Malá děloha - co znamená tato diagnóza?

kristy28798
5. pro 2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli měl někdy někdo diagnostikovanou malou dělohu co to znamenalo a jak se řeší. děkuji za odpovědi

drakenn
5. pro 2018

Já a v mém případě to neznamenalo nic. Prý ještě zakloněnou dozadu. a v pohodě jsem otěhotněla a v těhotenství bylo vše o.k.

ml0
5. pro 2018

Malou dělohu nemám, ale mám ve 2/3 dělohy přepážku. To znamená, že se vlastně půlka dělohy musí během těhotenství roztáhnout do velikosti normální dlohy. Co jsem si zjišťovala, tak to znamená, že hrozí předčasný porod a miminko se častokrát před porodem neotočí hlavičkou dolů. Já jsem rodila v termínu, ale opravdu šlo o porod KP. Také díky tomu, že dcera nebyla schopna změnit polohu už někdy od 25tt, měla sploštělou hlavičku. Doktoři z té hlavičky byli nervózní celý třetí trimestr. Nicméně jsem četla studii kde říkali, že je to u polohy KP běžné a ničemu to nevadí. Řekla bych, že to u malé dělohy bude stejné. Možná jsou tam ještě jiná specifika, ale předpokládám, že né zásadní. Nevím jestli se to dá nějak řešit, ale pokud ano, tak jedině nějakým chirurgickým zásahem a to by mohlo nadělat víc škody, než užitku.