icon

Může být kašel příznakem refluxu?

lujhu
20. dub 2025

Ahojky uz asi cca měsíc mě trápí říhání ve spánku divná pachuť v puse jen po probuzení a teď mě zasáhl kašel dráždí mě strašně v krku, nevím jestli to brát jako další příznak nebo jestli jsem jenom nachlazená. Hrozně mě to zmátlo nevím jestli to brát jako že se mi ten reflux zhoršuje? Nikdy jsem to neměla tak nevím jestli to je nebezpečný a kdy jít s tím k Dr.?

anezzik
24. dub 2025

Muže to být reflux, hlavně před spaním i 3 hodiny nejíst, omez sladké a smažené, menší porce a mezi jídly vždy přestávku klidně 3 - 4 hodiny. A hlavu si dej při spaní výš. Pokud to nepomůže tak bych šla k doktorovi.

lujhu
autor
24. dub 2025
@anezzik

Muže to být reflux, hlavně před spaním i 3 hodiny nejíst, omez sladké a smažené, menší porce a mezi jídly vždy přestávku klidně 3 - 4 hodiny. A hlavu si dej při spaní výš. Pokud to nepomůže tak bych šla k doktorovi.

@anezzik Děkuji, naštěstí to nemám každý den ale někdy mě to prostě zasáhne ve spánku z ničeho nic se zakašlavám jak kdyby spolkla špatně sliny takový zakuckavaní zkusím teda ten polštář dát vyš , a upravit jídelníček

miryp
24. dub 2025

Po zkušenostech s refluxem u manžela a syna doporučuji bezmléčnou dietu (u obou za to mohlo mléko, u syna ABKM, u manžela IL rozjetá věkem), pro rychlejší zklidnění trávení pak samozřejmě dieta vhodná při refluxu, jídlo nezapíjet, nejíst před spaním a případně vypodložit trup. Fajn jsou také trávicí enzymy namísto Omeprazolu, který by ti asi předepsal lékař při potvrzení refluxu. Trávicí enzymy jsou tělu vlastní, takže tě na rozdíl od Omeprazolu nezatíží...

lujhu
autor
25. dub 2025
@miryp

Po zkušenostech s refluxem u manžela a syna doporučuji bezmléčnou dietu (u obou za to mohlo mléko, u syna ABKM, u manžela IL rozjetá věkem), pro rychlejší zklidnění trávení pak samozřejmě dieta vhodná při refluxu, jídlo nezapíjet, nejíst před spaním a případně vypodložit trup. Fajn jsou také trávicí enzymy namísto Omeprazolu, který by ti asi předepsal lékař při potvrzení refluxu. Trávicí enzymy jsou tělu vlastní, takže tě na rozdíl od Omeprazolu nezatíží...

@miryp moc děkuji za info, ale bohužel se mi to od včera zhoršilo opět kašel bolesti na hrudi jakoby tlak a mám zvýšenou teplotu , od rána se cítím slabá ,