icon

Mám vůbec šanci na těhu?

janinaspicova
11. říj 2017

UŽ jsem zcela zoufalá...v lednu to bude dva roky co se s manželem snažíme o miminko. Já už mám dceru z předchozího vztahu, kdy se nám s ex na první pokus povedla malá. Celé tehu probíhalo v pořádku, rodina jsem v 41+2 . Porod probíhal v pořádku az na otevřeni 8 cm..pak se mi otočil čípek a malá se tlačila na konečník tak mi po 26hodinach porodu udělali Císaře.... Týden po jsem mela krevní srazeninu a otevírali me znovu na vyčistění... Jinak jsem se hojila pekne ...nemelo to ani vliv na kojeni..malou jsem kojila 13mesicu a kdybych ji neodstavila asi bych ji kojila do ted. 😀. Když bylo male 3roky tak jsem s (tehdy jeste partnerem-ted uz manželem) začala usilovat o miminko... Zadařilo se nám otěhotnět až po 10.měsících... Bohužel mimoděložně. Přišla jsem o pravý vejcovod. Mesic poté mi prisli na změny na děložním čípku. A provedli mi konizaci cipku-2 operace mela jsem pooperační krvaceni a musela jsem znovu na "zataveni". Od té doby nemám prakticky menzes-jen špinění.. Když si dělám ovu testy vzdy negativní (nedělala jsem je každý den ale tak tech 5dni po sobe co jsem podle cyklu mela mit ovu) vzhledem k jednomu vejcovodu ani nevim kdy se máme snažit proste do toho busime furt. Jsem po operaci 8mesicu...jen co mi skoncilo 6ti neděli (spis 4nedeli) hned jsme se zacali zase snažit..bojim se aby se to nevratilo a nepřišla jsem o dělohu protože mam porad takové horsi výsledky cytologie... Je proste moc faktoru..jizvy na děloze po císaři a čistění, mimoděložní tehu, konizace...ted mam casto i cysty tak menstruace vynechava porad a musim na vyvolavacky atd... Doktor mi rika porad ze ja budu mit jeste deti jako smetí...ale prijde mi ze si neuvědomuje všechny ty faktory a manžel je bezdetnej a moc si miminko přeje... Je tu vubec někdo kdo si prodelal stejne co ja a normálně otěhotněl? Abych se uklidnila a nestresovala ..dekuji moc

jezz1e
12. říj 2017

A řešíte to tedy nějak? tu chybějící MS a ovulaci myslím. Má aspoň partner vyšetřený spermiogram? Chyba nemusí být jen na vaší straně... Asi by to chtělo zajít někam do CARu a udělat komplexní vyšetření, nasadit léky apod. Jestli máte šanci přirozeně otěhotnět vám bez znalosti příčiny nikdo neřekne.

janinaspicova
autor
12. říj 2017

Prave ze jde o to ze kdyz reknu doktorovi. Tak se tim nezabyva a řekne mi ze mam čas a ze se nemam stresovat... Jenže šance po mimodeloznim jsou nizsi, k tomu ty další problémy... Jak to mam resit kdyz proste gynekolog se k tomu nijak nestavi... Jen mi neustále dokola rika dejte tomu cas jste mlada a mate spoustu casu... Přijde mi ze me vubec neposloucha.. Chci prejit k jinému, ten snad už vyslechne co chci..jen nechci znit hystericky... Protože už mi prijde ze to chvílema přeháním..

pxtulka
12. říj 2017

@janinaspicova mé gynekoložce se to taky moc řešit nechtělo. Sice jsem k ní chodila na folikulometrii a zkusila jeden nebo dva cykly s pregnylem, ale když se to nepovedlo, tak to nechtěla nijak dál moc řešit. Ale já se rozhodla že pokud se nám to asi s pregnylem nepovede, objednáme se do CAR na vyšetření a uvidíme. Manželovi v rámci vyšetření v CAR našli genetickou vadu, která mohla být i příčinou že se nám to nedařilo. Takže pokud máš pocit že s tím tvůj gynekolog nechce nic dělat, objednej se někam do CAR - nepotřebuješ gynekologovo doporučení.
Nám v CAR hned nenutili IVF, probrali jsme možnosti, poslali nás na všemožné odběry atd a na základě výsledků jsme se rozhodli co dál.

absintka19
12. říj 2017

Ja ta sebe mam mimi hned po prvni IVF. Mam PCO a menzes ani po tehu ani pred tehu nemela rezim. Cyklus i 60dni. Navic me nepratelske prostredi pro spermie...myslim ze v nejakem car by pomohli tak s cyklem, minimalni stimulaci a vysetreni ne jen tebe ale i partnera.

galatea_a
12. říj 2017

Objednej se s manželem do CARu, na to žádnou žádanku od gynekologa nepotřebuješ. 😉

janyshka
12. říj 2017

Tak po těch konizacích a slabého menstruačního krvácení bych možný problém viděla ve stenóze zevní branky - průchod děložním hrdle se po konizacích témeř úplně zalepil, což způsobuje špatný odtok menstruační krve a ztěžuje spermiím průchod. Dále bych určitě mrkla do dělohy a vylučila srůsty.Ideálně hysteroskopie a potom ultrazvuková kotrola ovulace a eventulně její podpoření. Nebojte ono to půjde jen to ve Vašem případě bude chtít přírodě trošku pomoci...takže buď řešit s OG nebo rovnou do CARu....

