icon

Odebrání vaječníků. Máte zkušenosti a kolik to stojí?

eliska2323
27. bře 2025

Dobrý Den...Holky mám takovou otázku už máte nějaká zvas zkušenost z odebrání Vaječníků Chtěla bych si je dát odstranit Pro to ze 3 deti už mám a už těhotná bejt nechci pro to že můj obvodní lékař říkal ze pro mě skrze zdrsvonimu stavu jaký mám tak tělísko není vhodné Tak se chci zeptat také kolik to stojí Prosím poraďte mi nějak Děkuji

ileni
27. bře 2025

@eliska2323 po mě chtěli 17000

lencaa11
28. bře 2025

@eliska2323 každá nemocnici to má jinak cca od 8000kc do 20.000kc není to spíš odebráni vejcovodu ...ne vaječníků ...co máte za zdravotní potize že nemůžete tělísko

levandule_k
28. bře 2025

@lencaa11 Napadlo mě přesně to samé, jestli se nejedná o odebrání vejcovodů.

K odebrání vaječníků musí být přece medicínský důvod? (např. rakovina, prevence vzniku rakoviny), protože je to zásah do těla s nevratnými důsledky, nastává menopauza. To se pak hradí z veřejného zdravotního pojištění.

Odebrání vejcovodů jako druh antikoncepce lze na vlastní žádost. Menstruace je pak normálně, akorát nehrozí otěhotnění, protože vajíčko nemá jak doputovat do dělohy.

lencaa11
28. bře 2025

@levandule_k myslím že si to tazatelka spletla no a zaměnila to hodně žen to občas otočí přesně vaječníky lékař vynda pouze skrze zdravotní rizika - nález za tím co vejcovody se můžou odstranit na žádost ženy a žena si stim sníží o 70% riziko rakovinu vaječníků + nemožnost přirozeně otěhotnět ...

1pomnenka
28. bře 2025

Nemůžeš si nechat odebrat vaječníky, když to nedoporučí lékař, pak by to bylo zdarma. Dovedeš si představit jak by ti bylo? Okamžitě menopauza, návaly, nespavost atd. Proč to chceš?

lencaa11
28. bře 2025

@1pomnenka ona spíš zakladatelka si to nejspíš spletla a napsala vaječníky místo vejcovody tam už si je může na vlastní žádost nechat vyndat za vlastní peníze

1pomnenka
28. bře 2025

@lencaa11 Hmm, to je možné. Měla hned s lékařem probrat všechny možnosti, které jsou pro ni vhodné. Nikdo ji nezná lépe.