icon

Je syfilis léčitelná nebo trvá celý život?

17. říj 2024

Dobrý den, omlouvám se za založení diskuze jsem laik a nikdo mi na to zatím nezodpověděl (ani lékaři). Zajímalo by mě, zda je možné se vyléčit ze syfilis nebo se to potáhne celý život. Partnerovi byl diagnostikován před lety a stále mu vychází špatné výsledky. Já jsem zdráva. Chtěli bychom vést intimní život a časem miminko. Ale tahle potvora nám v tom brání. Prošel si někdo něčím podobným a mohl mi k tomu říct ? Děkuji a prosím vynechte urážky, že si vše mohu vyhledat na internetu. (Tam jsem se pořádně nic nedozvěděla).

alva11
•
18. říj 2024

Ano, léčí se poměrně jednoduše antibiotiky, je to onemocnění vyléčitelné, podléhající dlouhodobému sledování ve venerologické ambulanci, krevní testy mohou přetrvávat zvýšené po celý život i po úspěšné léčbě.

autor
•
18. říj 2024

@alva11 a je možnost, že ta potvora nám dovolí mít jednou potomka ? Nebo je to pasé ?

alva11
•
18. říj 2024

Předpokládám, že je vyléčený? (to mu musí říct jeho ošetřující lékař), tak není důvod, abyste potomka neměli.

autor
•
20. říj 2024

@alva11 bohužel lékaři na to vůbec neodpověděli, jen ho testují a přijďte za 3 měsíce zas

alva11
•
20. říj 2024

Pokud chodí na odběry á 3 měsíce, tak je to předpokládám čerstvá záležitost? Pochybuji, že chodí na kontroly co 3 měsíce již mnoho let. Ať se ptá lékaře, nevěřím, že nechá přímou otázku zcela bez odpovědi.