Otěhotnění při kojení bez menstruace, máte zkušenost?

ronwain
15. led 2014

Ahoj dámy! Chtěla bych se vás zeptat, zda máte některá zkušenost s tím, že jste otěhotněly, když jste ještě kojily a zároveň neměly MS? Mám prcka 16M, kojím a nemám MS. Nechci přestat kojit jen kvůli otěhotnění, jak tvrdí dr. Tak bych se chtěla optat, jestli se vám za podobných okolností podařilo otěhotnět? Děkuju!

zuza01
15. led 2014

My se o to taky snažili, kojila jsem jen večer a MS neměla. Nepovedlo se. Ale manžel má kolegu, ten se na to s ženou spolehnul jako na antikoncepci a mají další mimčo, takže to je případ od případu 🙂

ottovka
15. led 2014

Souhlasím se @zuza01, že je to velmi individuální záležitost. Zajímavý článek http://www.lpp.cz/?a=20&id=39 U mě: MS dorazila necelých osmnáct měsíců po porodu, další již nedorazila. Kojila jsem v tu dobu 4-5x / 24 hod. MUDr. se tvářil skepticky, když jsem přišla s tim, že mám pozitivní těhotenský test. Při UZ byl očividně překvapený. Zrušila jsem noční kojení (únava), nyní kojím 1-2x denně.

saminomimino
15. led 2014

tak pokud není MS tak není cyklus a není ovulace,já teda měla MS i při kojení cca 6 měsíců od porodu,ale někdy se stane že už je ovulace žena otěhotní,ale ani nestačí dostat první poporodní MS,ale jako to jsou náhody,pokud nemáš MS nemáš ovulaci,no,jinak samozřejmě u kojení s MS otěhotnět jde,vím moc dobře 😀
On ani odstavení z kojení není zárukou rychlého dostavení MS,někomu se tělo dlouho rovná a cyklus dlouho nepřichází

ludovika6
17. led 2014

Otěhotněla jsem tak s druhou dcerou. Kojila jsem, neměla MS. Takže hned při první ovulaci. Holky jsou od sebe přesně 18 měsíců. Ale my jsme chtěli, takže žádný šok to nebyl. Jen jsme byli překvapeni, že to šlo tak snadno 🙂 . Kojila jsem pak nejstarší ještě do roku. I po ostatních dětech se mi první MS dostavila po 9 - 10 měsících po porodu (všechny jsem kojila).