Operace myomu, máte zkušenost?

obrkten
11. pro 2012

Dobrý den, bohužel mám přes 8 cm velký myom v děloze a musím jít na operaci. Nemáte někdo zkušenosti s tímto zákrokem. Mne gynekolog posílá do prvního privátního chirurgického centra v Hradci Králové (Sanus), jelikož pokud se operace nezdaří, další šanci nemám, budu vděčná za vaše názory. Děkuji M.

evulinkab
12. pro 2012

@obrkten Já osobně(naštěstí)vlastní zkušenost nemám, ale byla na ni ani ne pred rokem moje máma.Co konkretne chces vedet?A na co nemáš další šanci?Mít deti?
Ono u toho odstranění zaleží na spoustu faktorech- na tom, kolik je ti roků, jestli plánuješ jeste deti, kde je umisten myom a jak moc zasahuje do bříšní dutiny a jaké zpusobuje problémy..ale to by ti vse mel rict ošetřující lekař.Moje máma už deti nechtela, tak ji vzali rovnou celou delohu, byla normálně řezána, ptž lapar. to nešlo(mela tech myomu vic), týden si poležela v nemocnici a pak byla jeste asi tři mesice doma.

obrkten
autor
15. pro 2012

Ahoj myom je velký 8,5 cm a právě jsem chtěla poradit, kam jít na operaci. Protože když budu hodně krvácet, tak mi dělohu vezmou celou a je mi 37 let.

blanka12
31. led 2013

ahojte ma niekto skusenosti s miomami som po dalsej operacii 4tyzne je tomu a bola som na uzg miom je jeden ten neroby problem ale zase mam dalsi miom to by mi vedel poradit chceme babätko co by som mala brat pocula som o nejakej cinskej liedzbe ma niekto skusenosti dakujem

dadulam
28. črc 2015

Ahoj, taky jsem měla myom o velikosti 8 cm. Měla jsem hodně silnou menstruaci a skoro pořád špinění. Nakonec jsem byla na operaci. Chtěla jsem ponechat dělohu (pokud to tedy půjde). Chtěla jsem ještě další dítě. No, po operaci mi řekli, že myom byl opravdu veliký, ale dělohu se podařilo zachránit. Otěhotnět se prý můžu začít snažit 2 roky po operaci. Bohužel, po půl roce po operaci mi gynekolog zjistil další myom na děloze do 1cm. Nyní 2 roky po operaci, mám na děloze 3 myomy, všechny do 2 cm. Ze začátku jsem z toho byla úplně hotová, představa, že bych musela na další operaci a nyní již s odstraněním dělohy a to, že nebudu mít další dítě. Je mi tedy již 37 let a tak jsem se s tím nakonec smířila (tedy, že nebudu mít další dítě). Jsem šťastná, že mám jedno. 🙂 No, ale na operaci jít prostě odmítám. Takže jsem na radu bylinářky nasadila eleuterokok, jeřáb ptačí, jasan a další bylinky budu brát po dobrání těchto. Pokud mi nepomůžou, tak zkusím ještě čínskou medicínu. Chtěla jsem zkusit i hormonální jogu, ale tam je prý riziko, že by mohly myomy začít růst nebo i zmizet, ale co kdyby fakt začaly růst? Máte někdo podobnou zkušenost? Pokud ano budu vděčná za všechny rady. 🙂

misajas
26. bře 2019

Momentálně řeším podobný problém. Byla jsem na pohotovosti, protože jsem měla bolesti břicha, přičemž mi bylo zděleno že mám na děloze myom. Jedna paní doktorka mě řekla že by to chtělo sledovat a někdy v budoucnu řešit. Druhá doktorka se s tím nepárala a řekla mě že má 5 cm a že by se to mělo řešit dřív než budu chtít děti. Je mi 27 a s manželem jsme plánovali že do dvou let by jsme si pořídili první miminko, ale člověk nikdy neví. Zítra mám jít ke gynekoložce a uvidím co mi poví.

zuzu121
13. kvě 2019

Ja som mala 9 myomov a celkovo mali objem asi ako detská hlavička. Viacerí gynekologovia mi povedali ze mi vyberú celú maternicu. Našťastie som našla skvelého odborníka v Banskej Bystrici ktorý mi myomy vyoperoval dokonca laparoskopicky a maternicu mi zanechal. Veľmi odporúčam všetkým ženám ísť k tomuto doktorovi. Volá sa Tibor Bielik.
Po roku sa mi podarilo otehotnieť ale žiaľ som v 6 týždni potratila a vtedy mi môj gynekológ povedal že tam vidí nový myom. Napriek tomu ze pred spomínanou operáciou som vyskúšala všetky možné alternatívne metódy ako sa zbaviť myomov tak som skusila ešte jednu ktorú som dovtedy neotestovala. Ajurvedsky liečiteľ mi poradil masírovať marmovy bod pod vnútorným členkom na nohách a užívať Shatavari. Bod nájdete jednoducho ak je problém s maternicou tak je bolestivý. Za mesiac po myome nebolo ani stopy a 5 mesiacov na to som otehotnela a teraz som v 6 tom mesiaci. Shatavari užívam naďalej ale v nižších dávkach. Bod pod členkom sa počas tehotenstva nesmie masírovať lebo môže spôsobiť potrat. Neviem do akej mieri by si táto metóda poradila s väčšími myomami ale mne menší telo dokázalo vypudit.

lalen1
13. kvě 2019

Ja byla s myomem v Podolí u mudr Hanacka.. Mam i endometriozu, hrozil mi vyvod.. Vycistili me, profoukli vejcovody a myom odstranili.. Myom byl na děloze a zbyla mi krasna jizva a po pul roce jsme se vrhli do ivf a podarilo se hned. Takze jizva vydrzela těhotenství a mela jsem narizeny císař, ale porod postupoval velmi rychle a jizva krásne dala prirozeny porod.. . Potom i druhe tehotenstvi a prirozeny porod. Jde o šikovného operatera a s tim mym jsem max spokojena...

zpohledumuze
Odpověď byla odstraněná
Zobraz