Jak probíhá sono prsou a co očekávat?
Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat, absolvovaly jste někdy sono prsou? Jde o to, že jsem si nahmatala něco v levém prsu. Sama jsem se, coby samoplátce, objednala na preventivní ultrazvuk, ale dostala jsem termín až v červnu!! Nakonec jsem zašla i k doktorovi, a ten říkal, že si myslí, že to bude jenom hormonální, ale pro jistotu mne poslal na ultrazvuk (zajistil mi dřívější termín, mám žádanku).
Přiznám se, že jsem hrozný plašan a mám děsný strach z toho, jak to dopadne..teď navíc ještě přemýšlím, jestli mi vůbec vyšetří i to druhé prso, když mám na žádance uvedeno pouze jedno..
Prosím, jak to probíhalo u vás??
A omlouvám se za anonym, ale připadám si už jako cvok.. 😟
Chodím 2x ročně jako rizikový pacient asi od svých osmnácti let . Tím, že mohu kdykoliv,tak mám termín vždy rychle. Akutní případy berou za pár dní.
Chodím každý rok na sono prsou, mám tam cysty a jeden nezhoubný útvar. A při prvním sonu, kdy jsem měla bolesti, mě vzali do týdne, teď při kontrolních utz mám termíny do měsíce. A vždy mi kontrolují obě prsa a uzliny v podpaží. Ale musela jsem obvolat více pracovišť, některá měla volno třeba až za dva tři měsíce. Zkus zavolat jinam, řekni, že tě tam posílá lékař s nálezem.
A odkud si? Objednej se jinde. Já chodím do Plzně a tam dají termín cca za 6 týdnů pokud není problém, ale pokud by byla někaká boule či cokoliv, dali by termín do pár dní.
Byla jsem dvakrát také kvůli útvaru v prsu. Pokaždé mi Mudr. udělala sono obou prsou i uzlin. Říkala, že když už jsem tam. ☺️
Jako samoplátce jsem šla za 3 dny a to jsem žádný problém neměla, byla to soukromá ordinace. Určitě bych šla jinam i kdybych jela přes půl republiky, pokud je problém.
Byla jsem už 2x, preventivně, ve 30 a 38. Jako samoplatce. Termín mi dali asi za 2 měsíce. Ale šlo fakt o prevenci.
Praha bezne pul roku cekacka, nejrychleji jsem to mela poprve, kdyz jsem mela zadanku od dr to jsem nahlasila nejaky kod diagnozy a termin jsem mela cca za 3 mesice, jinak u nas na poliklinice sono cekacka cca 2 mesice, ale ja jsem chtela na vysetreni do mamacentra, tak tam je celacka na dyl
Zavolala bych i jinam a rekla, ze si neco nasla, coz jste si nasla. Vsechno se podcenuje, za pul roku uz muze byt pozde. V plzni nejdele do 3mesicu, pokud akut, tak drive. A at to hlavne neni sup sem sup tam a ctrl c a ctrl v. Drzim pesti.
S akutnim me poslali rovnou na mamalogii do nemocnice,tam objednani cca za tyden a to vcetne mamarni poradny a sono. Praha.
Holky, moc všem děkuji za odpovědi..🙂 Doufám a modlím se, aby to dobře dopadlo. Jak jsem psala v tom úvodním příspěvku, doktor mi dřívější termín zařídil, jdu příští pondělí..ale i tak je to čekání děs, když nad tím člověk celé dny přemýšlí.
Jinak jsem už taky plánovala, že zkusím i nějaké jiné pracoviště, jestli by mi tam nedali dřívější termín.
Jestli jdes v pondeli,tak to je dobry. Neboj. To je jako u me,ja sla taky za tyden.

Sla jsem jako smaoplatce, termin za par dni.