icon

Mohu jít na mamograf už po roce a půl?

zlatik1
21. kvě 2025

Prosím o radu.. v lednu 2024 jsme byla jako samoplatce na mamografu, toto vyšetření jsme si zaplatila .. výsledky mi přišly SMS jako Ok, ale můj gynekolog nic nedostal..
Nyní je mi 45 a můj gynekolog mě posílá na vyšetření, které bude hradit pojišťovna ..
Objednala jsme se na srpen 2025, dříve není termín..

Jde mi o to, vezmou mě na toto vyšetření.. ? Všude píšu, že můžu jít na mamograf po 2 letech ..

Jak to prosím je ?

helen_h
21. kvě 2025

@zlatik1 Podle mě to jednou za 2 roky proplácí pojišťovna, takže pokud jste byla jako samoplátce, můžete normálně jít a nechat si to proplatit.

babka
21. kvě 2025

@zlatik1 pokud jsi byla jako samoplatce, tak muzes normalne ted jit 🙂 Pojistovna hradi 1x za 2roky

helen_h
21. kvě 2025

@zlatik1 Případně ještě přesně kouknout na podmínky těchto prevencí u své pojišťovny.

lencaa11
21. kvě 2025

@zlatik1 nesmí to bejt kratší než 2 roky aspoň teď mi to řekli na sonu že příští rok mám jít na mámo a pak stačí zas za 2 roky na mamo pokud lékař dal zadanku tak ke to ok a gynekolog nedostal zprávu jelikož to dostává je pacient a pak se dává zprava gynekologovi ...méně než 2 roky se nesmi skrze to záření

babka
21. kvě 2025
@lencaa11

@zlatik1 nesmí to bejt kratší než 2 roky aspoň teď mi to řekli na sonu že příští rok mám jít na mámo a pak stačí zas za 2 roky na mamo pokud lékař dal zadanku tak ke to ok a gynekolog nedostal zprávu jelikož to dostává je pacient a pak se dává zprava gynekologovi ...méně než 2 roky se nesmi skrze to záření

@lencaa11 to je ale blbost, muze se chodit kazdy rok, zareni urcite neni problem. Kolegyne hcodi kvuli predispozici v rodine na mamo kazdy rok (na sono uz nechodi kvuli veku)

lencaa11
21. kvě 2025
@babka

@lencaa11 to je ale blbost, muze se chodit kazdy rok, zareni urcite neni problem. Kolegyne hcodi kvuli predispozici v rodine na mamo kazdy rok (na sono uz nechodi kvuli veku)

@babka tak zřejmě když chodi kvůli rodině tak je to jiné než když se jde preventivně řekli mi to prijmo u lekare když jsem byla teď na sonu je to zřejmě doporučení od lékaře který tomu rozumí a dělá svou práci ...

j.a.n.i
21. kvě 2025
@lencaa11

@babka tak zřejmě když chodi kvůli rodině tak je to jiné než když se jde preventivně řekli mi to prijmo u lekare když jsem byla teď na sonu je to zřejmě doporučení od lékaře který tomu rozumí a dělá svou práci ...

@lencaa11 Jasně, nejdříve píšeš, že se nesmí a po 2 příspěvcích už z toho je doporučení lékaře...

somalicats
21. kvě 2025
@lencaa11

@lencaa11 2 roky jsou kvuli pojistovne, ta neproplati mamograf ani o den driv. Jinak muze jit i casteji. A ne, opravdu to neni kvuli zareni.

lencaa11
21. kvě 2025

@somalicats
@j.a.n.i já vás nepotřebuju nějak presvedcovat lékař nemluvil o pojišťovně ale o to částem záření tak mi řekl že má bejt rozestup 2 roky + a když budu chtít jit mezi tím tak na sono mužů víc ať si každý udělá po svém ...přeji hezký večer 😉

somalicats
21. kvě 2025
@lencaa11

@somalicats
@j.a.n.i já vás nepotřebuju nějak presvedcovat lékař nemluvil o pojišťovně ale o to částem záření tak mi řekl že má bejt rozestup 2 roky + a když budu chtít jit mezi tím tak na sono mužů víc ať si každý udělá po svém ...přeji hezký večer 😉

@lencaa11 No, vzhledem k tomu, že mám s ohledem na své povolání mimo jiné i absolvovanou radiační ochranu, tak si troufám tvrdit, že o tom něco vím. Ty dáváš rady ničím nepodložené, a to nejen v tomto případě, jak jsem si všimla.

lencaa11
21. kvě 2025
@somalicats

@lencaa11 No, vzhledem k tomu, že mám s ohledem na své povolání mimo jiné i absolvovanou radiační ochranu, tak si troufám tvrdit, že o tom něco vím. Ty dáváš rady ničím nepodložené, a to nejen v tomto případě, jak jsem si všimla.

@somalicats no tak zrejme lékař který vystreni prováděl byl mimo v pořádku každý na to má svůj názor a každý dostane jinou informaci já vím své / vy sama víte své tak si každá budem psát svůj pohled / informací ...👍👏

somalicats
21. kvě 2025
@lencaa11

@somalicats no tak zrejme lékař který vystreni prováděl byl mimo v pořádku každý na to má svůj názor a každý dostane jinou informaci já vím své / vy sama víte své tak si každá budem psát svůj pohled / informací ...👍👏

@lencaa11 Tvůj pohled je pohled totálního laika. Názor si měj, ale nepublikuj ho tam, kde může vést ke zmatení tazatele. Autorka samozřejmě na mamograf po roce a půl jít může, pojišťovna to proplatí, protože předtím byla jako samoplátce, a dále pak bude chodit na prevenci už co dva roky.
A k tobě - zkus se vyjadřovat jen k tomu, v čem jsi opravdu vzdělaná. Díky.