icon

Jak zvládnout hyperaktivní močový měchýř doma bez lékaře?

3. bře 2026

Dobrý den, je to někdo s touto diagnozou? Asi to mám. Trpím na náhlé silné nutkání močit, tak jednou denně dojde i k úniku moči a ne zrovna jen pár kapek. Strašně se stydím, neřekla jsem o tom ani manželovi, kterému říkám všechno. Jsem na to hrozně mladá. Je mi 30, normální váha, nekouřím, bez psychických problémů. Mám za sebou tedy 2 porody.
Je to děs. Jsem doma na mateřský a děje se mi to zjm dona a pak klasika, když se blížím domů. Dost často dojde v úniku když už stojím prakticky před záchodem. Zajímavé je, že když jsme třeba na nemjakém delším výletem, nebo jsem venku s někým, chodíme a povídáme a jsem zaměstnaná, tak dokážu bez problémů vydržet fakt dlouho.
Radila jsem se s chat gpt, zkouším to trénovat, jeden den mám pocit zme lepší, druhý den měním 2x kalhotky:((( Tolik se stydím, nechci ani k žádnému odborníkovi, chci to zkusit nějak překonat sama, tréninkem a tak. Máte někdo zkušenosti?

mrkvovydort
4. bře 2026

Chápu, že to není dvakrát příjemné, ale jestli to chceš překonat, běž k doktorovi.

A teď budu dělat tu kámošku, co ti to řekne na rovinu a propleskne tě: tvl, no a co, že ses počůrala, nebuď jak malý děcko a OBJEDNEJ SE K DOKTOROVI. Dneska. Žádný výmluvy. Seš dospělá baba a tohle je zdravotní problém a ne nic trapného.

1pomnenka
4. bře 2026

Denně vidíš, že to sama nevyřešíš. Objednej se k lékaři.

hezz17
4. bře 2026

Chodi k nam bezne pacientky v tomhle veku. Provede se vysetreni, urodynamika, nasazuje se farmako lecba doporuceni na fyzioterapii.

diaxi
5. bře 2026

Je to nepříjemné, ale opravdu by bylo fajn zajít k lékaři. I krátká konzultace a správný trénink nebo fyzioterapie může hodně pomoct a ulevit ti od stresu a nepříjemností.

klara_drobna
8. bře 2026

Určitě dojdi za odborníkem. Věř, že se ti moc uleví. Možná to chce posílit panevní dno a naučit se různé cviky a tak. Stydět se nemusíš, není za co. A odborník má takových případů bambilion.

mrkvovydort
10. bře 2026

@anonym_autor no tak co, už jsi byla u doktora?

autor
10. bře 2026
@mrkvovydort

@mrkvovydort Zatím ne, chtěla jsem napřed zkusit nějaká režimová opatření sama, jestli to bude mít výsledky. A zatím je to super, už 3 dny bez “nehody”.

smajlinka
11. bře 2026
@mrkvovydort

@mrkvovydort Tak ono dneska sehnat urologa je úkol téměř nadlidský. Já jsem ve velkém městě, obvolávala jsem celé dopoledne, až náhodou jsem natrefila na ordinaci, kde zrovna nastupovala mladá doktorka, tak mě vzali, jinak bych neměla šanci (teda termín byl až za půl roku). Byla jsem nadšená, že je to i žena, ale dneska bych šla i ke chlapovi, oni to vůbec tak neberou. Já mám sice trochu jiný problém, ale na autorčiny problémy se dávají prášky (taky mi je ta dr. předepsala), které mají dost vedlejších účinků a sucho v puse je jen prkotina, já z toho měla i bušení srdce, tak je nemůžu brát. Nakonec jsem stejně skončila u cvičení fyzického a mentálního.