Operace slepého střeva během těhotenství

kajlovka
12. črc 2017

Chtěla bych se zeptat, zda je tu nějaká maminka která během těhotenství prodělala operaci slepého střeva. Dr mě informovala, že se mě rozjede jizva. Vbc nevím co si pod tím představit. Pujdu na rizikové? Skončím v nemocnici? Bude rodit normálně? K tomu dodám, že jsem měla první porod rizikový a malou tahali s klešti. Tak prosím o zkušenosti.

annasmyckova
12. črc 2017

zkušenost nemám, ale pokud je to akutní zanícený slepák, tak asi není co řešit, ne? Musí ven, ale snad to jde i laparoskopicky, a to je jizva opravdu malá. A pokud to není akutní, tak to odlož až po porodu...nebo už máš po operaci? Není to moc jasné...

kajlovka
autor
12. črc 2017

Jsem již po operaci, operace byla normalni ne laparoskopicky.

annasmyckova
12. črc 2017

@kajlovka aha, tak to neporadím, přeju ti brzké zhojení a třeba bude jizva držet, zkus mazat Hemagelem, urychluje hojení. Asi tě budou víc hlídat, jestli se nerozjíždí jizva, do porodu nějaký měsíc ještě máš, tak snad to bude v pořádku. Ale divím se, že tě nebrali na laparoskopii, je to o hodně menší zásah...ale nejsem zdravotník.

kajlovka
autor
13. črc 2017

Laparoskopie je sice šetrnější k tělu, ale ne k miminku umrtvení jen napůl je jak u císaře takže je bezpečnější. Tak mi to vysvětlila anestezioložka. Bohužel o problémech s jizvou mě nikdo neinformoval, až teď v druhem trimestru gynekoložka.