Léčba ureaplasmy: Azithromycin versus Doxybene?
Dobrý den,
Ráda bych se zeptala, jestli jste některá tuto nemoc řešila.
Moje gynekoložka mi předepsala azithromycin 500mg na 6 dnů, potom 3 dny pauza a zase 3 dny po 500 mg. Brala jste některá také azithromycin a byla léčba úspěšná? Co tak čtu, hodně lidi bralo doxybene, ale mě ho doktorka nechtěla předepsat, že prý je to hrozný driják a bude nám po tom zle. Ale zase ten azithromycin mi taky nepřijde jako nejlepší volba. Nevím si rady, ještě jsem to nezačala užívat, pořád si dohledávám jaká léčba by mohla být nejúčinnější. Děkuji za názory.
Já to mám zrovna za sebou. Ale měla jsem jednorázově 1mg, takže jen 1 den 2tbl najednou. K tomu lactobacily na 10 dní. Co vím, tak to zabírá dobře. U mě je to takový pokus. Mám problémy, u kterých se neví příčina, ale jednou z možností je infekce. Blbě mi bylo jen krátce po užití, jinak ne. Má to prodloužený účinek. Dostali jsme to oba, i partner pro jistotu.
@neomenia mě jen vrtá hlavou, že většina lidí na to dostala doxybene nebo doxyhexal. Nechala bych si udělat test citlivosti na atb, ale na klinice mi řekli, že jak mám jen slabý nález, ani by to nešlo.Každopádně Děkuji za odpověď. 😊 Budu doufat, že léčba zabere hned napoprvé
Brala jsem nedávno azithromycin, sice na něco jiného a "jen" tři dny, nicméně mi přišlo to jako dost silné antibiotikum. Byla bych v klidu a nespekulovala, že chci něco jiného.
Ahoj, tak u mě zabral právě až Doxybene a blbě po něm mě ani chlapovi nebylo. Antibiotika předtím urea jen zmírnily, ale byly tam furt, až po dobrani doxybene stery negativní 🙂
@tami91 mohu se zeptat jak dlouho jste brala azithromycin? Děkuji 🙂
3 dny, ten doxybene byl pak na dyl a opravdu zabral.

A nechceš to nechat na doktorce? Nebo snad mas vystudovanou medicinu a sama tomu rozumíš lépe? 😀 Jinak azittomycin na ureaplasmu zabírá dobře a je pravda, že doxybene je teda dryak a blbě mi po něm bylo klidně několik týdnů, plus prujem a kvasinková infekce. Takže prosím nech si poradit 👍