gumičkou, kdy pak do dvou dnů uzel seschlý upadne.
Šla jsem k lékaři a chodím už pravidelně co půl roku. A mám aspoň klid a nevyhazuji peníze za mastičky.
Po porodu je tohle bohužel klasika. Někomu se to zlepší během pár týdnů, jiným to drží dýl, hlavně když je stolice tvrdší nebo se člověk bojí jít na WC a tělo pak protestuje ještě víc. Krev na papíru a bolest po stolici není nic neobvyklýho, ale když to trvá delší dobu, určitě je ok zajít k doktorovi. I jen pro klid v hlavě, se tímhle zabývají denně, žádná ostuda. Mně osobně dost pomohly Procto čípky od HemaGelu. Zklidnily pálení i bolest a hojení šlo rychlejš. Úlevu jsem cítila cítila už během pár dní.

Já jsem umírala bolesti, ale masticka z lékárny pomohla a docela i rychle
Plus dubová kůra