Můžou kočky způsobit neplodnost?

koncice
28. únor 2015

Ahoj chci se zeptat jestli kočky opravdu můžou způsobit neplodnost nebo nějaké potíže s tím? Jestli lékař někomu doopravdy řekl že to má z toho? My máme dvě kotata přítely furt říkám at jdeme k veterináři aby je prohlédly jestli jsou zdravé, ale vůbec se k tomu nemá. Máme je už přes měsíc.

fillipepi
28. únor 2015

Nemám tedy sama přímou zkušenost, ale znám hned několik maminek, co mají doma kočky. Těhotenství jim to nijak nekomplikovalo, miminku to nijak neuškodilo. Nevím o žádné, která by kvůli nim potratila. Každopádně prohlédnout koťata není vůbec ke škodě, alespoň budete mít jistotu.

verusak87
1. bře 2015

Jestli jste je ještě neodčervovali, tak jim kup pastu na odčervení a podle váhy jim ji dej. Toxoplasma se prohlédnutím zjistit nedá a ostatní kočičí nemoci nijak neohrozí. Pro ochranu koček je můžeš nechat naočkovat.

adji
1. bře 2015

Kočičky chováme už několik let a teď čekáme první miminko 🙂 A problém nebyl vůbec žádný, jen si dáváme pozor, abychom neprošvihli kontroly na veterině, očkování, odčervování a co 6-8 týdnů kapeme pipetu proti parazitům za krk.

alboo
1. bře 2015

@koncice blbost, pokud člověk není prase a dodržuje základní hyg.pravidla, tak od kočky nic nechytí. A toxoplasma je sice pro plod nebezepečná a nejhorší jsou kotata, ale základním vyšetřením se nezjistí. Ale je orpavdu dobré mít zvířata v pořádku, což znamená, nenemocné - odlešené, odčervené a pravidlně vakcinované. Já během těhotentsvtí přišla do kontaktu s mnoha kočkama a žádnej problém nebyl 🙂

pavlapl
3. bře 2015

já chovám kočky 24 let a otěhotněla jsem 3x bez problémů.

zmrz_lina
3. bře 2015

Já mám doma kocoura, který byl očkovaný pouze 1x, poté už nikdy (ale je čistě bytový, nikam nechodí). Neočkujeme (ani neodčervujeme), protože je nemocný a denně bere cyklosporin a další chemie by pro něj mohla být náporem, který by nemusel zvládnout. Co se očkování týče - tím, že nechodí ven, tak ani žádné nepotřebuje. Pes je samozřejmě očkován (ale neodčervuji, preventivní odčervování psů je blbost, dělám místo toho koprologické vyšetření a za 2 roky, co neměl odčervovací tabletku, nikdy koprologie nic neodhalila). Jsem těhotná a otěhotněla jsem v podstatě bez problému a i těhotenství mám bezproblémové. Takže bych se nebála (ale veterinární vyšetření určitě doporučuji) 😉