icon

Menopauza. Kdy a jak přijde?

26. kvě 2026

Je mi 50 a mám menstruaci jako podle hodinek. Maximálně +-2 dny. Ještě nikdy nevynechala. Ani žádné návaly, nespavost, pocení, nic.
Jsem samozřejmě ráda, že nemám žádné problémy, ale říkám si kdy a jak to přijde. Mamka nevím jak to měla, nepamatuje si to.
Napíšete mi svoje zkušenosti? Všude čtu, jak má každá problémy od 40 let. Je možné, že to přejde jako mávnutím kouzelného proutku a najednou nebude menzes ani problémy?

barborka09
26. kvě 2026

@anonym_autor Mě je 49 a taky si říkám kdy už to bude za mnou. Ještě před dvěma měsíci menstruace chodila pravidelně po cca 28 dnech. Teď je květen a už ji mám podruhé. Poprvé byl cyklus 36 dnů, takže zpoždění a teď to přišlo po 17 dnech. Takže si začínám myslet, že se s tím mým tělem asi začíná něco dít. Uvidím jak to bude pokračovat. Jinak spím jak miminko, návaly taky žádné nepociťuji. Akorát se občas ráno vzbudím celkem dost spocená. Ale to mě nijak neomezuje.

betelgeuzz
26. kvě 2026

@anonym_autor Moje mamka říkala, že všechny její kamarádky si stěžovaly na problémy a ona nic. Až si myslela, že to ani nepříjde. A pak přišly všechny problémy naráz.
Já mám 47, cyklus hapruje už tak 2 roky, mám hrozně krátký cykly. A možná tak rok se před MS v noci potím, že se probudím úplně mokrá. Další problémy zatím nemám.

afina
26. kvě 2026

Možné je vlastně skoro všechno 🙂 Někdo začne mít problémy už kolem čtyřicítky a někdo funguje úplně normálně ještě po padesátce. Já mám třeba v okolí ženy, které měly roky návaly, nespavost a rozházený cyklus, a pak jednu kamarádku, které menstruace skoro ze dne na den skončila a kromě toho, že už ji prostě neměla, by ani nepoznala, že je v přechodu.
Myslím, že hodně dělá genetika, ale stejně je každé tělo jiné...

anonym_f0505e
26. kvě 2026

V 46 najednou přibírání, návaly horka, divné stavy, menses víceméně pravidelně, po 3dnech už trochu slabší a sem tam třeba 10 dní - je to na h*ovno 🤪

anonym_1bfbf5
26. kvě 2026

V den mých 57 narozenin jsem čekala ms - do té doby jako hodinky, bez problémů, žádné příznaky menopauzy...možná nějé výkyvy nálad, ale fyzicky vůbec nic. Nepřišla a od té doby už nic. Takže máš 7 let čas🙂)))