icon

Nepravidelná menstruace

1tynas
3. pro 2017

Ahoj
Chtela bych vas poprosit o vas nazor, zda je to normalni, nebo ne.
Je mi 17 let, ms mam od 13. Celou dobu me ale trapi, ze je velice nepravidelna a nekdy i casta nebo dlouha. Na zacatek bych asi rovnou rekla, ze mi asi pred dvema lety byla zjistena mutace FII- protrombin v heterozygotni konstituci, na zaklade velkych migren. Napadlo me, jestli to s tim nemuze mit neco spolecneho? Nikdy jsem nebrala HA. Pred tydnem jsem byla na vysetreni stitne zlazy a byl objeven jeden uzlik 3mm (koluje to v rodine). Od kvetna tohoto roku je vsak moje ms i velmi silna. Musela jsem nekolik dni i zustat doma, protoze jsem se nemohla ani pohnout. Driv jsem si rikala, ze je ze zacatku asi normalni, ze to mam rozhazene, ale posledni dobou uz me to trapi a skutecne omezuje. Nekdy to cely mesic nedostanu a nekdy i dvakrat do mesice. Minuly rok jsem to jeden mesic mela dokonce skoro porad. :( V lete jsem to napriklad nemela vubec az na dva dny (ne za sebou), kdy jsem to mela zase hrozne silne. Od sprna si vse zapisuji, protoze to mam skutecne tak nepravidelne, ze bych si to nikdy nezapamatovala a bylo to takto
Od 30.8-8.9, potom uz v zari nic, CELY rijen nic a od 5.11-13.11. Mezitim jsem byla nemocna a 27.11 jsem to dostala znovu a mam to porad :(
Vzdycky jsem mela ms spis delsi, ale vazne nevim, co mam delat s timhle. Jsem hrozne nejista a nikdy nevim, kdy to prijde. Napriklad kdyz sedim a vstanu, citim, jak ze me vychazi spousta krve. :( Prijde mi, ze prichazim behem ms o dost krve, jeste kdyz ji mam treba 2x/mesic... vzhledem k tomu, ze to mam takhle nepravidelne vlastne nevim ani kdy mi to skonci, a tak si nemuzu nic planovat, kvuli tomu, ze to mam obcas skutecne silne se nemuzu jako drive venovat konim, brusleni ani behani a moc me to mrzi. O nejakem cestovani si muzu nejat zdat, protoze sotva dojedu do skoly. Obavam se, ze to muze byt zapricineno uz i psychicky, kdyz s tim bojuji tak dlouho, prirozene se bojim toho, ze to znovu prijde a mozna si to vyvolam? A taky mozna ze stresu ve skole? Priznam, ze se asi zrovna nestravuji nejzdraveji ale pokud zrovna nemam ms, snazim se co nejvice hybat. Bojim se problem resit, protoze se bojim, ze se objevi neco spatneho :(( cetla jsem uz nekolik diskuzi, co zabira na ms (citron, hodne ciste vody a podobne figle), ale nic na me nezabira.
Dekuji za vase rady a nazory, snad mi nekdo z vas dokaze dobre poradit, jak bych to mohla dat dohromady.

malinkaelinka
4. pro 2017

A se svým gynekologem jsi to řešila?

1tynas
autor
4. pro 2017

@malinkaelinka ne, neresila jsem to zatim s nikym.

malinkaelinka
4. pro 2017

@1tynas tam bych začala 🙂 od toho gynekolog je, nějaké čaje apod mohou vyřešit nepravidelnosti, ale to co popisuješ, to by opravdu chtělo prohlídku.