Jak vám váš gynekolog léčil cysty?

simikk
11. srp 2014

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak vám váš gynekolog léčil cysty? Já je mám už od dubna a jen chodím na kontrolní ultrazvuky, jestli ty mrchy zmizely či tam přetrvávají. Takže pokaždé když jdu na kontrolu vždycky tam nějakou tu mršku mám a doktor mi s tím nedělá. Jsem z toho už nešťastná. Je možné, že kvůli těm cystám nemám ovulaci a proto nemůžu otěhotnět? nebo to na to nemá vliv? Je zajímavé, že před rokem jsem byla na laparoskopii, protože se již docela dlouhou dobu s přítelem snažíme o mimi, a neměla jsem nikde žádné cysty a ani žádné jiné problémy a teď se ty cysty dělají pořád. Máte s tím některá z vás také zkušenosti nebo nějaké rady, co vám zabralo na cystu?

helcenka
11. srp 2014

@simikk - 2x jsem musela podstoupit léčbu cyst na vaječníku, já ale už měla bolesti, které mě i omezovaly v pohybu. Dostala jsem pokaždé injekce, na které jsem chodila 3x týdně do ambulance. Už si nepamatuju, kolik jich celkem bylo, ale myslím, že jsem tam byla celkem 8x. Pak cysty vždy zmizely. Pokud by nezmizely, musela bych na laparku na jejich odstranění.
Poslední cysta, kterou jsem měla, se vstřebala sama bez léčby asi za 2 měsíce už tam nebyla.

missymici
11. srp 2014

Sestra ma nekolik cyst,už par let...taky ji s tim nic nedela,jen chodí na pravidelne kontroly.Pokud by se ji namnožili,zvětšili,pak by to prej začal lecit,..divne.Ja mela jednu cystu na vaječníku,o ktere jsem nevedela ,doku nepraskla.Silene bolesti,nemohla jsem udelat žadny pohyb.Hned pohotovost a me to zjistili,je to už 9 let,nevratila se mi,zatím.Asi jsem moc nepomohla,...:(