icon

Kolposkopie a HPV pozitivní. Máte zkušenost?

bobisek90
Dnes v 09:56

Ahojky. Dnes mi na gynde řekla, ze jsem HPV pozitivní, cytolka je ok, ale cipek nesl znamky infekce. Poslala me na kolposkopii. Mate zkusenosti? A taky mam endometriozu, na Vajecniku

anonym_ebfaf5
Dnes v 10:01

@bobisek90 je to vyšetření čípku lékař potře čípek vodičkou aby viděl zda je na něm nějaký nález pokud ano rozhodne zda biopsie nebo konizace ...pokud tam nic nebude budou vás častěji hlídat většinou 6 měsíční kontrola jinak já měla to samé HPV pozitivni cytologie negativni na tu se nedá spolehnout

1772
Dnes v 11:04

Kolposkopie ti byla provedená při běžném vyšetření a odběru cytotestu. Podle zprávy ti doporučují Konizaci, což je seříznutí narušeného povrchu čípku. Dělá se i histologický rozbor. Není to náročný výkon a má dobré výsledky.

levandule_k
Dnes v 11:33
@1772

Kolposkopie ti byla provedená při běžném vyšetření a odběru cytotestu. Podle zprávy ti doporučují Konizaci, což je seříznutí narušeného povrchu čípku. Dělá se i histologický rozbor. Není to náročný výkon a má dobré výsledky.

@1772 To je lékařská zpráva anonymní uživatelky, ne bobisek90.

@bobisek90 Endometrióza s HPV nesouvisí, nemá to na to nijak vliv.

Hlavně nepanikařit, zatím máš jen známky infekce, ne rakovinu, tedy tě podrobněji vyšetří, aby se vědělo jak na tom jsi. V této fázi může být vše relativně ok a budeš jen nějakou dobu více hlídaná, nebo hned/časem ti doporučí např. konizaci, vše záleží na výsledku vyšetření a jak se s tím tělo popere.

Tohle je důvod, proč chodit na prevenci, aby se včas podchytil problém.