Gynprodyl na začátku tehotenstvi a zavádění. Máte zkušenost?

janickaxyxy
4. lis 2019

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli jste některá brala v tehotenstvi gynprodyl a zavadela jste? Rok se snažíme o druhé dítě a gynekolozka mi ho minule predepsala kvůli podezření na nedostatek progesteronu a na úpravu cyklu. Dnes jsem 15 den po a tehu test je krásně pozitivni. O co mi jde je, že mám, samozřejmě, hroznou radost, ale v minulosti jsem měla ZT a bojím se, že zaváděním by to nemuselo fungovat tak, jak má ( doktorka mi sice řekla , že zavádět můžu, ale v pribalovych informacích je psáno peroralne), že by to znovu nemuselo dopadnout. Já to že začátku polykala, ale bylo mi po tom hodně blbě, takže jsem začala zavádět. Zavadely jste nebo polykaly a dopadlo to dobře? A kolik jste toho braly? Já mám jednu tobolku (200mg ) na noc.

lenka_tom
4. lis 2019

@janickaxyxy utrogestan je taky progesteron a ten se v období těhotenství doporučuje spíš zavádět. Jsem na konci prvního trimestru a celou dobu zavádím. Prcek je zjevně v pohodě.

denda264
4. lis 2019

Já gynprodyl taky zaváděla asi do konce prvního trimestru. V lékárně se taky divili že ho mám zavádět,ale doktorka jim to po telefonu potvrdila😉 Vůbec bych se nebála 🙂

denda264
4. lis 2019

A brala jsem taky jednu na noc

janickaxyxy
autor
5. lis 2019

@denda264 Děkuji, tak to jsi mě trochu uklidnila. Já už po té špatné zkušenosti se teď hrozně bojím, aby to zase nedopadlo špatně....

lenka_tom
5. lis 2019

@janickaxyxy popravdě ten lék není všespásný. Jestli není mrně vývojově v pořádku, tak ti nepomůže. Na psychiku je to ale dobrá náplast a to je nejdůležitější.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru