Odstranění hemoroidů pomocí gumiček. Jak to probíhá?
Ahoj, byla jste některá na odstranění hemoroidu pomocí gumicek? Jak dlouho to bolí? Jsem 3 hod po a jsem nepoužitelná
Byla jsem na proktologii minulý týden. Také mi dal doktor gumičku. Ten den jsem byla po venku a až večer mi to bylo nepříjemné při sezení, ale jinak nic. Druhý den jako bych na tom nebyla.
@hennrietta já po byla taky v pohodě, i jsem stihla uklidit a uvařit. Pak to bylo teda maso. Teď to není žádná sláva, ale už to není tak šílený. A co, když jsi šla na wc? Za jak dlouho to odpadlo? Moc díky!
Byla jsem na proktologii minulý týden. Také mi dal doktor gumičku. Ten den jsem byla po venku a až večer mi to bylo nepříjemné při sezení, ale jinak nic. Druhý den jako bych na tom nebyla.
@hennrietta a ještě bych se zeptala, zda jsi měla nějaká omezení. Mně řekli, že můžu vše, ale třeba koupání v rybníce nevim no?
Netuším kdy. Jen večer v den zákroku to bylo nepříjemné a další den už normální režim jako kdyby nic. Žádná bolest, žádné problémy.
V rybníku se nekoupu, chodíme na koupaliště. Dala bych tomu týden a pak klidně šla.
Ano, chodila jsem pravidelně několik měsíců a jelikož jsem dodržovala doporučení lékaře, vše bylo ok. K tomu "masu" sis dopomohla sama, v den zákroku fakt nemáš uklízet. A deset dní po zákroku žádný pohyb, u kterého se namáhá spodní část těla.
Ano, chodila jsem pravidelně několik měsíců a jelikož jsem dodržovala doporučení lékaře, vše bylo ok. K tomu "masu" sis dopomohla sama, v den zákroku fakt nemáš uklízet. A deset dní po zákroku žádný pohyb, u kterého se namáhá spodní část těla.
@miryp děkuji, tohle jsem nevěděla. Doktor říkal právě, že můžu všechno normálně 🤷
Netuším kdy. Jen večer v den zákroku to bylo nepříjemné a další den už normální režim jako kdyby nic. Žádná bolest, žádné problémy.
V rybníku se nekoupu, chodíme na koupaliště. Dala bych tomu týden a pak klidně šla.
@hennrietta moc děkuji a ještě poslední blbá otázka, poznám, že to odpadne?
@miryp a měla jsi vnitřní nebo vnější hemoroidy?
A brali jste před zákrokem nějaký prášky?
Já beru 2 měsíce flaxios a ještě 2 měsíce ho budu brát a pak mě ty gumičky taky čekají
A brali jste před zákrokem nějaký prášky?
Já beru 2 měsíce flaxios a ještě 2 měsíce ho budu brát a pak mě ty gumičky taky čekají
@chlapecektehu vůbec, já šla prvně na proktologiei, čekala jsem spíš nějakou konzultaci, takže jsem byl překvapená 🙂 držím palce
Já jsem nic nepoznala. 🤷♀️ Ale předpokládám, že může být menší zakrvácení, ustoupí tlak a nebo to uvidíš v záchodě.
I když jde o ambulantní bezbolestný zákrok, nese svá rizika (včetně trombózy) a podle toho je třeba se chovat. Nechápu, proč ti doktor neposkytl základní poučení, však to jsou informace, které ví i google...
I když jde o ambulantní bezbolestný zákrok, nese svá rizika (včetně trombózy) a podle toho je třeba se chovat. Nechápu, proč ti doktor neposkytl základní poučení, však to jsou informace, které ví i google...
@miryp co na to říct? 🤷 Sám mi řekl, že můžu úplně vše, akorát jsem dostala čípky na bolest
Já jsem nic nepoznala. 🤷♀️ Ale předpokládám, že může být menší zakrvácení, ustoupí tlak a nebo to uvidíš v záchodě.
@hennrietta moc díky
Já se zeptala na to, co to obnáší dřív než mi to lékař stihl sám říct.😄 Řekl mi, že můžu dělat všechno jako obvykle, ale v den zákroku spíš dodržovat klidnější režim šetřit se.
Já se zeptala na to, co to obnáší dřív než mi to lékař stihl sám říct.😄 Řekl mi, že můžu dělat všechno jako obvykle, ale v den zákroku spíš dodržovat klidnější režim šetřit se.
@hennrietta u nás to bylo opačně, vyšetřil mě a řekl, že to rovnou odstraní a pak vše vysvětlí. 🤣
@miryp no třeba zrovna z té trombózy mám strach. Na kontrole se o tom taky zmínil můj doktor