Jak zmírnit svědění hemoroidů po porodu?
Ahoj, prosím rady. Mám asi měsíc šílené svědění. Ze začátku šílené nebylo, sem tam, říkala jsem si, že je teplo, člověk se potí. Mazala jsem dětskými mastmi, chvíli to pomáhalo. Pak to za šlo svědit strašně a kdo to zná tak ví, jak na palici to je 🥴 podívala jsem se tedy zrcátkem, jestli tam nemám vyrážku nebo zarudnutí nebo co. Nic jsem nenašla. Až když jsem se podívala pořádně a důkladně, našla jsem tam vystouplou žílu, tak mi to konečně dávalo smysl. A to jsem tam fakt nic neviděla. Kdysi mi Dr řekla, že mám vnitřní, ale nic hrozného, malé. Nejdřív jsem mazala mastičkou faktu. Po třech dnech, kdy to vypadalo klidněji, to začalo šíleně svědit znovu. Koupila jsem jinou mast s jinou účinnou látkou, proctoglyvenol. A zase třetí den aplikace šílené svědění i pálení. Přitom to vypadá, že tohle jediné fakt zklidňuje a i během dne se to téměř neozívalo. Což byla fakt úleva, oproti svědění ve dne v noci. Mám pocit, že mě to na toaletě nebolí, takže nějaké zlepšení tam určitě je. Samozřejmě nečekám zázraky ze dne na den. Jak dlouho vám trvala léčba? Po návštěvě toalety projdu sprchou. Ale i ta je bolestivá, tak musím opatrně a studenou vodou. Přemýšlím, že si budu dávat kostku ledu v sáčku A sedat na ní, protože to jediné je skutečná úleva. Na letáku je, že se má mast používat 2x denně týden a po týdnu, kdy by mělo dojít ke zlepšení, už jen jednou denně. To jsem si popravdě nedovedla představit, protože jsem mazala Faktu 3x a i tak nic moc. Ale zřejmě lidokainem to vydrží déle, takže super. Na druhou stranu ale může léčba trvat i několik týdnů. Takže jak s tou mastí? Jsou prázdniny, takže samozřejmě lékařka dovolenou a zástup ... Takový zvláštní pán, no nebudu to tu rozvádět. Proktologie sice v nemocnici je, ale tenkrát jsem byla objednaná 4,5 měsíce. Bez objednání to sice jde, ale je to na čekačku. Takže to je chodit si tma sednout na celý 4 hodiny ordinační doby. Jasně, 4 hodiny nic nejsou, ale ordinace je jednou týdně a všechny vzít nestihne. Hned ráno nával a sem tam vezme neobjednaného. Tak doufám, že to zabere 🙏
@anonym_autor akutně pomůže ošetřující lékař nebo i gynekologie.
@evculinda bohužel se mi úplně nechce jít k někomu, kdo nemá dobrou pověst co se týče intimních věcí. I gynekologie? Tak to slyším poprvé, počkám, až to bude týden, ať nejsem za exota, že to má nějakou účinnou dobu
@anonym_autor vím to díky tomu, že hemoroidy po porodu řešila kamarádka jen na gynekologii.
@anonym_autor vím to díky tomu, že hemoroidy po porodu řešila kamarádka jen na gynekologii.
@evculinda aha. No je pravda, že v této situaci, kdy to k praktické nejde, je gynekolog dobrá volba. Jsem s ním spokojená, děkuji
já si na hemoroidy pochvaluju Cyclo 3 Fort. Je na zpevnění žil. Psal mi jej gynekolog. Nevyřeší akutně tvoje svědění, protože trvá, než zabere, ale pak už se neozývají. Až po nějaké době od vysazení. (aspoň u mně to tak bylo)

@anonym_autor akutně pomůže ošetřující lékař nebo i gynekologie.