icon

Počůrávání u dospělého. Stalo se vám?

Včera v 21:23

Ahojky, je mi trapně, chci se zeptat, kdy a jak jste se naposledy počůrali? Stává se vám to? Mám problémy s močovým měchýřem, stále záněty apod. Beru prášky na podporu močení. Hodně piju a tak chodím hodně často čůrat. Včera to přišlo náhle a než jsem došla na wc tak jsem si několikrát učůrla do kalhotek. Dnes to samé akorát jsem se počůrala skoro úplně. Teď jsem na noční a zase to přišlo - stihla jsem doběhnout bez učůrnutí, ale jen tak tak. Ale pocit že si zase učůrnu mám i teď, s prazdným močákem. Jak to řešíte v té situaci? Stává se to vůbec někomu? Zatím jsem ráda že se mi to stalo jen doma, ale mám strach že se mi to stane i jinde a počůrám se úplně

anonym_4b5a63
Včera v 21:32

@anonym_autor jsi po porodu?

autor
Včera v 21:36
@anonym_4b5a63

@anonym_autor jsi po porodu?

@anonym_4b5a63 nejsem

j.a.n.i
Dnes ve 04:25

@anonym_autor Navštívit urogynekologii a zacit to řešit, proc by to mel člověk resit jinak, než jakykoli jiný zdravotní problém.

autor
Dnes ve 04:46
@j.a.n.i

@anonym_autor Navštívit urogynekologii a zacit to řešit, proc by to mel člověk resit jinak, než jakykoli jiný zdravotní problém.

@j.a.n.i jak jsem psala, s močákem mám dlouhodobé problémy. Záněty apod. vše pod dozorem a léčbou urologa. Hold se musím smířit že můj močák už nebude tak jako před problémy. Spíše mi jde o tu morální stránku věci. Je mi trapně, a bojím se případné nehody. Nosím sebou náhradní kalhotky, ale nosit každý den urol. vložku když se to neděje pravidelně se mi nechce.

j.a.n.i
Dnes v 05:16
@anonym_autor

@j.a.n.i jak jsem psala, s močákem mám dlouhodobé problémy. Záněty apod. vše pod dozorem a léčbou urologa. Hold se musím smířit že můj močák už nebude tak jako před problémy. Spíše mi jde o tu morální stránku věci. Je mi trapně, a bojím se případné nehody. Nosím sebou náhradní kalhotky, ale nosit každý den urol. vložku když se to neděje pravidelně se mi nechce.

@anonym_autor No, tak to neřes s dal se boj nehody, no.

jancazao
Dnes v 05:18

Chtěla jsem napsat, že máš koupit plenkové kalhotky nebo vložky, ale ty nechceš. Tak asi nezbyde nic jiného, než žít s rizikem, že se to zase stane.
Na lehký únik moči můžeš zkusit intimky.
Možná by stálo za to, posílit pánevní dno.

autor
Dnes v 05:50
@jancazao

Chtěla jsem napsat, že máš koupit plenkové kalhotky nebo vložky, ale ty nechceš. Tak asi nezbyde nic jiného, než žít s rizikem, že se to zase stane.
Na lehký únik moči můžeš zkusit intimky.
Možná by stálo za to, posílit pánevní dno.

@jancazao intimku do práce mám, ale pokud se počůrám tak to neudrží ani ta vložka. Pánevní dno mě nenapadlo, to zkusím.

kakba
Dnes v 05:51

Nestalo by za to, chodit na zachod pravidelne, aby mocak nebyl plnej. Koupila bych si plenkove kalhotky a zacala poradne cvicit panevni dno.

levandule_k
Dnes v 09:16

Řešila jsi někdy gynekologickou fyzioterapii, svaly pánevního dna, celkové zpevnění středu těla? Ty svaly pánve by to chtělo řešit s někým, kdo se tomu věnuje, některé svaly můžou být v napětí, jiné oslabené. Nevhodným cvičením můžeš problém zhoršit, správným si pomoct.

Záněty - nestálo by za to přeléčit i partnera?

jannym
Dnes ve 13:47

Od prvniho tehotenstvi trpim mirnou inkontinenci (13 let), vzhledem k tomu ze mi po prvnim porodu a velkem poporodnim poraneni hrozilo, ze nebudu schopna udrzet stolici, beru to jako vyhru, pravidelne cviceni pomaha udrzet status Q, kdyz jsem nemocna at jiz mocove cesty tak i silnejsi respiracni onemocneni doprovazene vyraznym kaslem je to horsi…v beznem rezimu pouzivan inkontinencni intimku je trochu silnejsi nez normalni a jako pojistka je to super, kdyz je to horsi pouzivam inkontinencni vlozku normal (velikost jako silnejsi vlozka a jistota dustnojnosti). Jinak existuji urcita rezimova opatreni, krome cviceni (kegelovi cviky, brisni tanec) ktera nezadouci unik mohou minimalizovat (pravidelne chozeni na toaletu, nezadrzovat moc, pravidelny pitny rezim s vynechanim drazdivych napoju (sycene napoje, napoje s kofenem ci tainem, ci obsahujici kysele slozky - obisek, citrusy atd.)

j.a.n.i
Dnes ve 14:35
@jannym

Od prvniho tehotenstvi trpim mirnou inkontinenci (13 let), vzhledem k tomu ze mi po prvnim porodu a velkem poporodnim poraneni hrozilo, ze nebudu schopna udrzet stolici, beru to jako vyhru, pravidelne cviceni pomaha udrzet status Q, kdyz jsem nemocna at jiz mocove cesty tak i silnejsi respiracni onemocneni doprovazene vyraznym kaslem je to horsi…v beznem rezimu pouzivan inkontinencni intimku je trochu silnejsi nez normalni a jako pojistka je to super, kdyz je to horsi pouzivam inkontinencni vlozku normal (velikost jako silnejsi vlozka a jistota dustnojnosti). Jinak existuji urcita rezimova opatreni, krome cviceni (kegelovi cviky, brisni tanec) ktera nezadouci unik mohou minimalizovat (pravidelne chozeni na toaletu, nezadrzovat moc, pravidelny pitny rezim s vynechanim drazdivych napoju (sycene napoje, napoje s kofenem ci tainem, ci obsahujici kysele slozky - obisek, citrusy atd.)

@jannym A pak ještě taky existuji zavadeci pomucky, ktere podeprou ten mocak a resi treba sporty nebo to kašlání... Pripadne pak i operační řešení.

martinaarenca
Dnes v 18:28

@anonym_autor Dobrý den, stávalo se mi to v těhotenství. Je fajn, že o tom mluvíte. Určitě nejste sama. Myslím, že na to existují cviky. Dají se koupit inkontinencni vložky a viděla jsem už i inkontinencni kalhotky podobné těm menstruačním.

hanka_12345
Dnes v 19:14

Kdyz jsem mela problem s moc.mechyrem a procitala weby,tak jsem narazila na informaci, ze kdyz to ma nekdo vylozene porad, coz.je asi tvuj pripad, tak ze uz pak dojde.do stadia.kdy ucurava a ani o tom nevi nebo to nedokaze zadrzet 😒 ze v podstate je ten mechyr.tema opakovanyma.zanetama uz tak zdevastovanej,ze to clovek pak uz neudrzi