icon

Mám navštívit jiného gynekologa pro druhý názor?

24. únor 2025

Dobry dopoledne,

jsem tu v tomhle nova a potřebuji asi ženskou radu!

Na gynekologii docházím pravidelně, jsem z Prahy. Před pár lety pro nějaké změny jsem byla přesazena do COP, kam stale docházím.
Nikdy jsem na žádném operačním zákroku nebyla, vždy jen cytologie a sledování. Nekdy začátkem roku jsem narazila na profil slecny co taky dochazela pravidelne na gyndu, a ted uz umira na rakovinu delozniho cipku. U ni zanedbano gynekolozkou. A od te doby na to nemuzu zapomenout, premyslim jestli se objednat jinam? Nebo preventivně podstoupit konizacni zakrok? Nemam deti, takze nevim, ale nikdo mi ho zatim ani nenabídl, myslim ten zakrok samozrejme. Po sexu nekrývacím, nemam zadne bolesti, zadne problemy. Nejak nevim jak se s tim popasovat, jestli v tom dal stourat a nechat se vysetrit i jinde? Ale zase COP kde by jinde byli lepsi odbornici ze?

Dekuju i kdyby si to nekdo jen precetl!❤️

lencaa11
24. únor 2025

Pokud chodíte do centra prevence ( COP) tak tam jsou lékaři na to vyškolení pokud vám dělají LBC cytologii + pohled na cipek tak vědí co dělají jinak HPV test vám dělali samohrejme pro druhý názor je fajn zajít třeba profesor Sláma je TOP ...

autor
24. únor 2025

@lencaa11 No to jsem prave uvazovala o panu profesorovi…na jednu stranu ale mam strach co kdyz v Motoske nemocnici neco prehledli🙈No jsem z toho asi ted zbytecne vydesena, ja prave jsem ten typ co lekarum veri, protoze oni jsou odbornici. Pak jsem ale narazila na slecnu a uplne to na me padlo, nevim zda dochazela do COP pravdepodobne ne, spis jen ke sve gynekolozce, ale je mi to lito a padly na me nejake obavy, co kdyz?🙈Mozna to je nejaky druh paniky, asi si uvarim caj a zkusim ty myslenky zahnat.

1pomnenka
24. únor 2025

Preventivně tento zákrok nelze udělat, není důvod a pojišťovna by ho nezaplatila. To se zkrátka občas stane, i když člověk chodí pravidelně k lékaři. Některé typy rakoviny jsou tak agresivní a postupují rychle, že nejdou vyléčit a člověka zachránit.

autor
24. únor 2025

@1pomnenka to ja vim, ze preventivně mi to nikdo asi neudela…ja se prave uz minule ptala co teda s tim mam delat? Pan dotor rekl, ze nic jen chodte na kontroly. Nekdy na to ani nevzdechnu a rikam si, ze jsou lide opravdu nemocni co delam a zastydim se. Jindy ale vecer nemuzu spat a v hlave jedou myslenky, ze urcite budu jako chudak ta slecna kdyz to nebudu ted resit. Nejhorsi je, ze ja si neprijdu, ze bych udelala neco spatne. Byla jsem pred zahajenim sexualniho zivota ockovana, mela jsem pouze 3 sexualni partnery, z toho 3 je manzel. Ziju rekla bych zdrave, cvicim, staram se o sebe…

lencaa11
24. únor 2025

Pokud vám to udělá psychicky líp tak klidně se k němu objednejte nebo na fb je skupinka je jsou ženy v cop cetru třeba ve stejném jako vy a poradí https://facebook.com/groups/970050296407151/

autor
24. únor 2025

@lencaa11 dekuju podivam se! On byl pan doktor hodny, rekl hodte to za hlavu a vidime se za pul roku. Mozna se pro svoje ujisteni k panu profesorovi objednam, jen pro svuj klid. Dekuju Vam!

vlasta1981
24. únor 2025

Nechápu proč si chcete nechat preventivně ... Zajděte do cop , udělají vám kolposkopii ..většinu vidí hned u vyšetření a zbytek vám vyjde ze stěru.
Pokud máte velké obavy zajedte do genetu a nechte si udělat genetické vyšetření na onkologické onemocnění čípku a rodidel . Platila jsem 1700 pojišťovna mi dala 1000. Pak výsledek provedete s genetikem a i případný postup buď prevence nebo léčby.
Máme v rodině plno techto případů . Nechala jsem si to vyšetřit a mám klid . Bez hpv viru,bez nálezu na čípku a vím jak se mám starat o gynekologické zdraví a každý půl rok prevence na cop .
Mám velmi dobré zkušenosti s onkogynekologii a kolposkopii v Motole . Úžasní lékaři a každou středu můžete bez objednání .
Nemusíte být promiskuitní ani dělat nic špatně . Prostě nekdo je imunní někdo není .

autor
24. únor 2025

@vlasta1981 dekuju za komentar, ja dochazim do COP do Motala uz vic jak 4roky (nejdeiv k primari Plutovi pak jsem byla prerazena k jinemu lekari protoze, uz jsem nebyla nejak extremně rizikova asi)…geneticke testy ma za sebou jiny clen rodiny a nemeli by jsme mit zadnou zatez!

vlasta1981
24. únor 2025

No tak co řešíte ...jste v nejlepších rukách a pokud b se něco dělo určitě už by to Motol řešil . Také chodím k docentovi Plutovi..jsem nadmíru spokojená .
To že někdo z rodiny má testy negativní ale neznamená že vy je automaticky také máte .
Já mám negativ testy a má sestra pozitiv a dokonce po rakovině čípku i plastice ve 23 letech .

autor
24. únor 2025

@vlasta1981 samozrejme ja vim, ze to nemusi znamenat, ze jsem ze vseho venku…popremyslim o tom testovani, dekuju za typ! Ano Motol je skvela! pan primar uzasny a sympatak, trosku me mrzi, ze me od nej uz preradili k jeho kolegovi ale chapu, sestricka rikala, ze pan primar ma na starosti hlavne tehotne a ty co maji horsi nalezy. Dekuju Vam! Trosku jsem se uklidnila, dalsi kontrolu v Motole mam v kvetnu tak to proberu s panem doktorem, popripadne ty testy😊

vlasta1981
24. únor 2025

Určitě proberte. A věřte že kdyby měli jen 1%pochyb už by konali . Léčili tam i moji mamku s těžkou onkologickou anamnézou. Mám k nim plnou duveru

autor
24. únor 2025

@vlasta1981 dekuju tohle mi opravdu strasne pomohlo!♥️

nudex
21. bře 2025

Upřímně tě chápu, zanedbání ze strany lékaře se špatně dokazuje. Mám zkusenost takže ti rozumím. Dělej cokoli co tobě pomůže protože jinej to za tebe neudělá. Žádnej doktor nebude cestovat časem aby tě zachránil, je to jen na tobě.