alkuska
12. říj 2017

1. Přesně jak píše @janyshka . Objednala bych se někam do CARu, není na to potřeba ani potvrzení nebo žádanka, jen tam zavolejte.
2. V mezičase z vlastní zkušenosti vřele doporučuju zjistit, jak to s ovulací vlastně máte, takže měřit BT a používat OT celý cyklus do potvrzené ovulace dle křivky BT. OT vám řekne kdy se snažit, BT potvrdí, že ovulka opravdu proběhla, což OT neumí. Pokud na OT něco bude, ale nebude uplně pozitivní, zkuste používat ranní moč, např. mě osobně to jinak ani nefunguje.
3. Nepíšete jak dlouhé cykly máte - opět z vlastní zkušenosti, ovulace může být u dlouhých a nepravidelných cyklů kdykoliv, takže je potřeba testovat opravdu každý den. Mě v tomto směru v CARu moc neuspokojili, protože si mě pozvali vždy okolo 14 dne na ultrazvuk, jenže já ovuluju mezi 20 - 35 dnem, takže tam samozřejmě nic neviděli a řekli mi, že neovuluju vůbec. Což nebyla pravda, už jsem podruhé přirozeně těhotná, poprvé z ovulace 22. den, nyní z ovulace 31. den. Kdybych nepoužívala poctivě ty OT a neměřila BT tak žiju v domnění, že jsem neplodná a kdoví, jak by to bylo.

janinaspicova
autor
12. říj 2017

😠Ja mam..teda krom posledních dvou menstruaci nemenstruaci ..menstruace 2dny (silne ze jsem nestacila temer menit vlozky)1den špinění pak 29dní klid a zase dokola...takhle jsem to mela vicemene celých deset let..po mimoděložním tehu jsem měla pouze jednu menstruaci nic moc silnou a pak me hned brali na konizaci po ktere mi po 10dnech praskla priskvara a mela jsem masivní krvaceni kde me zase palili... Pak uz vicemene absence menzes...mam pouze pravidelně tmave hnědý výtok ze se udělá jen flíček na vlozce s kusy stažené krve. Kdyz se jdu vycurat a zatlacim tak sem tam flicek jasne červené krve jinak nic..ale takhle je to dva tri dny a je konec...kdyz jsem to opakovaně rikala gynekologovi vzhledem k tomu ze jsem tam ob měsíc řekne mi ze to neni nic neobvyklého ze se to srovná ...přijde mi to jako blbost...piju kontryhel, jim kyselinu listovou ...snazim se to hnat bylinkama atd.. Ale myslim si ze by hlavne gynekolog mel rict...aha...no tak mohlo by to byt tohle a zkusíme to léčit a ne mi říct ze se to srovná...samo se to asi nesrovná kdyz to takhle mam od února...a navic ted menzes podruhé meska...minuly mesic o vic jak týden později u me zcela nezvykle a ted uz zase týden meskam mam i vyvolavacku o kterou jsem si vyslovne musela rict... Přijde promiňte mi ten vyraz...ale ze na to uplne sere a ma to na haku

vendelinka08
13. říj 2017

Urcite bych sla nekam..kde to s tebou budou resit. Prijde mi doktoruv pristup hodne laxni vzhledem j vasim problemum. To neni jen tak...myslim ze sanci mate ale ne s timto doktorem. Jo a merila bych par cyklu bazslni teplitu. Ja mivam ovulku take az 20 den cyklu. Takze testy ktere delate nemusute delat ve spravne dny. Drzim palce a pevne nervy.

jezz1e
13. říj 2017

Souhlas. Tohle opravdu není moc korektní přístup. Vzpomínám si, jak mi zhruba okolo 18 let vynechávala MS. Doktorka mi na to řekla "to je fajn takhle v létě nemít menses, ne?". Už mě tam neviděla.
Myslím, že toho máš za sebou už dost na to, aby se to opravdu začalo řešit. Takže buď změnit gynekologa nebo jít rovnou do CAR.

hribek
13. říj 2017

Urcite bych zmenila gynekologa. Ja mela dceru, tehotenstvi i porod celkem v poradku, pak 2x po sobe zamlkle tehu v 12tt, dr mi porad opakovala to se stava, spatna shoda nahod. Zmenila jsem ji, ted mam doktorku ktera mi udelala kompletne vsechna vysetreni od hematologie pres genetiku a kdyz uz to ted dopadlo po 5 ZT tak me poslala do CAR protoze jinak vsechno mam v poradku. Ted cekam na MS a budu si pichat injekce a v prosinci KET, budou mi delat geneticke vysetreni embryi aby vybrali to, ktere je geneticky v poradku.
Drzim pesti at to dopadne co nejlip ale urcite bych zvazila zmenu doktora...

janinaspicova
autor
19. říj 2017

Děkuji moc všem...prehlasuji se jinam...svagrova mi doporučuje podolí. centrum pro matku a dítě... Také měli problem s početím Tak to zkusim a snad už budu konečně vedet na čem jsme...a snad už se zadaří mimisek....