Počůrávání u dospělého. Stalo se vám?
Ahojky, je mi trapně, chci se zeptat, kdy a jak jste se naposledy počůrali? Stává se vám to? Mám problémy s močovým měchýřem, stále záněty apod. Beru prášky na podporu močení. Hodně piju a tak chodím hodně často čůrat. Včera to přišlo náhle a než jsem došla na wc tak jsem si několikrát učůrla do kalhotek. Dnes to samé akorát jsem se počůrala skoro úplně. Teď jsem na noční a zase to přišlo - stihla jsem doběhnout bez učůrnutí, ale jen tak tak. Ale pocit že si zase učůrnu mám i teď, s prazdným močákem. Jak to řešíte v té situaci? Stává se to vůbec někomu? Zatím jsem ráda že se mi to stalo jen doma, ale mám strach že se mi to stane i jinde a počůrám se úplně
@anonym_autor jsi po porodu?
@anonym_4b5a63 nejsem
@anonym_autor Navštívit urogynekologii a zacit to řešit, proc by to mel člověk resit jinak, než jakykoli jiný zdravotní problém.
@anonym_autor Navštívit urogynekologii a zacit to řešit, proc by to mel člověk resit jinak, než jakykoli jiný zdravotní problém.
@j.a.n.i jak jsem psala, s močákem mám dlouhodobé problémy. Záněty apod. vše pod dozorem a léčbou urologa. Hold se musím smířit že můj močák už nebude tak jako před problémy. Spíše mi jde o tu morální stránku věci. Je mi trapně, a bojím se případné nehody. Nosím sebou náhradní kalhotky, ale nosit každý den urol. vložku když se to neděje pravidelně se mi nechce.
@j.a.n.i jak jsem psala, s močákem mám dlouhodobé problémy. Záněty apod. vše pod dozorem a léčbou urologa. Hold se musím smířit že můj močák už nebude tak jako před problémy. Spíše mi jde o tu morální stránku věci. Je mi trapně, a bojím se případné nehody. Nosím sebou náhradní kalhotky, ale nosit každý den urol. vložku když se to neděje pravidelně se mi nechce.
@anonym_autor No, tak to neřes s dal se boj nehody, no.
Chtěla jsem napsat, že máš koupit plenkové kalhotky nebo vložky, ale ty nechceš. Tak asi nezbyde nic jiného, než žít s rizikem, že se to zase stane.
Na lehký únik moči můžeš zkusit intimky.
Možná by stálo za to, posílit pánevní dno.
Chtěla jsem napsat, že máš koupit plenkové kalhotky nebo vložky, ale ty nechceš. Tak asi nezbyde nic jiného, než žít s rizikem, že se to zase stane.
Na lehký únik moči můžeš zkusit intimky.
Možná by stálo za to, posílit pánevní dno.
@jancazao intimku do práce mám, ale pokud se počůrám tak to neudrží ani ta vložka. Pánevní dno mě nenapadlo, to zkusím.
Nestalo by za to, chodit na zachod pravidelne, aby mocak nebyl plnej. Koupila bych si plenkove kalhotky a zacala poradne cvicit panevni dno.
Řešila jsi někdy gynekologickou fyzioterapii, svaly pánevního dna, celkové zpevnění středu těla? Ty svaly pánve by to chtělo řešit s někým, kdo se tomu věnuje, některé svaly můžou být v napětí, jiné oslabené. Nevhodným cvičením můžeš problém zhoršit, správným si pomoct.
Záněty - nestálo by za to přeléčit i partnera?
Od prvniho tehotenstvi trpim mirnou inkontinenci (13 let), vzhledem k tomu ze mi po prvnim porodu a velkem poporodnim poraneni hrozilo, ze nebudu schopna udrzet stolici, beru to jako vyhru, pravidelne cviceni pomaha udrzet status Q, kdyz jsem nemocna at jiz mocove cesty tak i silnejsi respiracni onemocneni doprovazene vyraznym kaslem je to horsi…v beznem rezimu pouzivan inkontinencni intimku je trochu silnejsi nez normalni a jako pojistka je to super, kdyz je to horsi pouzivam inkontinencni vlozku normal (velikost jako silnejsi vlozka a jistota dustnojnosti). Jinak existuji urcita rezimova opatreni, krome cviceni (kegelovi cviky, brisni tanec) ktera nezadouci unik mohou minimalizovat (pravidelne chozeni na toaletu, nezadrzovat moc, pravidelny pitny rezim s vynechanim drazdivych napoju (sycene napoje, napoje s kofenem ci tainem, ci obsahujici kysele slozky - obisek, citrusy atd.)
Od prvniho tehotenstvi trpim mirnou inkontinenci (13 let), vzhledem k tomu ze mi po prvnim porodu a velkem poporodnim poraneni hrozilo, ze nebudu schopna udrzet stolici, beru to jako vyhru, pravidelne cviceni pomaha udrzet status Q, kdyz jsem nemocna at jiz mocove cesty tak i silnejsi respiracni onemocneni doprovazene vyraznym kaslem je to horsi…v beznem rezimu pouzivan inkontinencni intimku je trochu silnejsi nez normalni a jako pojistka je to super, kdyz je to horsi pouzivam inkontinencni vlozku normal (velikost jako silnejsi vlozka a jistota dustnojnosti). Jinak existuji urcita rezimova opatreni, krome cviceni (kegelovi cviky, brisni tanec) ktera nezadouci unik mohou minimalizovat (pravidelne chozeni na toaletu, nezadrzovat moc, pravidelny pitny rezim s vynechanim drazdivych napoju (sycene napoje, napoje s kofenem ci tainem, ci obsahujici kysele slozky - obisek, citrusy atd.)
@jannym A pak ještě taky existuji zavadeci pomucky, ktere podeprou ten mocak a resi treba sporty nebo to kašlání... Pripadne pak i operační řešení.
@anonym_autor Dobrý den, stávalo se mi to v těhotenství. Je fajn, že o tom mluvíte. Určitě nejste sama. Myslím, že na to existují cviky. Dají se koupit inkontinencni vložky a viděla jsem už i inkontinencni kalhotky podobné těm menstruačním.
Kdyz jsem mela problem s moc.mechyrem a procitala weby,tak jsem narazila na informaci, ze kdyz to ma nekdo vylozene porad, coz.je asi tvuj pripad, tak ze uz pak dojde.do stadia.kdy ucurava a ani o tom nevi nebo to nedokaze zadrzet 😒 ze v podstate je ten mechyr.tema opakovanyma.zanetama uz tak zdevastovanej,ze to clovek pak uz neudrzi

@anonym_autor jsi po porodu?